Κριστιάνο Ρονάλντο – Μέσι: Ποια μεταγραφή ταρακούνησε το ποδόσφαιρο; (poll)

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο Ρονάλντο – Μέσι: Ποια μεταγραφή ταρακούνησε το ποδόσφαιρο; (poll)

bet365

Σε κόντρα... ακόμα και για τις μεταγραφές τους! Κριστιάνο και Μέσι άλλαξαν ομάδα το ίδιο καλοκαίρι, προκάλεσαν παροξυσμό και ο κόσμος φυσικά ασχολείται με τον αντίκτυπο της μεταγραφής του σε Γιουνάιτεντ και Παρί.

Από τη μια κάτι που ποτέ ξανά στα χρονικά του ποδοσφαίρου δεν είχε σημειωθεί και αποτέλεσε ιστορικό γεγονός. Ο Λιονέλ Μέσι άφησε την Μπαρτσελόνα και για πρώτη φορά στην καριέρα του φόρεσε πάνω του το έμβλημα άλλου συλλόγου, αποφασίζοντας να μετακινηθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Έκανε τους οπαδούς της νέας του ομάδας να τρελαθούν, τη φανέλα του ξεπουλήσει κατά εκατοντάδες χιλιάδες και το MNM (Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ) είναι έτοιμο για μεγάλα πράγματα.

Από την άλλη ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τέλος στην τριετία του με τη Γιουβέντους και ο Σερ Άλεξ... έπιασε δουλειά. Λίγο η Σίτι, λίγο η Παρί, προσπάθησαν να τον «φλερτάρουν» για να τον πάρουν στο ρόστερ τους, όμως, ο CR7 κατάλαβε πως η καρδιά και οι φίλοι δύσκολα προδίδονται. Έτσι, επέστρεψε στην αγαπημένη του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ποια, όμως, είναι η μεταγραφή που έκανε περισσότερο γκελ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη;

  • Η κοσμοϊστορική αλλαγή του Μέσι

Στην αρχή φάνηκε περίεργο. Σαν... σχέδιο πίεσης. Η Μπαρτσελόνα ήθελε, ο Μέσι ήθελε, η μείωση στον μισθό του ήταν τεράστια προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος του FFP που θέλει να εφαρμόσει η LaLiga, όμως, το καλοκαίρι του 2021 έγραψε ιστορία. Ο Λιονέλ Μέσι έπειτα από μια... ολόκληρη ζωή στην Μπαρτσελόνα, αποχώρησε. Έναν χρόνο μετά την ιστορία με την πρόθεση φυγής, το burofax και την υπόσχεση που δεν κράτησε ποτέ ο Μπαρτομέου, ο Λαπόρτα δεν κατάφερε να κρατήσει τον ηγέτη στο «Καμπ Νόου».

Ο Μέσι έφυγε ως ελεύθερος, έβαλε τα κλάματα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, δεν μπορούσε ν' αρθρώσει λέξη και τελικά αποφάσισε ν' αποδεχθεί την προσφορά του Νασέρ ΑλΚελαΐφι στην Παρί Σεν Ζερμέν. «Βασιλιάς». Έτσι τον έκαναν να αισθανθεί οι άνθρωποι της νέας του ομάδας. Μέχρι και οι δημοσιογράφοι φώναζαν τ' όνομά του στην παρουσίασή του. Και χιλιάδες οπαδοί της Παρί του έδειξαν από την αρχή πως θα είναι και για εκείνους ο «Θεός» τους, όπως συνέβαινε στη Βαρκελώνη.

Ο Μέσι το βράδυ της περασμένης Κυριακής έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Παριζιάνων. Μπήκε στο γήπεδο με άλλη φανέλα, με νέους συμπαίκτες, με τον κόσμο να τραγουδά για εκείνον και με τους αντιπάλους να βγάζουν φωτογραφίες μαζί του. Ο πορτιέρε της Ρεμς τον έβαλε να κρατήσει για λίγο και τον μικρούλη γιο του για ν' απαθανατίσει μια ιστορική στιγμή. Ένας (για την ακρίβεια ακόμα ένας) σούπερ σταρ στην Ligue1. Και τώρα, φουλ για Champions League από την παντοδύναμη ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο...

  • Καλό το «φλερτ», αλλά η καρδιά του Κριστιάνο ήταν στο «Ολντ Τράφορντ»

Από τη στιγμή που ήθελε να φύγει από τη Γιουβέντους και το έκανε σαφές και στην ομάδα και στον Ζόρζε Μέντες για να ξεκινήσει τις επαφές, ο Κριστιάνο ήταν λογικό να προσελκύσει ενδιαφέρον των πιο πλούσιων ομάδων. Της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι. Για μια στιγμή η μετακίνησή του στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ φάνταζε σχεδόν βέβαιαη, με τον Ρίο Φέρντιναντ να τον παίρνει τηλέφωνο και να του λέει: «Πες μου ότι μου κάνεις πλάκα και δεν θα πας εκεί...».

Η Παρί έμεινε σε κάποιες συζητήσεις με τον ατζέντη του CR7, ο οποίος τελικά με την παρότρυνση του ποδοσφαιρικού του πατέρα, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αλλά και το «ψηστήρι» του Μπρούνο Φερνάντες επί πολλές ώρες με μηνύματα στο κινητό, κατάλαβε ότι η καρδιά του είχε πάρει την απόφαση. Θα έκανε μεγάλο λάθος να παίξει για τη Σίτι, αφού στο Μάντσεστερ υπήρχε μονάχα μια οικογένεια και ένα χρώμα για εκείνον. Η Γιουνάιτεντ και το κόκκινο.

Η ανακοίνωση της μεγάλης του επιστροφής το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έφτασε στα 331.400 retweets μέσα στα πρώτα 10 λεπτά. Η μετακίνηση του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, τη μέρα που είχε γίνει, είχε φτάσει στο πικ της στα 257.500 retweets!

Ιστορία γράφτηκε και στο Instagram από την ανάρτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την μεταγραφή του CR7 που έφτασε στα 12,660,000 likes!

Ο αντίκτυπος του Κριστιάνο, κάτι παραπάνω από τρομερός. Και η υπόσχεσή του κάτι περισσότερο από συγκινητική και τέτοια που κάνει τον κόσμο να περιμένει πως και πως να τον ξαναδεί στο «Ολντ Τράφορντ». «Για σένα, Σερ Άλεξ...».

Loading...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα