Εμίλ Σμιθ – Ρόου: Πανάξια στην εθνική κι ας είναι από «σπόντα» (vids)

Εμίλ Σμιθ – Ρόου: Πανάξια στην εθνική κι ας είναι από «σπόντα» (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Εμίλ Σμιθ – Ρόου: Πανάξια στην εθνική κι ας είναι από «σπόντα» (vids)

bet365

Ο Ράσφορντ έμεινε εκτός, ο Σμιθ – Ρόου μπήκε επιτέλους στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ ξέρει πως είναι πανάξια η ευκαιρία του κι ας ήρθε από τη... χαραμάδα.

Το πάθος του κάθε φορά που πανηγυρίζει, φανερώνει και τα συναισθήματά του για την ομάδα στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο Εμίλ Σμιθ Ρόου μέσα σε έναν χρόνο έχει δει τις εξελίξεις να του έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό στην καριέρα του και από το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκεται για πρώτη φορά στο ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, έστω και καθυστερημένα, διόρθωσε το λάθος της μη κλήσης του νεαρού μεσοεπιθετικού που σκόραρε ξανά το απόγευμα της Κυριακής και μια μέρα αργότερα έλαβε την παρθενική του κλήση, λόγω και της αδυναμίας του Ράσφορντ να βρίσκεται στους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για τα «τρία λιοντάρια».

  • Γκολ σε τρία σερί ματς και πρώτος σε τέρματα/ασίστ!

Ο ΣμιθΡόου πέτυχε το μοναδικό γκολ της Άρσεναλ στην δύσκολη νίκη της 11ης αγωνιστικής της Premier League απέναντι στη Γουότφορντ το απόγευμα της Κυριακής. Και η κίνησή του, αλλά και η ταχύτατη σκέψη του να κάνει το σουτ δίχως κοντρόλ ώστε να αιφνιδιάσει τον Μπεν Φόστερ, ήταν ενδείξεις των θετικών του στοιχείων.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βγάζει αξιοζήλευτη ωριμότητα στον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό ηγείται σε γκολ και ασίστ των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Αυτό το διάστημα διανύει σερί με το σκοράρισμα σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Τα πρόσφατα κατορθώματά του στο γήπεδο, τον έχουν οδηγήσει στα 4 τέρματα και τις 2 ασίστ, όντας κορυφαίος και στις δύο κατηγορίες ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του Αρτέτα και τις επιδόσεις τους στη φετινή Premier League.

  • Η ανανέωση του συμβολαίου και το «10»

Μέχρι και την Boxing Day του 2020, ο Εμίλ Σμιθ-Ρόου δεν είχε αγωνιστεί ούτε σε ένα ματς της Premier League με τη φανέλα της Άρσεναλ, με την κατάσταση στην ομάδα να έχει γίνει αρκετά άσχημη μέχρι κι εκείνο το σημείο.

Πριν από το ντεμπούτο του 20χρονου μεσοεπιθετικού στην Premier League, η Άρσεναλ είχε μόλις 6 νίκες σε 18 παιχνίδια, με 3 ισοπαλίες και 9 ήττες. Αμέσως μετά, στο δεύτερο μισό της σεζόν όπου ο σύλλογος επιδόθηκε σε ένα μεγάλο κυνήγι – μάταιο όπως αποδείχθηκε – των ευρωπαϊκών θέσεων, σε 20 ματς η ομάδα είχε 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Από εκείνη την Boxing Day, λοιπόν, ο μικρός κατάφερε να καθιερωθεί, να καταθέσει διαπιστευτήρια, να δείξει πως με τον καιρό μπορούσε να παρουσιάζεται όλο και πιο σοβαρός στο γήπεδο και έφτασε η μέρα που εξασφάλισε και το νέο συμβόλαιο.

Θα είναι πλέον κομμάτι της Άρσεναλ μέχρι το 2026 και πήρε στη φανέλα του το βαρύ «10», μετά τους Πολ Μέρσον, Ντένις Μπέργκαμπ, Γουίλιαμ Γκαλάς, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Τζακ Γουίλσιρ και Μεσούτ Οζίλ.

  • Οι αριθμοί του δείχνουν τη βελτίωση

Όσο λογικό και προφανές μπορεί να φαντάζει, δεν σημαίνει πως όλοι οι νεαροί σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε τόσο απαιτητική κατάσταση όπως είναι αυτή στην Άρσεναλ, θα μπορούσαν ν' ακολουθούν τέτοια ανοδική πορεία.

Ο Εμίλ Σμιθ Ρόου έχει καταφέρει να βελτιώσει τις επιδόσεις του, έχοντας μπει στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν με φόρα, όρεξη και τον νεανικό ενθουσιασμό που τις περισσότερες φορές οδηγεί σε καλό.

Οι τελικές του, οι προσπάθειες στον αντίπαλο στόχο, οι επαφές του με τη μπάλα στην περιοχή αλλά και οι φορές που επιχερεί να ντριμπλάρει, έχουν να παρουσιάσουν αυξητική τάση στην στατιστική...

Η στατιστική του Σμιθ - Ρόου

Analysis-Photo credits: SkySports

Η ανάλυση του Σμιθ - Ρόου

Analysis-Photo credits: SkySports

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα