Κριστιάνο – Λουκάκου: Μεταφέροντας την κόντρα τους στην Premier League (vids & poll)

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο – Λουκάκου: Μεταφέροντας την κόντρα τους στην Premier League (vids & poll)

bet365

Η Premier League το φετινό καλοκαίρι πήρε τους δύο πρώτους σκόρερ της Serie A, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρομέλου Λουκάκου να επιστρέφουν στο «σπίτι» τους και να συνεχίζουν εκεί την άτυπη κόντρα τους.

Ο Ρομέλου Λουκάκου εδώ και λίγο καιρό έχει καταφέρει να ξαναφορέσει τη φανέλα των «μπλε» του Λονδίνου και να βρεθεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όπου είχε αφήσει μισοτελειωμένες δουλειές πριν από 8 χρόνια.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στο αγαπημένο του Μάντσεστερ και φορτσάρει για να παίξει το Σάββατο απέναντι στη Νιούκαστλ.

Στα 36 του ο Πορτογάλος είναι ξανά στο κορυφαίο πρωτάθλημα, είναι πλέον πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και σε επίπεδο εθνικών ομάδων και η παρουσία του στους «κόκκινους διαβόλους» φτάνει την ομάδα – σε θεωρητικό επίπεδο και σε τέτοιο προσδοκιών που «γεννήθηκαν» - μέχρι και στη διεκδίκηση του τίτλου.

  • Αβαντάζ ο Λουκάκου που «πυροβόλησε» ήδη

Ο Ρομέλου Λουκάκου παίζει με ψυχή για την Τσέλσι. Και φυσικά με τεράστια ποιότητα. Από την ημέρα που έφυγε από το Λονδίνο μέχρι και τώρα που επέστρεψε, έχει καταφέρει ν' ανεβάσει το παιχνίδι του, τις κινήσεις του και τη δύναμή του στο χορτάρι, σε άλλο επίπεδο.

Αν και μέχρι το 2019 ταλαιπωρήθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο για την έλλειψη αποτελεσματικότητας όσο και για τα παραπανίσια κιλά του, ο «Ρομ» κατάφερε την τελευταία διετία ν' αναγγενηθεί στην Ίντερ. Να συνηθίσει νέο τρόπο ζωής, να κοιτάξει αποκλειστικά τη δουλειά του, τον εαυτό του και τον τρόπο που θα σκοράρει. Και το κατάφερε.

Πέρυσι στην Serie A, αφού πρώτα βοήθησε τους «νερατζούρι» να επιστρέψει έπειτα από πολλά χρόνια στην κορυφή και έχοντας βγει νικητής και σε προσωπική κόντρα με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Λουκάκου πέτυχε 24 τέρματα σε 36 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Έναν χρόνο μετά τον χαμένο τελικό του Europa League και το καθοριστικό αυτοκόλ καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του για να πάρει η Σεβίλλη το τρόπαιο, ο Big Rom επανήλθε στην Premier League για να ... σαρώσει.

Έχει ήδη βρει δίχτυα, αφού σκόραρε στο ντεμπούτο του, στο ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ, με υπέροχη κίνηση για να εξουδετερώσει τον Πάμπλο Μάρι και να πάρει το γύρισμα για ν' ανοίξει το σκορ. Στο ίδιο ματς είχε και δοκάρι και γενικά προσφέρει στην Τσέλσι κάτι που της έλειπε πολύ και δεν μπορούσε να το πάρει από τον Τίμο Βέρνερ...

  • Ο Κριστιάνο, ο ενθουσιασμός και η ουσία της μεταγραφής

Το Μάντσεστερ αυτές τις ημέρες, τουλάχιστον το ποδοσφαιρικό κομμάτι της πόλης και σε ό,τι αφορά το κόκκινο «στρατόπεδο», ζει και αναπνέει για το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στο «σπίτι» του, φοράει την φανέλα με την οποία έχει γράψει ασύγκριτη ιστορία και θέλει να συνεχίσει προσθέτοντας μερικά κεφάλαια ακόμα στην δεύτερη θητεία του στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχοντας κατακτήσει ό,τι υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο, έχοντας βάλει τ' όνομά του σε κάθε κορυφή και σε κάθε απίθανη διάκριση, έχοντας ... σχεδόν τερματίσει ολόκληρo το ποδόσφαιρο, στα 36 του βρίσκεται ξανά στο πιο απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Κι όμως, δεν τον τρομάζει τίποτα, αφού διατηρείται σε κατάσταση που θα ζήλευε κάθε συνάδελφός του.

Η νοοτροπία του είναι τέτοια που και να προσπαθήσει κάποιος, δύσκολα θα καταφέρει έστω να τον φτάσει σε κάποιο επίπεδο. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που πριν από αρκετά χρόνια τον είχε συμπαίκτη, πλέον τον έχει ποδοσφαιριστή του και θα εύχεται η παρουσία του να παρασύρει και τους υπόλοιπους σε πολύ διαφορετική εικόνα που θα βγάλει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδισμένη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τέλος στην τριετή παρουσία του στη Γιουβέντους το φετινό καλοκαίρι, έχοντας αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και την περασμένη αγωνιστική περίοδο με τα 29 γκολ σε 33 συμμετοχές. Βέβαια, εκεί απήλαυσε και την ειδική διαχείριση και τις ανάσες που του προσφέρονταν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε αντίθεση με την ανάγκη που θα τον έχουν οι «κόκκινοι διάβολοι» φέτος.

Στο Μάντσεστερ ευελπιστούν η τρέλα του κόσμου να ξαναδεί τον CR7 με την κόκκινη φανέλα και η έκσταση από το μεγάλο come-back του Κριστιάνο, να μετουσιωθούν σε σημαντικά πράγματα στο γήπεδο και σε επιτυχίες για το κλαμπ.

Προς το παρόν, πάντως, ο Ρονάλντο βλέπει τον Λουκάκου να είναι στο +1 στην μεταξύ τους... κόντρα στα γκολ μετά την επιστροφή τους στην Αγγλία.

Loading...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα