Γκολτζήδες που δε βγήκαν πρώτοι σκόρερ στην Premier League

Γκολτζήδες που δε βγήκαν πρώτοι σκόρερ στην Premier League

Γκολτζήδες που δε βγήκαν πρώτοι σκόρερ στην Premier League

bet365

Το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο ξεκίνησε και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σπουδαίους επιθετικούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν το «χρυσό παπούτσι» στην Premier League.

Ρόμπι Φάουλερ

Πρόκειται για τον έκτο σκόρερ στην ιστορία της Premier League, με συνολικά 163 τέρματα. Η κορυφαία περίοδος της καριέρας του ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ. Ωστόσο, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην «παντοκρατορία» του Άλαν Σίρερ και να μη βγει ποτέ πρώτος σκόρερ. Τη σεζόν 1994-95, ο Φάουλερ πέτυχε 25 τέρματα και ο Σίρερ 34, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, οι δύο τους μονομάχησαν ξανά, με το νικητή να είναι ο ίδιος. 31 γκολ σημείωσε ο Σίρερ και 28 ο Φάουλερ.

fow

Ντένις Μπέργκαμπ

Ένας από τους πιο τεχνίτες ποδοσφαιριστές, που πέρασαν ποτέ από τα αγγλικά γήπεδα. Ο «αρτίστας» Ολλανδός δε σκόραρε μόνο, αλλά κυρίως δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, γι’ αυτό και ποτέ δεν κατάφερε να κατακτήσει το «χρυσό παπούτσι» στην Premier League. Κορυφαία σεζόν του, από πλευράς παραγωγικότητας, ήταν το 1997-98. Ο Ντένις Μπέργκαμπ σημείωσε 16 τέρματα, δύο λιγότερα από τους Όουεν, Σάτον και Ντάμπλιν, που μοιράστηκαν την πρώτη θέση των σκόρερ. Ωστόσο, την ίδια χρονιά, ο Ολλανδός στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας με την Άρσεναλ.

ber

Γουέιν Ρούνεϊ

Είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League, με 208 τέρματα, πίσω μόνο από τον Άλαν Σίρερ (260). Από τις 16 σεζόν που αγωνίστηκε στο αγγλικό πρωτάθλημα (13 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3 με Έβερτον), ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε σε όλες, με τις δύο κορυφαίες του, από πλευράς παραγωγικότητας, να είναι το 2009-10 και το 2011-12. Στην πρώτη περίπτωση σημείωσε 26 τέρματα, όμως ήταν δεύτερος πίσω από τον Ντρογκμπά, που πέτυχε 29. Στη δεύτερη περίπτωση, ήταν ξανά δεύτερος, με τον Φαν Πέρσι να φτάνει τα 30 γκολ και τον Ρούνεϊ να σταματά στα 27.

roo

Φερνάντο Τόρες

Η έλευσή του στη Λίβερπουλ το 2007 έγινε με τον πλέον δυναμικό τρόπο για τον Ισπανό επιθετικό, καθώς στην πρώτη του σεζόν στα αγγλικά γήπεδα σημείωσε 24 τέρματα. Ωστόσο, το 2007-08, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας στα 31 γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμη και την επόμενη σεζόν, που η πρωτιά στους σκόρερ κρίθηκε στα 19 τέρματα, ο Φερνάντο Τόρες έμεινε πιο πίσω με 14. Η δεινότητά του στο σκοράρισμα «εξαντλήθηκε» όσο ήταν ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, γιατί μετά τη μετακίνησή του στην Τσέλσι ήταν... σκιά του εαυτού του.

tor

Ρομέλου Λουκάκου

Η πρώτη του περίοδος στα αγγλικά γήπεδα ήταν την οκταετία 2011-2019 και σε αυτό το διάστημα ήταν ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Premier League. Μετά την πρώτη του σεζόν, ο Βέλγος φορ σημείωνε κάθε χρόνο διψήφιο αριθμό τερμάτων, με το πιο παραγωγικό του διάστημα να είναι αυτό στο Γκούντισον Παρκ, ως ποδοσφαιριστής της Έβερτον. Κορυφαία του σεζόν ήταν το 2016-17, όταν σημείωσε 25 τέρματα στο πρωτάθλημα, όμως είδε την «πλάτη» του Χάρι Κέιν, που πέτυχε 29. Το πάλεψε πολύ για να βγει πρώτος σκόρερ στην Αγγλία, όπως και στην Ιταλία, όμως δεν τα κατάφερε ποτέ. Τώρα, πλέον, επέστρεψε στο Νησί, για λογαριασμό της Τσέλσι και εκτός από τίτλους με τους Λονδρέζους, έχει μεγάλο στόχο να βγει - επιτέλους - πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα.

luk

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα