Νιούκαστλ: Επίσημα εποχή Σαουδαράβων, εγκρίθηκε η μεταβίβαση από την Premier League!

Νιούκαστλ: Επίσημα εποχή Σαουδαράβων, εγκρίθηκε η μεταβίβαση από την Premier League!

Newsroom
Νιούκαστλ: Επίσημα εποχή Σαουδαράβων, εγκρίθηκε η μεταβίβαση από την Premier League!

bet365

Είναι γεγονός! Μετά από 14 χρόνια, η Νιούκαστλ αλλάζει σελίδα και περνάει και επίσημα πια στα χέρια των Σαουδαράβων επενδυτών, με την εξαγορά ύψους 350 εκατ. ευρώ να εγκρίνεται από την Premier League.

Η εποχή Μάικ Άσλεϊ αποτελεί οριστικά παρελθόν και μια νέα ανοίγεται για τη Νιούκαστλ, η είναι κι επίσημα ο πλουσιότερος σύλλογος στον πλανήτη! Το fund από τη Σαουδική Αραβία που ανήκει στον Πρίγκηπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν (PIF), κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της χώρας και η περιουσία του εκτιμάται 50 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, αγόρασε τις μετοχές από τον Βρετανό παράγοντα και η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε και τυπικά μετά και την έγκριση της Premier League.

Το PIF απέκτησε το 80% των μετοχών του κλαμπ από τον Άσλεϊ, με την μπροστάρη του κονσόρτιουμ, Αμάντα Στέιβλι και την επενδυτική εταιρεία Reuben Brothers να κατέχουν το υπόλοιπο μειοψηφικό ποσοστό (10% έκαστος).

Με ανακοίνωσή της, η Premier League γνωστοποίησε την επικύρωση του deal, δηλώνοντας ότι έλαβε νομικές δεσμεύσεις ότι ο έλεγχος των Μάγκπαϊζ δεν θα ανήκει στο κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Οι αλλαγές, πλέον, αναμένονται ραγδαίες και ριζικές στο εσωτερικό του κλαμπ, με πιο άμεση να είναι αυτή του προπονητή. Ο Στίβεν Μπρους αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν το επόμενο διάστημα, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες είχαν πάρει από καιρό την απόφαση να επιλέξουν νέο τεχνικό για να καθοδηγήσει τις Καρακάξες στη νέα εποχή.

Νέος πρόεδρος του κλαμπ γίνεται ο διοικητής του PIF, Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, όμως, ο πραγματικός «εγκέφαλος» που θα εκπροσωπεί το κλαμπ και θα έχει τον πλήρη έλεγχο των λειτουργιών του κλαμπ ως CEO θα είναι η Αμάντα Στέιβλι, εξαρχής η προεξάρχουσα του κονσόρτιουμ με την επενδυτική της εταιρεία, PCP Capital Partners. Διευθυντικό στέλεχος θα είναι και ο Τζέιμι Ρόιμπεν, εκπρόσωπος της RB Sports & Media των Reuben Brothers που κατέχει πλέον το άλλο 10% της Νιούκαστλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα