Μαξ Κίλμαν: Από το futsal, ο παίκτης της σεζόν στην Γουλβς (pics & vids)

Μαξ Κίλμαν: Από το futsal, ο παίκτης της σεζόν στην Γουλβς (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μαξ Κίλμαν: Από το futsal, ο παίκτης της σεζόν στην Γουλβς (pics & vids)

bet365

Διεθνής με την εθνική ομάδα futsal της Αγγλίας. Δειλά βήματα στο 11άρι, σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Στη Γουλβς και την Premier League επί Νούνο Σάντο. Βουτιά στα βαθιά και γκολ. Ο Μαξ Κίλμαν έφτιαξε το δικό του εντυπωσιακό στόρι.

Είναι 24 ετών κι όμως μετράει μόλις 26 συμμετοχές ως βασικός στο ανώτατο επίπεδο μετά και το 90λεπτο που αγωνίστηκε στη νίκη (2-1) των «λύκων» απέναντι στην Έβερτον στο «Μολινό».

Με κεφαλιά στο 28ο λεπτό πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας στην οποία βρίσκεται από το 2018, με τον Νούνο Σάντο να τον έχει παρακολουθήσει και να τον έχει πάρει εκείνος στον σύλλογο.

Κι όμως, το 11άρι δεν ήταν αυτό από το οποίο ξεκίνησε ο Μαξ Κίλμαν, άσχετα αν είναι τόσο καλός στο χορτάρι...

  • Τεχνική στο futsal και ερασιτεχνικά στρώματα

Στο futsal είχε φτάσει μέχρι και το επίπεδο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, συμπληρώνοντας 25 συμμετοχές με το εθνόσημο. Στη σάλα, πάντα μαθαίνεις να είσαι πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής. Είναι τέτοια η φύση του συγκεκριμένου τρόπου του ποδοσφαίρου που έχει τεράστια διαφορά από το 11άρι. Κι όμως βοήθησε τρομερά τον Μαξ Κίλμαν, όπως συνηθίζεται να συμβαίνει στο χορτάρι με όσους έχουν περάσει από το futsal.

Παράλληλα έπαιζε στην Maidenhead United από τις υποδομές και το τμήμα κ-18, έχοντας ξεκινήσει από την παιδική του ηλικία από την ακαδημία της Φούλαμ λίγο πριν κλείσει τα 9 του χρόνια. Έχει βρεθεί επίσης στις Welling United και Marlow, με την τελευταία να έχει απολαύσει τις υπηρεσίες του με τη μορφή δανεισμού.

Η μεγάλη μετάβαση σε πολύ ανώτερο επίπεδο έγινε από το 2018, όταν ο Νούνο Σάντο που τον είχε τσεκάρει καλά, αποφάσισε να τον πάρει στην Γουλβς... Έκανε το τεράστιο βήμα από την Non-League στην Premier δίχως δανεισμούς στο ενδιάμεσο, μετά τον Κρις Σμόλινγκ που το 2008 έκανε το άλμα από την Maidstone στη Φούλαμ.

  • Βασικός μέχρι 6 σερί ματς σε άμυνα των τριών

Την σεζόν 2020-2021 άρχισε να παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην Premier League, έφτασε να μετράει έξι διαδοχικές παρουσίες στο αρχικό σχήμα των «λύκων», μέχρι ν' αποφασίσει ο Νούνο Σάντο να επιστρέψει σε άμυνα τετράδας. Ο Μαξ Κίλμαν, μπορεί να παίξει ως χαφ, όμως, πλέον έχει εδραιωθεί ως αριστεροπόδαρος αμυντικός σε άμυνα τριών.

Κάπως έτσι ο Μπρούνο Λαγκ τον έχει δει φέτος να καθιερώνεται σε αυτές τις 10 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα, με τον Κίλμαν να είναι εκ των κορυφαίων των «λύκων» και τον κόσμο να τραγουδά τ' όνομά του.

Το βράδυ της Δευτέρας πέτυχε και το πρώτο του γκολ για να συνεισφέρει στην κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα στην Έβερτον, κάνοντας την... παρατυπία να γράψει και στα social media, αφήνοντας για λίγο τον ήρεμο εαυτό του...

  • Τα δυο πρωινά και η ανάγκη να «τσιτώνει»

Οι άνθρωποι της Γουλβς κάνουν λόγο για ένα παιδί που δεν ... ακούγεται σχεδόν ποτέ. Πολύ ήρεμος τύπος, κρατάει πάντα χαμηλά τους παλμούς του, στο γήπεδο αποδίδει περίφημα, όμως, ο Μπρούνο Λαγκ θα ήθελε να τον δει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Και να «τσιτώνει» πολύ περισσότερο.

Όπως έχει αναφέρει, του μιλάει συνεχώς και του λέει ότι θα πρέπει στο χορτάρι να βγάζει άλλον εαυτό, να φωνάζει και στους συμπαίκτες του ώστε να υπάρχει η σωστή συνεννόηση στα όσα πρέπει να κάνουν και να επιχειρεί να οργανώνει καταστάσεις στα μετόπισθεν.

«Και πρέπει να τρώει δυο πρωινά όταν ξυπνάει γιατί όταν τρώει λίγο, δεν είναι ο ίδιος ανθρωπος...» έχει επισημάνει ο κόουτς της Γουλβς για τον ποδοσφαιριστή του!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα