Τότεναμ - Τσέλσι 0-3: Αφεντικό στο Λονδίνο και κορυφή (vid)

Νίκος Κικίδης
Τότεναμ - Τσέλσι 0-3: Αφεντικό στο Λονδίνο και κορυφή (vid)

bet365

Ένα εκρηκτικό οκτάλεπτο αρκούσε στην Τσέλσι για να δείξει ποιος είναι το... αφεντικό στην Τότεναμ (3-0), να γράψει ιστορία με έξι διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε ντέρμπι του Λονδίνου και να παραμείνει στην κορυφή της Premier League.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε την ημέρα που ο επιβλητικός Τζίμι Γκριβς έφευγε από τη ζωή, οι δυο ομάδες που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του να αναμετρηθούν στο Λονδίνο για τον τίτλο του αφεντικού της πόλης.

Και η αλήθεια είναι πως η Τσέλσι δεν άφησε καμία αμφιβολία πάνω σε αυτό το ερώτημα. Οι Μπλε ήταν εκπληκτικοί και συνάμα αποτελεσματικοί στο δεύτερο μέρος, φιλοδώρησαν με τρία γκολ την Τότεναμ (3-0) και έγραψαν ιστορία με έξι διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε ντέρμπι του Λονδίνου.

Η αρχή της αναμέτρησης πάντως δεν πρόδιδε μια τόσο άνετη επικράτηση για τους Μπλε. Αντίθετα, οι δυο ομάδες ήταν νωθρές στο ξεκίνημα και ο ρυθμός παρέμεινε για ολόκληρο το 45λεπτο χαμηλός.

Η Τσέλσι προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα στα πρώτα λεπτά και είχε δυο καλές στιγμές να απειλήσει με τον Χάβερτζ, όμως ο Γερμανός δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε σε καμία εξ αυτών.

Μετά το πέρας του δεκαλέπτου η Τότεναμ ισορρόπησε ανακτούσε συνεχώς κατοχή και προσπαθούσε να γίνει απειλητική για την εστία του Κέπα, δίχως όμως σοβαρό αποτέλεσμα. Μοναδική εξαίρεση η ευκαιρία του Σον στο 33΄, ο οποίος βρέθηκε απέναντί από τον κίπερ της Τσέλσι με τον Ισπανό όμως να τον εξουδετερώνει.

Νωθρή στο πρώτο, αγνώριστη στο δεύτερο

Στην επανάληψη όμως η εικόνα άλλαξε άρδην. Ο Τόμας Τούχελ πέρασε στο 46' τον Καντέ στη θέση του Μάουντ, με τον Γάλλο να μεταμορφώνει τη μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων και να δίνει το έναυσμα για... αλλαγή.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν κεφάτοι στο δεύτερο μέρος, έριξαν προειδοποιητική βολή με τον Αλόνσο (47') και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα (49') που έγινε πλέον ο δεύτερος γηραιότερος στην ιστορία των Μπλε που σκοράρει στην Premier League.

Το σύνολο του Τούχελ πάντως δεν είχε κανένα απολύτως σκοπό να αφήσει το πόδι από το γκάζι και διπλασίασε τα τέρματά του οκτώ λεπτά αργότερα με μακρινό σουτ του Καντέ.

Ο Γάλλος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε το σουτ, με τη μπάλα να εξοστρακίζεται πάνω στον Ντάιερ και να καταλήγει στο βάθος της εστίας (πρώτο γκολ μετά τον Νοέμβριο του 2019 στο πρωτάθλημα). Τον χορό τον γκολ έκλεισε στο 90+1΄ο Ρούντιγκερ, με την Τσέλσι να παίρνει επιβλητικά το τρίποντο και να πιάνει στην κορυφή Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ με 13 βαθμούς.

Τότεναμ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Γιορίς, Έμερσον, Ρομέρο (83' Σάντσες), Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Ντομπελέ (62' Σκιπ), Χόιμπεργκ, Άλι, Λο Σέλσο (62΄Μπράιαν Χιλ), Σον, Κέιν

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Μάουντ (46΄Καντέ), Χάβερτζ (70΄Βέρνερ), Λουκάκου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα