Σαν σήμερα: Όταν οι Άγγλοι έθεταν «βέτο» στην πιο φαντεζί εκτέλεση φάουλ ever (vid)

Σαν σήμερα: Όταν οι Άγγλοι έθεταν «βέτο» στην πιο φαντεζί εκτέλεση φάουλ ever (vid)

Σαν σήμερα: Όταν οι Άγγλοι έθεταν «βέτο» στην πιο φαντεζί εκτέλεση φάουλ ever (vid)

bet365

Πέρασαν 51 χρόνια από το πιο ασύλληπτο απευθείας φάουλ όλων των εποχών με πρωταγωνιστές τους παίκτες της Κόβεντρι, μία εκτέλεση τόσο έξυπνη που κρίθηκε... απαγορευμένη από την FA και εξακολουθεί να παραμένει ως και σήμερα.

Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι εκτελέσεις και οι εκτελεστές φάουλ που άφησαν εποχή σίγουρα είναι πολλοί κι έχουν χαρίσει κορυφαίες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Καμία, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομαδική έμπνευση-κομπίνα των παικτών της Κόβεντρι, η οποία ήταν τόσο έξυπνη κι ασυνήθιστα υπέροχη που προκάλεσε αμηχανία στους φιλάθλους και την άσκηση «βέτο» από τους ιθύνοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Νησί.

Στις 15 Οκτωβρίου του 1970, 51 χρόνια πριν και κόντρα στην Έβερτον, οι γηπεδούχοι άφησαν άλαλο το κοινό τους, με τον Γουίλι Καρ ενώ φαινόταν να βρίσκεται πίσω από τη μπάλα, να τη σφηνώνει ανάμεσα στα πόδια του και να τη σηκώνει μονομιάς στον αέρα, «στρώνοντάς» την στον Έρνι Χαντ ο οποίος την έστειλε με «κεραυνό» στο παραθυράκι.

Η απόλυτη στιγμή ευφυίας μεταξύ των δύο παικτών έμεινε στην ιστορία ως «donkey kick» (το χτύπημα του γάιδαρου), με τις ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας, όμως, να απαγορεύουν, μάλλον άδικα, την εν λόγω πατέντα επ' αόριστον.

Απαγόρευση που ισχύει μέχρι και σήμερα, εξ ου και δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες κι ούτε πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον τα αστέρια της Premier League να δοκιμάζουν κάτι αντίστοιχο. Το πιο κοντινό σε αυτή την εκτέλεση θα παραμείνει η εξίσου φοβερή έμπνευση του Ματ Λε Τισιέ με τη φανέλα της Σαουθάμπτον το 1994, αν και ο θρύλος των Αγίων είχε σηκώσει μόνος του τη μπάλα πριν τη σουτάρει.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα