Τσέλσι – Λουκάκου: Τα γκολ οδηγούν στην επανασύνδεση και τις κούπες (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι – Λουκάκου: Τα γκολ οδηγούν στην επανασύνδεση και τις κούπες (vids)

bet365

Εκεί που ορισμένοι δεν τον πίστεψαν. Εκεί που ξέρει ότι είχε ακόμα να προσφέρει. Ο Ρομέλου Λουκάκου ενδέχεται να επιστρέψει στην Τσέλσι και τώρα πλέον είναι ένας γκολτζής... άλλο πράγμα!

Από τις 10 συμμετοχές της περιόδου 2011-2014, στην επιθυμία της μεγάλης επιστροφής.

Θέλει να παίξει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για την ομάδα που στήριζε από μικρός. Τον σύλλογο που του έδωσε την ευκαιρία πριν από μια 10ετία, όμως, το γεγονός πως ίσως ήταν ανέτοιμος και αντιμετώπισε καταστάσεις που δεν τον ευνόησαν, δεν τον άφησαν να δείξει με τη μπλε φανέλα όλα όσα μπορεί να κάνει.

Πιο έτοιμος, πιο ώριμος, πιο... καταστροφικός από ποτέ για κάθε αντίπαλη ομάδα, ο Ρομέλου Λουκάκου που οδήγησε την Ίντερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ξεχώρισε στην Serie A για την εκτελεστική του δεινότητα, θέλει το come-back, με την Τσέλσι να ετοιμάζει τα εκατομμύρια.

Οι οπαδοί των «νερατζούρι» έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας από τη διοίκηση να μη χαθεί το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, ο «Ρομ», όμως, θέλει να παίξει στο Λονδίνο, αφού εκεί άφησε...ανοιχτές υποθέσεις.

  • «Τρομακτικός», φέρνοντας στο μυαλό τον Ντρογκμπά

Πριν από 10 χρόνια ως πιτσιρικάς που μόλις είχε φτάσει στην Τσέλσι έλεγε ότι ήταν τεράστια τιμή για εκείνον να τον συγκρίνουν με τον Ντρογκμπά. Ο Ρομέλου Λουκάκου, εν έτει 2021, είναι το ίδιο... τρομακτικός για τις αντίπαλες άμυνες, όπως ήταν ο Ιβοριανός θρύλος των «μπλε».

Το... ανήμερο θηρίο της Ίντερ και της εθνικής ομάδας του Βελγίου έχει κάνει τον Ρομάν Αμπράμποβιτς και το δεξί του χέρι, Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα, να προσπαθούν με μανία να τον πάρουν πίσω στο Λονδίνο έπειτα απ' όσα έχει καταφέρει εκείνος με τη φανέλα των «νερατζούρι».

Αφήνοντας στην άκρη τον Έρλινγκ Χάαλαντ των 175 εκατομμυρίων ευρώ, η Τσέλσι προσπαθεί με 120 εκατομμύρια να πάρει έναν επιθετικό από τον οποίο θα βρει – βάσει δεδομένων και με όσα έχει δείξει εκείνος τα τελευταία χρόνια – τα γκολ που μπορούν να κάνουν την Τσέλσι ξανά Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

«Δεν είμαι εδώ για να διαδεχθώ τον Ντρογκμπά, είμαι εδώ για να γίνω καλύτερος. Άλλωστε, τον ακούω κάθε φορά που μου μιλάει και προσπαθώ κάθε στιγμή που περνάω μαζί του στο γήπεδο να την εκμεταλλεύομαι για να μαθαίνω» έλεγε το 2011 στην πρώτη του παρουσίαση ως παίκτης των «μπλε».

Η σωματοδομή του και η δύναμη με την οποία πατούσε το χορτάρι και μπορούσε να τα βάζει με τους αντίπαλους αμυντικούς, είχαν προετοιμάσει τον κόσμο για όσα θα έβλεπε από εκείνον. Κι όμως, χρειάστηκαν χρόνια, δανεισμοί και στιγμές σημάδεψαν την καριέρα του, για να γίνει ακριβώς αυτό που είναι τώρα. Ένα «πολυβόλο» μπροστά από κάθε εστία.

  • Ακόμα ένας που ο Μουρίνιο πήγε να «κάψει»

Σε ένα διαφημιστικό σποτ που είχε κυκλοφορήσει η Nike, λίγο καιρό πριν από την έναρξη του Euro 2016 στη Γαλλία, πρωταγωνιστούσε ο Βέλγος στράικερ και μιλούσε για όσα έχει βιώσει και τις δυσκολίες που πλέον γνωρίζει ότι τον έβγαλαν πολύ πιο δυνατό.

«Πηγαίνοντας στην ομάδα των ονείρων μου στα 18 μου, δεν πήρα την ευκαιρία να παίξω... Επέστρεψα, πίστεψα ότι θα έπαιζα, όμως πάλι έφυγα. Μετά από έναν χρόνο, με πούλησαν σε άλλη ομάδα. Ήταν δύσκολο, πολύ... Ήθελα απλά μια ευκαιρία για να παίξω...» αναφέρει ο διεθνής φορ, με έμμεση αλλά σαφέστατη αναφορά στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Τσέλσι, ο Πορτογάλος προπονητής τον έστειλε το 2013 δανεικό στην Έβερτον και ένα καλοκαίρι αργότερα, είπε το «ναι» για την πώληση του Ρομέλου Λουκάκου στα «ζαχαρωτά», βλέποντάς τον να... ξετινάζει τα δίχτυα με τη φανέλα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, προτού οι δυο τους εν τέλει συνεργαστούν ξανά υπό τη σκέπη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο ίδιο διαφημιστικό σποτάκι παραμονές της έναρξης του Euro, ο Λουκάκου αναφέρει: «Θέλω να κατακτήσω τον τίτλο... Θέλω να βρεθώ στο τοπ επίπεδο ετοιμότητας, όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου. Πάντοτε ήθελα να νικάω, αλλά η πραγματικότητα ήρθε να μου δώσει χαστούκι...».

  • Όταν έδειχνε στον Κάραγκερ πως είναι ασταμάτητος

Αν τον αφήσεις να είναι πρώτος στη μπάλα, ακόμα κι αν έχει πλάτη την εστία, το παιχνίδι έχει τελειώσει. Ο Ρομέλου Λουκάκου μόλις σε βάλει πίσω, καταφέρνει να σε κρατήσει εκεί με τη δύναμη του κορμιού του, με τη βοήθεια του χεριού του όπου ελέγχει τη θέση του αντίπαλου αμυντικού και μόλις καταφέρει να γυρίσει... Game Over.

Πριν από μερικά χρόνια είχε δείξει την πιο δυνατή του κίνηση στον Τζέιμι Κάραγκερ για λογαριασμό του SkySports και μάλιστα, είχε αναγκάσει τον θρύλο της Λίβερπουλ να ντυθεί με τη φόρμα της Έβερτον, αφού βρίσκονταν στο προπονητικό των «ζαχαρωτών».

Ο Λουκάκου του έλεγε πως «από τη στιγμή που θα γυρίσω, τα πάντα έχουν τελειώσει» και απέδειξε στον Κάραγκερ την τεχνική του, την σβελτάδα με την οποία αποφασίζει να πετάξει τη μπάλα μπροστά γνωρίζοντας που ακριβώς έχει τον αντίπαλο και ο τερματοφύλακας δεν έχει καμία τύχη...

Δείτε το...σεμινάριό του:

  • Και τώρα... παρέα με Βέρνερ, Χάβερτς, Μάουντ και τ' άλλα παιδιά

Η επιθετική δύναμη της Τσέλσι μπορεί να γίνει ακαταμάχητη. Ο Τόμας Τούχελ, εφόσον καταφέρει να έχει τον Ρομέλου Λουκάκου στο ρόστερ των «μπλε» από τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα έχει προσθέσει στις ήδη τρομερές επιλογές του έναν σκόρερ που... δεν δείχνει έλεος.

Τα γκολ που ήθελαν και περίμεναν στην Τσέλσι από τον Τίμο Βέρνερ δεν ήρθαν. Ο Γερμανός ναι μεν μοχθεί, ναι μεν ξέρει να σκοράρει, ναι μεν γνωρίζει πως και που να κινηθεί, μοιράζει αρκετά τη μπάλα, όμως, ίσως να μην είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει στον τίτλο. Κάπου εκεί έρχεται ο Ρομέλου Λουκάκου.

Θα μπορεί να παίξει δίπλα στον Βέρνερ, θα μπορεί να παίξει μόνος μπροστά με τους Χάβερτς και Μαόυντ πίσω του, θα μπορεί να παίξει και με τον Πούλισικ να βρίσκεται κάπου εκεί κοντά και να προσφέρει όπως ακριβώς τον θέλει και τον προετοιμάζει ο Τούχελ για να δίνει πνοή στην ομάδα.

Ο «Ρομ» των 64 γκολ σε 95 ματς με την Ίντερ, που ανοίγει τον διασκελισμό του και δεν μπορείς να τον σταματήσεις, που «πετάει» ξαφνικά τα σουτ και ο τερματοφύλακας δεν προλαβαίνει να δει και ν' αντιδράσει, είναι ο παίκτης τον οποίο η Τσέλσι έχει πλέον ως την απόλυτη προτεραιότητά της.

Και το γεγονός πως θεωρείται άνθρωπος που μπορεί να πάρει τίτλους, είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για εκείνον μετά το πέρασμα από Έβερτον, Γουέστ Μπρομ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την κριτική για τα κιλά του, τις ικανότητές του, τα τελειώματά του και όλα όσα άκουγε στο παρελθόν...

Photo credits: Getty Images/ Ideal Image

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα