Μαραντόνα: Η φανέλα από το ιστορικό Αργεντινή-Αγγλία βγήκε σε δημοπρασία με αρχική τιμή 5 εκατ. ευρώ!

Μαραντόνα: Η φανέλα από το ιστορικό Αργεντινή-Αγγλία βγήκε σε δημοπρασία με αρχική τιμή 5 εκατ. ευρώ!

bet365

Η δημοπρασία της φανέλας του Ντιέγκο Μαραντόνα από τη μυθική του παράσταση κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986, άρχισε τη Μεγάλη Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαΐου, με την πρώτη προσφορά να ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κατέστησε κάθε συλλεκτικό του αντικείμενο σε κειμήλιο υπέρ-πολύτιμης αξίας. Από τα πιο περιζήτητα αντικείμενα της θρυλικής καριέρας του «Pibe D' Oro» ήταν αναμφίβολα η φανέλα με το Νο10 που φόρεσε στο ματς της ζωής του: τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 απέναντι στην Αγγλία, εκεί όπου σημείωσε τα δύο ίσως πιο διάσημα γκολ του 20ου αιώνα και της ιστορίας της εθνικής Αργεντινής.

Λίγες εβδομάδες αφότου ο διεθνής οίκος «Sotheby's», λοιπόν, ανακοίνωσε πως θα βγάλει σε δημοπρασία τη γαλάζια φανέλα της Αλμπισελέστε με τις διακριτικές μπλε ρίγες, η δημοπρασία άρχισε και επίσημα το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (20/4) στο Λονδίνο και θα μείνει ανοιχτή μέχρι και τις 4 Μαΐου.

Μέχρι πρότινος, η φανέλα ανήκε στον Στιβ Χοτζ, εκ των Άγγλων διεθνών που αντιμετώπισαν τον Μαραντόνα στο «Αζτέκα» και που, μάλιστα, είχε κάνει την απομάκρυνση από την οποία ο «Ντιεγκίτο» είχε σκοράρει με το περίφημο «χέρι του Θεού». Ο παλαίμαχος θρύλος της Νότιγχαμ Φόρεστ είχε ανταλλάξει φανέλες με τον Μαραντόνα μετά το τέλος του αγώνα, κρατώντας σπίτι του την ανεκτίμητη εμφάνιση για αρκετά χρόνια μέχρι να τη δωρίσει στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Πλέον, η διαδικασία δημοπρασίας βρίσκεται σε εξέλιξη κι αναμένεται να αποτελέσει την ακριβότερη πώληση όλων των εποχών! Ήδη υπάρχει αρχική προσφορά που ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα μακριά δηλαδή από το ρεκόρ πώλησης που κατέχει προς το παρόν η φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ, εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του μπέιζμπολ, που πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2019 για 4.440.000 λίρες!

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα