Ρις Τζέιμς: Πάθος για το μπλε, κρύο αίμα στα 21 του (vids)

Ρις Τζέιμς: Πάθος για το μπλε, κρύο αίμα στα 21 του (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ρις Τζέιμς: Πάθος για το μπλε, κρύο αίμα στα 21 του (vids)

bet365

Χαρίζει ξανά πρόκριση εκτελώντας σωστά το καθοριστικό πέναλτι. Είναι μόλις 21 ετών. Λατρεύει την Τσέλσι. Στη γυναικεία ομάδα παίζει και η αδερφή του. Ο Ρις Τζέιμς κάνει τον captain «Άθπι» να του έχει απόλυτη σιγουριά από δεξιά.

Ακόμα ένα παιχνίδι όπου τα νιάτα της Τσέλσι έπρεπε να δείξουν πράγματα στον Τόμας Τούχελ και κατάφεραν, έστω και από τη διαδικασία των πέναλτι, να οδηγήσουν τους «μπλε» του Λονδίνου στα προημιτελικά του φετινού Carabao Cup.

Ο Κάι Χάβερτς σκόραρε στην κανονική διάρκεια του ματς και ο Ρις Τζέιμς το έκανε από την άσπρη βούλα στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Κέπα να έχει παίξει επίσης σημαντικό ρόλο για τη συνέχιση της πορείας της Τσέλσι στο LeagueCup.

Ο Άγγλος μπακ, μόλις στα 21 του χρόνια και έχοντας αρχίσει να γεμίζει με παρουσίες στο ανδρικό επίπεδο από το 2019, καταφέρνει να συνδυάσει ικανότητα και συναίσθημα για τη φανέλα που φοράει, ώστε να θεωρείται εκ των βασικών στελεχών.

  • Με ψυχραιμία για το σήμα στη φανέλα

Όπως και απέναντι στην Σαουθάμπτον, έτσι και στον αμέσως προηγούμενο γύρο του φετινού LeagueCup, ο Ρις Τζέιμς ήταν εκείνος που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι όλα τελείωσαν για να πάρει την πρόκριση η Τσέλσι. Και από τέτοιες καταστάσεις μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο ίδιος όσον αφορά τις εμπειρίες από τόσο κρίσιμη στιγμή και διαδικασία που απαιτεί γερά νεύρα και καθαρό μυαλό, αφού διακυβεύεται ένα «εισιτήριο».

Κόντρα στην Άστον Βίλα πριν από έναν μήνα ξανά οι «μπλε» είχαν προηγηθεί στο ματς, είχαν ισοφαριστεί, για να έρθει η «ρωσική ρουλέτα» και ο Τζέιμς να σκοράρει στο τελευταίο πέναλτι, μετά την ατυχή εκτέλεση του Τσίλγουελ. Και τότε ο Κέπα είχε αποκρούσε προσπάθεια αντιπάλου του από την άσπρη βούλα, απλώνοντας το αριστερό χέρι για να σταματήσει το σουτ του Νακάμπα, λίγο μετά το δοκάρι του Άσλεϊ Γιάνγκ. Γκολ ο Τζέιμς και επόμενο εμπόδιο η Σαουθάμπτον.

Ο Άγγλος, όπως το έκανε και τώρα, έτσι και τότε αμέσως γύρισε στον κόσμο και πανηγύρισε δείχνοντας και φιλώντας το σήμα στη φανέλα. Τώρα, με τους «άγιους», ο Κέπα έκανε ξανά απόκρουση, αυτή τη φορά σε πέναλτι του Γουόλκοτ, για να έρθει ο δεξιός μπακ των «μπλε» να κάνει τη διαφορά. Και η αντίδρασή του; Ήρεμη. Άνοιξε τα χέρια, χάρηκε την ιαχή του κόσμου και περίμενε τους συμπαίκτες του να πανηγυρίσουν. Νοοτροπία που «φώναζε»: «Πάει κι αυτό, πάμε στο επόμενο».

Ο Τζέιμς πανηγυρίζει

  • Πάντα θα τρέξει στον κόσμο της Τσέλσι

Μεγαλωμένος στα «σπλάχνα» της Τσέλσι, έχοντας μάθει από μικρό παιδάκι να φοράει και ν' αγαπάει τη μπλε φανέλα, όπως το κάνει άλλωστε και ο Μέισον Μάουντ και καθένας από τους νεαρούς παίκτες που έχουν ξεπηδήσει από τα τμήματα υποδομής, ο Ρις Τζέιμς έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον κόσμο του συλλόγου.

Τα γκολ του, όταν αγωνίζεται εντός έδρας, φροντίζει να τα πανηγυρίζει τρέχοντας στην εξέδρα. Το κάνει συνεχώς. Το είχε κάνει και τότε που στην πρώτη του εμφάνιση στο Champions League, στο ματς του 2019 απέναντι στον Άγιαξ, στο μαγικό 4-4 του Λονδίνου, είχε ισοφαρίσει με δυνατό σουτ.

Το έκανε και το Σάββατο όταν με ωραίο «τσίμπημα» στη μπάλα σκόραρε κόντρα στη Νόριτς, πετυχαίνοντας το τρίτο από τα συνολικά εφτά γκολ της αρμάδας του Τούχελ. Έδειξε το σήμα της Τσέλσι μπροστά στους οπαδούς της Άρσεναλ όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο φετινό ντέρμπι του «Έμιρεϊτς». Επίσης είχε χριστεί σκόρερ με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής, δίχως καν φόρα, σε ματς με την Γκρίμσμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Σεπτέμβρη του 2019.

  • Και η αδερφή του στα μπλε με ρεκόρ

Η Λορέν Τζέιμς, αδερφή του Ρις, από το φετινό καλοκαίρι, ανήκει κι εκείνη στην «οικογένεια» της Τσέλσι. Το λονδρέζικο κλαμπ κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή της 19χρονης παίκτριας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λορέν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, φημολογήθηκε πως το ποσό έναντι του οποίου η αδερφή του Τζέιμς φόρεσε τα μπλε ήταν ρεκόρ για το γυναικείο επίπεδο.

Η Τσέλσι φέρεται να έδωσε «μπροστά» 50.000 λίρες και το deal μαζί με τα μπόνους να φτάνει στις 200.000 λίρες που θα λάβει η Γιουνάιτεντ για την παραχώρηση της κοπέλας. Κι εκείνη, όπως και ο αδερφός της, είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες των «μπλε», προτού περάσει τρεις σεζόν στις γυναίκες των «κόκκινων διαβόλων» και επιστρέψει πλέον... στο σπίτι της.

Αγωνίζεται στις πλευρές, όπως το κάνει και ο Ρις, ενώ, έχει περάσει για λίγο και από την Άρσεναλ στην καριέρα της μέχρι αυτή τη στιγμή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα