Συνάντηση του ΠΣΑΠΠ με την Εθνική ομάδα Γυναικών

Συνάντηση του ΠΣΑΠΠ με την Εθνική ομάδα Γυναικών

Newsroom
Συνάντηση του ΠΣΑΠΠ με την Εθνική ομάδα Γυναικών

bet365

Την 1η συνάντηση με την Εθνική ομάδα Γυναικών πραγματοποίησε ο ΠΣΑΠΠ.

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή (17/02) ημέρα καθώς αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ. αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργου Μπαντή και τους υπεύθυνους ποδοσφαίρου Γυναικών Έλενα Παπαδοπούλου και Χρήστο Στάικο, είχε συνάντηση με τις ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής ομάδας Γυναικών.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΠΣΑΠΠ:

«Συνάντηση με τις ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής μας ομάδας είχε σήμερα (17/2) και για 1η φορά αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργου Μπαντή και τους υπεύθυνους ποδοσφαίρου Γυναικών Έλενα Παπαδοπούλου & Χρήστο Στάικο.

Πρόκειται για μια ουσιαστική αλλά και με συμβολικό χαρακτήρα πρώτη διεξοδική συνάντηση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ύστερα από την απόφαση του Συνδέσμου μας για ισότιμη είσοδο των ποδοσφαιριστριών και την κάλυψή τους ως πλήρη μέλη.

Σκοπός της ήταν η ενημέρωση των ποδοσφαιριστριών για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ένας τομέας όπου χρήζει μεγάλης βελτίωσης ακόμα και στο ανώτατο επίπεδο όπως αυτό της Εθνικής.

Αναφέρθηκαν οι σχετικές ενέργειες και διεκδικήσεις του ΠΣΑΠΠ, πάντα σε άμεση συνεργασία με τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών(FIFPRO).

Ειδική μνεία υπήρξε και για τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από τη FIFA και αφορούν τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστριών την περίοδο της εγκυμοσύνης τους και ευρύτερα όσα τις κατοχυρώνουν ως μητέρες/ποδοσφαιρίστριες.

Παράλληλα ενημερώθηκαν για την έρευνα της FIFPRO που αφορά τις διασείσεις κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά τους, όπως και για όλες τις δράσεις αλλά και ενέργειες του Συνδέσμου μας γύρω από την ανάδειξη και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου Γυναικών.

Η ενημέρωση που υπήρξε αφορούσε και το «Red Button», που είναι ένας ανώνυμος μηχανισμός αναφοράς χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Άμεσος στόχος του ΠΣΑΠΠ είναι να επισκεφτεί όλους τους συλλόγους της 1ης και 2ης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος γυναικών για την πλήρη ενημέρωση των μελών του».

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα