Κριστιάνο Ρονάλντο: Κάνοντας το κάτι παραπάνω στα γκολ (pic & vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Κάνοντας το κάτι παραπάνω στα γκολ (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο Ρονάλντο: Κάνοντας το κάτι παραπάνω στα γκολ (pic & vids)

bet365

Τρία παιχνίδια, τέσσερα γκολ. Δυο νίκες και μια πολύ κακή ήττα. Ο Κριστιάνο κάνει εκρηκτικό δεύτερο ξεκίνημα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα... καταριέται τον Φαμπιάνσκι που του χάλασε ένα ιδιαίτερο σερί.

Το «Ολντ Τράφορντ» περίμενε με τεράστια αγωνία να τον ξαναδεί κι αυτό συνέβη στις αρχές του μήνα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νιούκαστλ. Ο 36χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο έχει καταφέρει ν' ανεβάσει κατακόρυφα το ηθικό όλων στην ομάδα, τον ενθουσιασμό του κόσμου και προσπαθεί να εμπνεύσει τους υπόλοιπους, να τους ακούσει σε όσα έχουν να του πουν αλλά και να τους παρασύρει στον ρυθμό του.

Οι κινήσεις του στην προθέρμανση της αναμέτρησης της Κυριακής με την Γουέστ Χαμ ήταν ενδεικτικές, αφού το παιχνίδι ήταν κρίσιμο, ειδικά μετά το πολύ στραβό αποτέλεσμα στη Βέρνη από την Γιούνγκ Μπόις για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Όπως παρουσιάσει το Wyscout, ο σούπερ σταρ των «κόκκινων διαβόλων» - αν και στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχουν αρκετές παρέμετροι που ορίζουν τι είναι καθαρή ευκαιρία για γκολ και τι όχι, ανάλογα με την τοποθέτηση στο γήπεδο - έχει καταφέρει στις δυο από τις τρεις αναμετρήσεις που έχει μετρήσει μέχρι στιγμής μετά την επιστροφή στην Αγγλία, να σκοράρει περισσότερο απ' ότι το υπολόγιζε η στατιστική.

  • Γκολ πάνω από το προσδοκώμενο

Από την πρώτη του εμφάνιση σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε την διάθεση με την οποία επέστρεψε στο «Ολντ Τράφορντ». Μαζί με τις ιαχές από τις εξέδρες και την τρέλα του κόσμου που τον έβλεπε ξανά με τη φανέλα της ομάδας, εκείνος άρχισε τις ατομικές ενέργειες, έβαζε... φτερά στα πόδια και φυσικά είχε καθοριστική συμβολή στο τελικό 4-1.

Λίγο πριν την ανάπαυλα είχε βρεθεί εκεί που έπρεπε για να πάρει το «ριμπάουντ» από την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Γκρίνγουντ, ενώ, όταν η Νιούκαστλ ισοφάρισε στο προσωρινό 1-1, ο Κριστιάνο που είχε κάνει σπριντ... ταΐζοντας τη σκόνη του στους αντιπάλους, πέρασε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά για το νέο προβάδισμα.

Ειδικά στο πρώτο μέρος είχε πάρει περισσότερες προσπάθειες για γκολ, ωστόσο, στην πλατφόρμα του Wyscout, με τα προσδοκώμενα τέρματα από εκείνον να είναι στο 1,29, εκείνος σκόραρε δυο φορές.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι της Βέρνης απέναντι στην Γιούνγκ Μπόις, εκεί όπου τα πράγματα στράβωσαν τρομερά για την Γιουνάιτεντ λόγω της αποβολής του Φρεντ στο 35ο λεπτό για το άσχημο χτύπημα σε αντίπαλο, ο Κριστιάνο ήταν εκείνος που είχε βάλει μπροστά στο σκορ το σύνολο του Σόλσκιερ.

Από τρομερή μπαλιά του Μπρούνο Φερνάντες με το εξωτερικό φάλτσο, ο CR7 έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, όλα στη συνέχεια πήγαν... λάθος για την αγγλική ομάδα, ο Κριστιάνο ασφαλώς και δεν μπορούσε να βοηθήσει μόνος και αποτέλεσμα αυτού ήταν η ήττα (2-1) με ανατροπή στο φινάλε. Στο 0,36 τα προσδοκώμενα γκολ του Πορτογάλου στο παιχνίδι βάσει του Wyscout, πέτυχε ένα ολόκληρο στο νέο του ντεμπούτο ως μέλος των «κόκκινων διαβόλων» στο Champions League.

  • Το stop του Φαμπιάνσκι χάλασε το σερί

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου το απόγευμα της Κυριακής, αν τον έβλεπε κανείς από την προθέρμανση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταλάβαινε πόσα παραπάνω κερδίζει η ομάδα του Σόλσκιερ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο πέρα από τα γκολ και τα σπριντ στο χορτάρι. Ξέρει να ξεσηκώσει τους συμπαίκτες του, να μιλήσει, να χειροκροτήσει, να δείξει στους γύρω του πως εφόσον εκείνος πιστεύει στην επιστροφή στις νίκες, πρέπει να το πιστέψουν όλοι.

Ξανά γκολ από τον CR7. Αν και με διπλή προσπάθεια αφού ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε το πρώτο του πλασέ στην κίνηση από το γέμισμα που του έγινε. Η Γουέστ Χαμ ήταν εκείνη που είχε ανοίξει το σκορ με την προσπάθεια του Μπενραχμά που κόντραρε και η Γιουνάιτεντ αναζήτησε τη μεγάλη ανατροπή που λίγο έλειψε να... πεταχθεί στα σκουπίδια.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κριστιάνο έχασε τετ-α-τετ και δεν το πίστευε, με αποτέλεσμα να μείνει για πρώτη φορά σε κάτι λιγότερο από τα γκολ που είχαν προκύψει στο Wyscout ως xGoals. Αν σκόραρε - και του δίνονταν τα δυο πέναλτι που ζήτησε - το 1,81 των προσδοκώμενων (αν και πιθανότατα θα ανέβαινε) θα έμενε πίσω και αυτό ως λιγότερα τέρματα από αυτά που τελικά πέτυχε.

Ωστόσο, ήταν μονάχα ένα το γκολ. Τουλάχιστον στις καθυστερήσεις έκανε νόημα στον Ντε Χέα να πέσει αριστερά του για να πιάσει το πέναλτι του Νομπλ και δικαιώθηκε.

Το τετ-α-τετ του Κριστιάνο

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα