Κάιντε Γκόρντον: Από τα 12 γκολ σε ένα ματς με τα 7χρονα, στο ντεμπούτο με τη Λίβερπουλ (vids)

Κάιντε Γκόρντον: Από τα 12 γκολ σε ένα ματς με τα 7χρονα, στο ντεμπούτο με τη Λίβερπουλ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κάιντε Γκόρντον: Από τα 12 γκολ σε ένα ματς με τα 7χρονα, στο ντεμπούτο με τη Λίβερπουλ (vids)

bet365

Ένας από τους πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Λίβερπουλ με συμμετοχή στην πρώτη ομάδα αναμένεται να γίνει ο Κάιντε Γκόρντον κόντρα στη Νόριτς. «Ήταν άδικο για τα άλλα παιδάκια όταν έβαζε 7 γκολ σε ένα ματς»...

Ο 16χρονος (τον Οκτώβρη κλείνει τα 17) winger βρίσκεται στα τμήματα υποδομής των «κόκκινων» και είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας για το αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Νόριτς για το LeagueCup.

Στο δεύτερο μισό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όταν πλέον ντύθηκε στα κόκκινα, πέτυχε 6 γκολ και είχε 3 ασίστ σε 8 παιχνίδια με την ομάδα κ-16 προτού προαχθεί στην κ-23.

Την Κυριακή ο Γκόρντον είχε μείνει εκτός πλάνων για το ματς με την Λιντς, αφού, ο Γιούργκεν Κλοπ έπειτα από τις συστάσεις των συνεργατών του και δη του Πεπ Λίντερς, φώναξε τον μικρό για το παιχνίδι με την Νόριτς...

  • «Πασάρει σαν να μην υπάρχει κανείς μπροστά του»

Με το χαμόγελο στα χείλη και τον ενθουσιασμό του κάτι παραπάνω από εμφανή, ο Πεπ Λίντερς που εκπροσώπησε τη Λίβερπουλ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, έκανε αντιληπτό πως ο Κάιντε Γκόρντον είναι ένα από τα πιο λαμπερά «διαμαντάκια» του συλλόγου.

«Πασάρει σαν να μην υπάρχει κανείς μπροστά του! Τον είδα στις ακαδημίες και αμέσως πήρα τηλέφωνο τον Γιούργκεν και του είπα “ουάου, έχουμε έναν πολύ καλό παίκτη εδώ για να προσέξουμε”» ήταν τα λόγια του.

Ο Γκόρντον είχε προπονηθεί με την πρώτη ομάδα και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ενώ, βρέθηκε ανάμεσα στους άνδρες και πολύ πρόσφατα.

Παραμονές της αναμέτρησης της περασμένης Τετάρτης απέναντι στη Μίλαν για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League δούλεψε υπό τις οδηγίες του Κλοπ, τότε δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Γερμανού, ωστόσο, πλέον μετράει αντίστροφα.

  • Παίρνει τροφεία η Ντέρμπι

Έχοντας ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής της Ντέρμπι Κάουντι, η ταλαιπωρημένη ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ αναμένεται να λάβει τροφεία από τη Λίβερπουλ με την συμμετοχή του νεαρού ποδοσφαιριστή στο ματς του LeagueCup.

Όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, τα «κριάρια» που έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και έχουν εισέλθει σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης, θα λάβουν το ποσό των 100.000 λιρών για τον ποδοσφαιριστή, με τη μορφή τροφείων.

Μάλιστα, ο μικρός είχε παίξει τον Δεκέμβρη του 2020 με την πρώτη ομάδα της Ντέρμπι, η οποία ήλπιζε να τον κρατήσει, αλλά ασφαλώς δεν ήταν δυνατό από τη στιγμή που εμφανίστηκε η Λίβερπουλ...

  • Τα 12 γκολ και η Γιουνάιτεντ

Στην ηλικία των 7 ετών, όπως θυμάται ο αδερφός του και αμυντικός της Μάνσιφλντ, Κέλαν, ο νυν winger της Λίβερπουλ είχε καταφέρει να πετύχει 12 γκολ σε ένα ματς απέναντι στην ακαδημία ομάδας που λεγόταν St. George's. «Δεν ήταν δίκαιο όλο αυτό για τα υπόλοιπα παιδιά. Έβλεπαν όλοι ότι είχε κάτι ξεχωριστό» είπε ο Κέλαν στην συνδρομητική ιστοσελίδα «TheAthletic».

Η Λίβερπουλ είχε ν' ανταγωνιστεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την υπογραφή του Κάιντε Γκόρντον, ο οποίος όμως φέρεται να σκέφτηκε τον τρόπο με τον οποίο οι «κόκκινοι» είχαν αναδείξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους και γι' αυτό επέλεξε το λιμάνι.

Οι περιπτώσεις των Αλεξάντερ – Άρνολντ και Κέρτις Τζόουνς ήταν εκείνες που τον έπεισαν να διαλέξει το Μέρσεϊσαϊντ, ενώ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι επαφές της Λίβερπουλ με την οικογένεια του ποδοσφαιριστή...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα