Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 2-0: Στο... ρελαντί ακολουθεί τη Λίβερπουλ (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 2-0: Στο... ρελαντί ακολουθεί τη Λίβερπουλ (vid)

bet365

Δεν έπιασε τα γνωστά της στάνταρ κόντρα στη Μπέρνλι, αλλά με τα γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα και Ντε Μπρόινε η Μάντσεστερ Σίτι πήρε εύκολα το τρίποντο και παρέμεινε στο -1 από τη Λίβερπουλ και την κορυφή.

Είχε συνηθίσει να μοιράζει πεντάρες σε κάθε επίσκεψη της Μπέρνλι στο «Etihad». Στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια το κοντέρ δεν ξεκόλλησε ποτέ από το 5-0, στα τελευταία έξι η διαφορά τερμάτων ήταν 27-1. Κάπως έτσι και με το αίσθημα της ανάγκης για αντίδραση μετά την ήττα από την Παρί και την ισόπαλη «μάχη» κόντρα στη Λίβερπουλ, θα περίμενε κανείς περίπατο από τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Μπορεί αυτό να μη συνέβη (2-0), αλλά οι Πολίτες έκαναν το καθήκον τους στην πορεία καταδίωξης της Λίβερπουλ, έστω και χωρίς τη «λάμψη» απέναντι στο αξιοπρεπέστατο αυτή τη φορά σύνολο του Σον Ντάις.

Παρά το μικρό εύρος της νίκης, η Σίτι δεν ένιωσε ιδιαίτερο άγχος και σ΄ αυτό έπαιξε ρόλο το γρήγορο γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα. Μόλις στο 12', από την ασθενή απόκρουση του Πόουπ στο σουτ του Φόντεν, ο Πορτογάλος εξτρέμ είπε «ευχαριστώ» κι ευστόχησε σχεδόν από τη γραμμή, για το 1-0. Οι Κλάρετς ήταν πιεστικοί, διεκδίκησαν τις δικές τους πιθανότητες και απείλησαν με δύο σουτ του Κορνέ σε ένα λεπτό (22'). Από κει και πέρα, όμως, μόλις μία φορά μπόρεσαν να το ξανακάνουν στην εστία του Έντερσον, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να αναλαμβάνει επί προσωπικού το τυπικό game-over. Στο 70', ο Βέλγος μαέστρος βρήκε στρωμένη τη μπάλα από την ανισορροπία στην άμυνα της Μπέρνλι και εκτέλεσε δίχως να αφήσει περιθώρια στον Πόουπ, για το τελικό 2-0 που έστειλε τη Σίτι και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Λαπόρτ (72' Ντίας), Άκε, Ντε Μπρόινε (85' Φερναντίνιο), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα (90+1' Πάλμερ), Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Κόλινς, Πίτερς, ΜακΝιλ, Μπράουνχιλ, Κορκ (72' Γκούντμουντσον), Γουέστγουντ, Κορνέ (56' Μπαρνς), Γουντ (82' Ροντρίγκες)

Η βαθμολογία της Premier League

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Ανατροπή-σοκ της Γουλβς κόντρα στην Άστον Βίλα!

Στο «Βίλα Παρκ» η Άστον Βίλα υποδέχτηκε την Γουλβς. Οι «χωριάτες» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να βρουν λύσεις στο δεύτερο μέρος από τον εξαιρετικό ΜακΓκιν. Ο Σκωτσέζος χαφ στο 48' βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Ντάνι Ίνγκς, ο οποίος νίκησε τον Ζοζέ Σα. Ο Άγγλος φορ επέστρεψε στο σκοράρισμα μετά από περίπου δυο μήνες και τη νίκη επί της Νιούκαστλ (2-0, 21/8).

Στο 69' ο δημιουργός έγινε εκτελεστής. Ο ΜακΓκιν με τεχνικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0. Οι «Λύκοι» μπήκαν στο παιχνίδι με τον Σάις στο 81'. Ο Ποντένσε έκανε την παράληλη μπαλιά και ο Μαρονικός μεσοαμυντικός με προβολή μείωσε σε 2-1. Στο 86' μίλησε ο αρχηγός. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Βίλα ο Κόντι έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 2-2. Η ολική ανατροπή ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 95' ο Νέβες εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Η μπάλα κόντραρε, μπερδεύοντας τον Μαρτίνεθ και κατέληξε στα δίχτυα, με τους «Λύκους» να παίρνουν τη μεγάλη νίκη.

Δεύτερος βαθμός για τη Νόριτς

Στο «Κάροου Ρόουντ» η ουραγός Νόριτς διεύρυνε το σερί της χωρίς νίκη στη Premier League σε οκτώ παιχνίδια. Η Μπράιτον (65%-35%) είχε την κατοχή όμως δεν κατάφερε να ανοίξει την άμυνα της ομάδας του Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος ξεκίνησε στην αρχική σύνθεση. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ με τα «καναρίνια» να φτάνουν στους δύο βαθμούς.

Με το πρώτο γκολ του Μπρόγια

Η Σαουθάμπτον ήταν καλύτερη, επικράτησε 1-0 της Λιντς και η πρώτη νίκη στη σεζόν της έδωσε βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 53' ο Μπρόγια! Σε ηλικία 20 ετών και 36 ημερών, ο Αλβανός έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει για τη Σαουθάμπτον στο ντεμπούτο του στην Premier League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα