Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: «Τυφώνας» στη νότια ακτή! (vid)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: «Τυφώνας» στη νότια ακτή! (vid)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εντυπωσιακή για 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο πέτυχε τρία γκολ και καθάρισε εύκολα 4-1 τη Μπράιτον στο Σάσεξ. Στο -2 από την κορυφή οι «Πολίτες».

Αρκούσε ένα 45λεπτο για να μας θυμίσει πόσο δυνατή ομάδα είναι η Σίτι! Ναι, σε 45 λεπτά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν καταιγιστική, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Μπράιτον και σφράγισε το τρίποντο με τη συμπλήρωση του ημιώρου! Ετσι, οι «Πολίτες» με το εκτός έδρας 4-1 βρέθηκαν στο -2 από την κορυφή και την Τσέλσι!

Απίθανο 45λεπτο για τη Σίτι

Σε 45 λεπτά η Σίτι είχε τρία γκολ, εννέα σουτ εντός στόχου κι ένα σεμινάριο για το πως να εγκλωβίσεις τον αντίπαλο στο κέντρο και να τον «πνίξεις». Η Μπράιτον προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα να κάνει τη διαφορά. Μόλις στο 11ο λεπτό η Μάντσεστερ έδειξε τις προθέσεις, ο Ζεσούς βγήκε σε θέση βολής, αλλά ο Ντανκ έκανε τρομερή προβολή πάνω στη γραμμή και κράτησε το μηδέν!

Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ! Ο Σάντσεθ έκανε λάθος έξοδο, ο Σίλβα γύρισε υπέροχα και ο Γκουντογκάν από κοντά πέτυχε το 1-0. Ηταν το 13ο του τέρμα στο 2021 για την Premier League και μόνο οι Σαλάχ (16), Χάρι Κέιν (15) έχουν περισσότερα. Η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, πίεζε στο κέντρο, ανάγκαζε τη Μπράιτον στο εύκολο λάθος και μέχρι το 20’ είχε ακόμα δυο καλές φάσεις με Γκρίλις και Φόντεν. Στο 28’ ήρθε και το δεύτερο γκολ. Υπέροχη αντεπίθεση, σούπερ πάσα του Σίλβα, ο Γκρίλις μοίρασε υπέροχα στον Φόντεν και ο τελευταίος πέτυχε με δύσκολο πλασέ το 2-0. Η Μπράιτον ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, η Μάντσεστερ κυκλοφορούσε άνετα και στο 31’ ήρθε και το 3-0. Η φάση άρχισε από τον κορυφαίου του γηπέδου, Μπερνάρντο Σίλβα, ο Γκρίλις νικήθηκε από τον Σάντσεθ, ο Ζεσούς από κοντά έκανε νέο σουτ, η μπάλα βρήκε στον Φόντεν, ο οποίος και πιστώθηκε το γκολ!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 43’ για να δούμε το πρώτο σουτ εντός στόχου για τη Μπράιτον, χωρίς όμως ο Εντερσον να απειληθεί. Στις καθυστερήσεις ο Φόντεν θα μπορούσε να κάνει χατ τρικ, αλλά ο Σάντσεθ ήταν στη σωστή θέση.

Η Μπράιτον άλλαξε εικόνα, αλλά…

Η Μπράιτον στην επανάληψη ήταν άλλη ομάδα, αυτή που μας έχει συνηθίσει τη φετινή σεζόν. Ταχύτητα, καλή κυκλοφορία και σε συνδυασμό με την χαλαρότητα της Σίτι έγινε αρκετά απειλητική. Στο 55’ ο Μοντερ γύρισε υπέροχα, αλλά ο Εντερσον έσωσε. Η είσοδος του Λάμτεϊ και του Μουέπου την έκανε πιο γρήγορη, όμως ο Τροσάρ στο 58’ και στο 61’ δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 81’. Ο Μουέπου κέρδισε το πέναλτι από τον Έντερσον και ο ΜακΆλιστερ πέτυχε το 3-1 . Ωστόσο, η Σίτι δεν έμεινε εκεί, η παρουσία του Μαχρέζ της έδωσε φρεσκάδα, ο Φόντεν κυνήγησε το γκολ, όμως ο Αλγερινός ήταν αυτός που σκόραρε το 4-1 στις καθυστερήσεις.

Μπράιτον: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Μπερν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λαλάνα, Γκρος (72' ΜακΑλιστερ), Μαρτς, Μόντερ, Τροσάρ, Μοπέ (58' Μουέπου)

Μαν. Σίτι: Μοράες, Γουόκερ, Κανσέλο, Λαπόρτ, Ντίας, Γκουντογκάν (75' Φερναντίνιο), Γκρίλις (77' Ντε Μπρόινε), Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν, Ζεσούς (87' Μαχρέζ)

H βαθμολογία της Premier League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα