Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι: Οι κορυφαίοι τεχνικοί στην πρώτη μάχη της σεζόν

Newsroom
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι: Οι κορυφαίοι τεχνικοί στην πρώτη μάχη της σεζόν

bet365

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι, το ντέρμπι των δυο μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση της Premier League. Το ραντεβού των δυο κορυφαίων τεχνικών στο Νησί.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπήρξε ο απόλυτος κυρίαρχος στις... μάχες του με τον Τόμας Τούχελ στη Γερμανία, όμως ο τεχνικός της Τσέλσι αλλάζει την κατάσταση και η... μετακόμιση στο Νησί του έδωσε το πάνω χέρι.. Η ουσία είναι πως ο Τόμας Τούχελ και ο Πεπ θα βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον για 9η φορά.

Η αυτοπεποίθηση του Γερμανού είναι πιο μεγάλη από ποτέ επειδή έχει κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια με τον Καταλανό. Δύο προπονητές εξαιρετικοί στην τακτική και από τους κορυφαίους της γενιάς τους αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με δύο ομάδες που είναι διεκδικήτριες του φετινού τίτλου.

Ο Τούχελ ξέρει πολύ καλά το πόσο σημαντικό είναι πως έχει κερδίσει τον Ισπανό κάθε φορά που τον έχει αντιμετωπίσει με την Τσέλσι. Όμως από την άλλη αυτό θα αποτελέσει ένα έξτρα και μεγάλο κίνητρο για τον Γκουαρδιόλα.

Μπάγερν Μονάχου - Μάιντς 4-1 (Οκτώβριος 2013)

Μπάγερν Μονάχου - Μάιντς 4-1 (Οκτώβριος 2013)

Μάιντς - Μπάγερν 0-2 (Μάρτιος 2014)

Μάιντς - Μπάγερν 0-2 (Μάρτιος 2014)

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 5-1 (Οκτώβριος 2015)

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 5-1 (Οκτώβριος 2015)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 0-0 (Μάρτιος 2016)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 0-0 (Μάρτιος 2016)

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 0-0 (4-3 στα πέναλτι, Μάιος 2016)

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 0-0 (4-3 στα πέναλτι, Μάιος 2016)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (Απρίλιος 2021)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (Απρίλιος 2021)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-2 (Μάιος 2021)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-2 (Μάιος 2021)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1 (Μάιος 2021)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 0-1 (Μάιος 2021)

Ήταν ένα δύσκολο ματς για τον Τούχελ στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Γκουαρδιόλα. Οι Ρόμπεν, Μίλερ και Μάντζουκιτς βρήκαν δίχτυα, ωστόσο ο νεαρός τεχνικός έχει αρκετά ελαφρυντικά με τη Μάιντς να αντιμετωπίζει μία κυρίαρχη δύναμη στη Γερμανία και μία από τις κορυφαίες ομάδες. Η διαφορά δυναμικότητας απλά… τεράστια.

Η Μπάγερν Μονάχου παρότι το σκορ δεν ξέφυγε πολύ κέρδισε αρκετά εύκολα. Οι Σβαϊνστάιγκερ και Γκέτσε εξασφάλισαν τους τρεις πόντους για τους Βαυαρούς που εκείνη τη σεζόν πήραν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Τούχελ κατέληξε να φτάσει τη Μάιντς στην 7η θέση και στο τέλος της χρονιάς έφυγε έπειτα από πέντε χρόνια στην ομάδα.

Κι εδώ βαρύ σκορ για τον Τούχελ σε αναμέτρησή του με τον Καταλανό. Πριν πάντως αναλάβει τη Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Τούχελ είχε συνάντηση με τον Γκουαρδιόλα. Έφαγαν μαζί και συζήτησαν για τακτικές και σχήματα με τη βοήθεια των δύο δοχείων που είχαν αλάτι και πιπέρι.

Ο ένας για τον άλλον είχαν μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό. Η Ντόρτμουντ ήταν εκείνη που απείλησε τη Μπάγερν για τον τίτλο το 2015-2016. Στο πρώτο Der Klassiker ο Τούχελ υπέστη οδυνηρή ήττα όμως την αμέσως επόμενη φορά θα έβαζε stop στις νίκες του Γκουαρδιόλα.

Η Ντόρτμουντ εκείνη την περίοδο γενικά πάντως ήταν ανταγωνιστική για τον τίτλο. Στο συγκεκριμένο ματς έφτασε κοντά στο να σκοράρει με τον Ομπαμεγιάνγκ. Αυτή η ισοπαλία έδωσε αβαντάζ στη Μπάγερν που τελικώς τελείωσε τη χρονιά με προβάδισμα 10 πόντων από τη Μπορούσια. Ήταν ο πρώτος πόντος του Τούχελ με τον Γκουαρδιόλα.

Η πέμπτη αναμέτρηση του Τούχελ με τον Γκουαρδιόλα ήταν στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου το 2016. Με έναν τίτλο να κρίνεται οι δύο ομάδες ήταν πολύ σφιχτές και εξαιρετικές τακτικά. Μετά από το 0-0 στην κανονική διάρκεια η Μπάγερν ήταν πιο ψύχραιμη στα πέναλτι και νίκησε με 4-3. Στη συνέχεια ο Γκουαρδιόλα άφησε πίσω του το Μόναχο, πήγε στη Σίτι και στις αποσκευές του έβαλε και το αήττητο που είχε στη Γερμανία απέναντι στον Τούχελ.

Η Τσέλσι του Τούχελ επιβλήθηκε της Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κι έτσι σταμάτησε η όποια ελπίδα του Γκουαρδιόλα να πάρει τέσσερις τίτλους. Ο Ζίγιεχ έβαλε το μοναδικό γκολ του αγώνα κι έστειλε την Τσέλσι στον τελικό όμως εκεί η Λέστερ στέρησε την προσδοκία του Τούχελ για έναν τίτλο. Οι Μπλε ήταν καλύτεροι, κλείδωσαν τους «Πολίτες» και δεν τους άφησαν να δημιουργήσουν.

Ο Τούχελ έριξε πάλι αλάτι στις... πληγές του Γκουαρδιόλα κερδίζοντάς τον ξανά στην αναμέτρηση που θα έδιναν τον επόμενο μήνα. Ευτυχώς για τον Ισπανό δεν χάθηκε αυτός ο τίτλος αλλά ο Γερμανός είχε δείξει το πόσο είχε βελτιωθεί. Τα γκολ των Ζίγιεχ και Αλόνσο έδωσαν τη νίκη στην Τσέλσι και έφτιαξαν ένα σερί του Γερμανού.

Ο Γκουαρδιόλα έφυγε από το στάδιο του Ντραγκάο ξανά ταπεινωμένος από τον Τούχελ. Σε αυτό το ματς διεκδικούσαν τον κορυφαίο τίτλο, ήταν το μεγαλύτερο τους ραντεβού και ο Γερμανός ήταν συνεπής με την επιτυχία. Η Τσέλσι έδειξε συγκέντρωση και σωστό ομαδικό πνεύμα για να πάρει το παιχνίδι. Ο Κάι Χάβερτς αποδείχθηκε παίκτης - κλειδί στο πλάνο του Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός θα έπαιρνε τον πρώτο του τίτλο στο Champions League. Η Σίτι είχε κάνει μία πορεία καλή πορεία έως τώρα και αυτή η ήττα την... πλήγωσε. Μία ήττα που θα έχει στο μυαλό του ο Ισπανός, ενώ ο Τούχελ επιθυμεί να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει κερδίσει τον Γκουαρδιόλα τέσσερις φορές στη σειρά.