Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 3-0: Εκπληκτικοί «Αετοί» πήραν το Λονδρέζικο ντέρμπι (vids)

Κώστας Τόπας
Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 3-0: Εκπληκτικοί «Αετοί» πήραν το Λονδρέζικο ντέρμπι (vids)

bet365

Εκπληκτική Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με 3-0 της Τότεναμ και την ανάγκασε στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από ένα σερί τριών νικηφόρων αγώνων. Πρώτη νίκη για τον τεχνικό των «Αετών», Πατρίκ Βιεϊρά στην Premier League.

Η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή η οποία ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αναζητώντας το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Στο 42’ έφτασε πολύ κοντά στο να προηγηθεί, αλλά με εξαιρετική επέμβαση ο Γιορίς σταμάτησε το σουτ του Γκάλαχερ. Οι «Αετοί» ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο 45λεπτο, με αρκετές ευκαιρίες, και με 59% μάλιστα κατοχή της μπάλας, σε αντίθεση με την Τότεναμ, η οποία μπήκε νωθρά στο ματς και δεν κατέγραψε ούτε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς αλλά η αποβολή του Τζάφετ Τανγκάνγκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, της ψαλίδισε τις όποιες ελπίδες είχε για να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Σέλχαρστ Παρκ». Η Κρίσταλ Πάλας, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα, έγινε ακόμα πιο επιθετική και δυσκόλεψε όλο και περισσότερο το έργο των «σπιρουνιών». Τελικά, η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 74’. Μετά από σέντρα του Αγιού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντέιβις και ο Τζόναθαν Μος έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γουίλφριντ Ζαχά, ο οποίος ευστόχησε στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιορίς και με αυτόν τον τρόπο πανηγύρισε και το πρώτο του τέρμα, απέναντι στην Τότεναμ, στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Μετά το 1-0, η Τότεναμ κατέρρευσε και δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Αντιθέτως, η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή η οποία έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας δύο ακόμη τέρματα. Αυτή τη φορά στο 75' ο Ζαχά «σέρβιρε» στον Έντουαρντ κι εκείνος, αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Γάλλο πορτιέρε των φιλοξενουμένων, για το 2-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, μετά από ωραία συνεργασία, ο 23χρονος Γάλλος επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο πλασέ πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα και διαμόρφωσε το 3-0. Ενα ντεμπούτο που θα το θυμάται για αρκετό καιρό ο νεαρός άσος της Κρίσταλ Πάλας.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Πατρίκ Βιεϊρά να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στην Premier League και την Κρίσταλ Πάλας να σκαρφαλώνει στη 11η θέση με 5 βαθμούς. Από την άλλη η Τότεναμ, μετά από ένα σερί τριών νικηφόρων παιχνιδιών, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής να πέσει κι από την κορυφή της βαθμολογίας.

Κρίσταλ Πάλας: Γκουάιτα, Γουόρντ, Αντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, Κάλαχερ, Κουγιατέ (67' Μιλόγιεβιτς), ΜακΑρθουρ, Ζαχά, Αγιού (87' Ολισέ), Μπεντέκε

Τότεναμ: Γιορίς, Εμερσον, Τανγκάνγκα, Ντάιερ (12’ Ρόντον), Ρεγκιλόν, Γουίνκς (60’ Ντέιβις), Χόιμπιεργκ, Σκιπ, Λούκας, Αλι, Κέιν

Photo Credits: Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα