Νιούκαστλ: Ψήφισε τον ιδανικό προπονητή της νέας εποχής στις Καρακάξες

Νιούκαστλ: Ψήφισε τον ιδανικό προπονητή της νέας εποχής στις Καρακάξες

bet365

Το πρώτο μέλημα των νέων αφεντικών στη Νιούκαστλ είναι η αντικατάσταση του Στιβ Μπρους και οι υποψήφιοι προσεγγίζουν διψήφιο αριθμό. Ποιον θα επιλέγατε εσείς ιδανικά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία στις Καρακάξες;

Εποχή Σαουδαράβων στη Νιούκαστλ, ή μάλλον στο πλουσιότερο πια κλαμπ του πλανήτη. Και η πρώτη ριζική αλλαγή από όσες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν η Αμάντα Στέιβλι και τα υπόλοιπα μέλη του κονσόρτιουμ, με τις... ευλογίες του Πρίγκηπα Μοχαμάντ Μπιν Σαλμάν, είναι αυτή του προπονητή.

Ο Στιβ Μπρους έχει ενημερωθεί πως θα αποτελέσει παρελθόν μετά από δύο χρόνια, αναγνωρίζοντας κι ο ίδιος την πρόθεση των νέων αφεντικών να επιλέξουν έναν πιο διαφημισμένο και ανώτερης κλάσης τεχνικό για να σαλπίσει το σύνθημα της νέας εποχής. Αν κοιτάξετε τον βαθμολογικό πίνακα της Premier League τις τελευταίες δύο σεζόν, θα διαπιστώσετε ότι ο 60χρονος τεχνικός το πάλεψε στη Νιούκαστλ. Η ομάδα τερμάτισε στη 12η και στη 13η θέση αντίστοιχα παρά το γεγονός πως ο Άσλεϊ φρόντιζε να κρατά την κάνουλα κλειστή. Φέτος, η σεζόν είναι κακή, η ομάδα είναι πολύ χαμηλά, στη 19η θέση χωρίς νίκη (τρεις βαθμοί σε επτά παιχνίδια), ενώ ήταν μπροστά στο σκορ μόλις σε 73 από τα 720 λεπτά της φετινής σεζόν. Το μέλλον του; Δυσοίωνο! Αλλωστε, η Αμάντα Στέιβλι, το νέο «αφεντικό» της ομάδας συνάντησε τον Μπρους για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας (12/10), χωρίς να του μιλήσει για το μέλλον του. Η απόφαση έχει ληφθεί και όλα δείχνουν πως την επόμενη εβδομάδα οι «Καρακάξες» θα έχουν νέο κόουτς.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμής πολλά, άλλοι στην αναζήτηση ομάδας κι άλλοι με ενεργά συμβόλαια σε τοπ πάγκους. Όποιος, όμως, κι αν επιλεγεί και συμφωνήσει για να αναλάβει την ομάδα, θα πρέπει πρώτα να την βγάλει άμεσα από το αδιέξοδο και μετά να ασχοληθεί με το πώς θα την οδηγήσει πίσω στην ελίτ.

Παρακάτω, ακολουθούν οι βασικοί υποψήφιοι που έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες για τη διαδοχή του Στίβεν Μπρους. Αν, λοιπόν, δινόταν σε εσάς ο λόγος για τον νέο τεχνικό των Μάγκπαϊζ, ποιον θα επιλέγατε για να τους καθοδηγήσει στη νέα εποχή και να διαχειριστεί το πολυτελές μπάτζετ μεταγραφών των 240 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία που φημολογείται πως θα δοθεί στον «εκλεκτό»; Ψηφίστε στο παρακάτω poll:

Loading...

Αντόνιο Κόντε

Αντόνιο Κόντε

Φρανκ Λάμπαρντ

Φρανκ Λάμπαρντ

Λουσιέν Φαβρ

Λουσιέν Φαβρ

Στίβεν Τζέραρντ

Στίβεν Τζέραρντ

Πάουλο Φονσέκα

Πάουλο Φονσέκα

Έντι Χάου

Έντι Χάου

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Μπρένταν Ρότζερς

Μπρένταν Ρότζερς

Ο Νο1 στόχος του κονσόρτιουμ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η μεταβίβαση του κλαμπ. Ο Ιταλός τεχνικός, παρ' όλα αυτά, δεν δείχνει «ψημένος» για ένα project που δεν υπόσχεται (από την αρχή, τουλάχιστον) πρωταθλητισμό. Ήταν, άλλωστε, ένας από τους λόγους που είπε «όχι» το περασμένο καλοκαίρι στην πρόταση της Τότεναμ και του άλλοτε συνεργάτη του στη Γιουβέντους, Φάμπιο Παράτιτσι. Παραμένει πάντως ελεύθερος και περιζήτητος μετά την αποχώρησή του από την Ίντερ ως πρωταθλητής Ιταλίας κι αν έκανε στροφή 180 μοιρών και έλεγε εν τέλει το ναι, θα επέστρεφε στην Premier League μετά από τρία χρόνια, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής με την Τσέλσι τη σεζόν 2016-17.

Άλλος ένας πρώην τεχνικός της Τσέλσι, ο «Φράνκι» βρίσκεται εκτός πάγκων σχεδόν έναν χρόνο και φέρεται να είναι ψηλά στη λίστα των υποψηφίων. Χωρίς τίτλο μέχρι στιγμής στην τριετή προπονητική του θητεία, μεγαλύτερο παράσημο ο τελικός ανόδου στα play-offs της Championship με την Ντέρμπι και η προώθηση νεαρών παικτών που πλέον διαπρέπουν στους Μπλε (Μάουντ) ή έκαναν το ξεπέταγμά τους στη διεθνή σκηνή (Έιμπραχαμ).

Απολύθηκε από τη Ντόρτμουντ τον περασμένο Δεκέμβρη, μετά από κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Όνομα που «μετράει» στην προπονητική πιάτσα, το έργο του σε Γκλάντμπαχ και Νις παλαιότερα τον έκανε να ξεχωρίσει και μία πρόκληση στην Premier League ίσως να του δώσει την ευκαιρία να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Ο Stevie απολαμβάνει την αγάπη των φιλάθλων της Ρέιντζερς μετά και το εκκωφαντικό νταμπλ της περασμένης περιόδου, διανύει την τέταρτη σεζόν της θητείας του στους Προτεστάντες και έχει συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια. Δεν θα είναι εύκολο για τους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ να τον «κλέψουν», ενδεχομένως και να τον πείσουν για το project, αφού στο πίσω-πίσω του μυαλού του αλλά και των οπαδών της Λίβερπουλ είναι να διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ όταν λήξουν τα συμβόλαια αμφότερων το 2024.

Μία διετία έμεινε στη Ρώμη, χωρίς ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόσημο. Το πέρασμά του από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ εξακολουθεί να είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει στην καριέρα του και σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, είναι μεταξύ των τριών που συγκεντρώνουν τους περισσότερους πόντους για τη διαδοχή του Στιβ Μπρους, μαζί με τους Λάμπαρντ και Φαβρ. Ασφαλώς, το ότι είναι κι αυτός ελεύθερος παίζει τον ρόλο του.

Παρών και ο πρώην τεχνικός της Μπόρνμουθ στη λίστα των υποψηφίων. Στα 43 του χρόνια, ο άνθρωπος που ανέβασε διαδοχικές κατηγορίες τα Κεράσια στις πρώτες του δύο σεζόν και τους καθοδήγησε στην Premier League για τις επόμενες πέντε σεζόν (2012-2020 η θητεία του) είναι χωρίς δουλειά από το καλοκαίρι του 2020, αλλά αναμφίβολα κατέχει το know-how από αγγλικούς πάγκους.

Ο κύκλος της πιο ταλαντούχας γενιάς της εθνικής Βελγίου, υπό τις οδηγίες του μοιάζει να κλείνει. Ποια καλύτερη περίσταση, λοιπόν, για τον Ισπανό τεχνικό να κλείσει κι εκείνος το κεφάλαιο των Κόκκινων Διαβόλων για να επιστρέψει σε πάγκο συλλόγου και την Premier League μετά το 2016 και την τριετή θητεία του στην Έβερτον.

Τις τελευταίες ώρες οι στοιχηματικές εταιρείες τον κατατάσσουν στην κορυφή με τα φαβορί για τον νέο προπονητή της Νιούκαστλ. Εξέλιξε το status του στη Λέστερ, μετά το άγουρο πέρασμα από τη Λίβερπουλ και την εκτόξευση στη Σέλτικ, παρουσίασε τις Αλεπούδες πιο έτοιμες από ποτέ για την ευρωπαϊκή επιτυχία μέσω της κατάκτησης του Europa League ή της επιστροφής στο Champions League, αλλά πάντα τα χάλαγε στο τέλος. Η αξία και οι ικανότητές του, όμως, είναι αδιαμφισβήτητες και τις εκτιμούν αναλόγως και τα νέα αφεντικά των Μάγκπαϊζ, οι οποίοι έχουν βέβαια μπροστά τους το εμπόδιο του τρέχοντος συμβολαίου του με τη Λέστερ ως το 2025.