Άρσεναλ: Ο Αρτέτα ξερει τον τρόπο για την πρώτη νίκη στο Άνφιλντ μετά το 2012 (vid)

Newsroom
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα ξερει τον τρόπο για την πρώτη νίκη στο Άνφιλντ μετά το 2012 (vid)

bet365

Ο Μικέλ Αρτέτα, εκ των πρωταγωνιστών της τελευταίας νίκης της Άρσεναλ στο Άνφιλντ ως ποδοσφαιριστής, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του πεπεισμένος ότι η Άρσεναλ θα φύγει από το «Άνφιλντ» με τους 3 βαθμούς στο αυριανό ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ.

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν η Άρσεναλ έφευγε για τελευταία φορά θριαμβεύτρια από το «Άνφιλντ» στην Premier League. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 0-2, με τους Ποντόλσκι και Καθόρλα να σκοράρουν για τους «Κανονιέρηδες». Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μικέλ Αρτέτα αγωνίστηκε και στα 90', ενορχηστρώνοντας την μεσαία γραμμή των Λονδρέζων, κάτι που θα κληθεί να κάνει και αύριο, αυτή τη φορά από την άκρη του πάγκου της ομάδας. Ενόψει του Σαββατιάτικου ντέρμπι, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε:

«Είναι πάντα ένα τεστ για όλες τις ομάδες το να αγωνίζονται στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ, είναι ένα φανταστικό γήπεδο για να παίζεις ποδόσφαιρο».

«Πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Να ανεβάζεις τον πήχη στον ψηλότερο σημείο, σε όλα τα επίπεδα: συναισθηματικά, σωματικά, τακτικά, τεχνικά, πνευματικά. Αν δεν τα καταφέρεις, το πιθανότερο είναι να εκτεθείς».

«Ο Γιούργκεν Κλοπ και το επιτελείο του έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά στη Λίβερπουλ. Όχι μόνο την έφτασαν στις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της, αλλά κατάφεραν να την διατηρήσουν σε αυτό το επίπεδο, το οποίο είναι πιθανότατα το δυσκολότερο απ' όλα. Έχουν αλλάξει τελείως την αύρα και την ενέργεια γύρω από το κλαμπ».

«Πρώτα απ' όλα , πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να μπεις εκεί μέσα και να τους κερδίσεις. Αν κάποιος παίκτης μου δεν είναι σε θέση να έχει αυτή την νοοτροπία, δεν πρέπει να φορέσει τη φανέλα του και να βγει στον αγωνιστικό χώρο αύριο».

«Πέρα από αυτό, πρέπει να βρεθείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να τα δώσεις όλα και να είσαι η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Μόνο αν ο κάθε παίκτης ατομικά καταφέρει να βρεθεί στην καλύτερή του μέρα θα βοηθηθεί και η ομάδα να πραγματοποιήσει μια μεστή εμφάνιση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα υπάρξουν διαστήματα που θα υποφέρουμε, όμως πρέπει να μπορέσουμε να ορίσουμε εμείς το πότε θα συμβεί αυτό, ώστε να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Πρέπει ως ομάδα να έχουμε ένα πολύ ξεκάθαρο πλάνο για το τι θέλουμε να πετύχουμε στον αγωνιστικό χώρο, και πιστεύω ότι αν το υλοποιήσουμε σωστά θα κερδίσουμε».

Ο Αρτέτα δέχθηκε μεγάλη αμφισβήτηση στην αρχή της σεζόν, όταν η ομάδα του ξεκίνησε με 3 ήττες σε ισάριθμα ματς στο αγγλικό πρωτάθλημα, ωστόσο η Άρσεναλ κατάφερε με ένα εντυπωσιακό σερί να ανατρέψει την κατάσταση. Πλέον απέχει μόλις 2 βαθμούς από την αυριανή της αντίπαλο που βρίσκεται στην 4η θέση, με συνέπεια η ηρεμία να έχει επιστρέψει στο βόρειο Λονδίνο.

Η προϊστορία πάντως δεν βρίσκεται στο πλευρό του Αρτέτα και της ομάδας του, αφού τις 11 φορές που οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα από όταν ο Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ τον Οκτώβριο του 2015, η Άρσεναλ έχει μόλις μία νίκη ανεξαρτήτου έδρας.

Εδώ τα γκολ των «Κανονιέρηδων» στην εκτός έδρας νίκη επί των «Κόκκινων» τον Σεπτέμβριο του 2012:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα