ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Εξι χρόνια μετά, η λογική συνεχίζει να τρώει ξύλο στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού (vid)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό
Στις 6/5 του 2017 το Πανθεσσαλικό βάφτηκε με αίμα από εκατοντάδες οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που έδωσαν μάχες σώμα με σώμα στην αερογέφυρα του σταδίου. Σήμερα, έξι χρόνια μετά στο ίδιο γήπεδο, οι ίδιες ομάδες επιστρέφουν για την κατάκτηση του ίδιου τροπαίου με... μηδέν οπαδούς στις κερκίδες.

Ο σημερινός τελικός μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ θα γίνει χωρίς κόσμος, έξι χρόνια μετά στο σημείο όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απίστευτης βίας.

Εξι χρόνια μετά, ΕΠΟ, Αστυνομία και αρμόδιοι φορείς δεν ήταν σε θέση να διασφαλίσουν την τάξη σ' ένα στάδιο όπου θα πρέπει να αποτελεί σημείο συνάντησης για τη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο σημερινός τελικός Κυπέλλου Novibet, δεν είναι γιορτή. Δεν είναι χαρά. Δεν είναι... ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Χωρίς αυτόν δεν είναι τίποτα. Είναι ένα άοσμο πράγμα.

Επαναλαμβάνουμε: Κανείς, λοιπόν, από την ΕΠΟ, την Αστυνομία και όποιον άλλον δημόσιο φορέα είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του τελικού δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ότι θα πάνε στο γήπεδο 1.000 παιδιά έστω. Γυναίκες! Ούτε καν προσκλήσεις για επίσημους φορείς. Τίποτα.

Εξι χρόνια μετά τα... ραντεβού θανάτου στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού, το ποδόσφαιρό μας δολοφονείται ξανά, ενώ η δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει αποφανθεί για τους δράστες των επεισοδίων.

Πανθεσσαλικό: Πεδίο μάχης κι όχι γιορτής του ποδοσφαίρου

Η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό έφτασε σ' έναν ακόμα τελικό. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, είχε ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από το ματς της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό με το σαρωτικό 4-0 στην Τούμπα!

Ετσι, στις 6/5 του 2017, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδωσαν ραντεβού στο Πανθεσσαλικό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό το κατέκτησε ο δικέφαλος του Βορρά, επικρατώντας 2-1. Ωστόσο, ουδείς θυμάται το τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου του Βόλου.

Όταν λες την πρόταση «τελικός στο Πανθεσσαλικό», η απάντηση είναι: «ο τελικός της ντροπής».

Σήμερα, έξι χρόνια μετά το Πανθεσσαλικό έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανικανότητά μας.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

Ξύλο, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και «σταματήστε να χτυπάτε»

Πριν την έναρξη του ματς, λοιπόν, έλαβαν χώρα τρομερά και θλιβερά επεισόδια. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να διακομιστούν στο νοσοκομείο του Βόλου 15 άτομα (12 οπαδοί και 3 αστυνομικοί). Η Αστυνομία της Μαγνησίας προχώρησε σε 21 προσαγωγές και 4 συλλήψεις. Μόνο. Αν δείτε τις παρακάτω εικόνες θα δείτε γιατί ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός.

Στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο διακομίστηκαν τέσσερις οπαδοί, με τους τρεις εκ αυτών να φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο τέταρτος ήταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Βασιλική Αυγέρη με δηλώσεις της τότε σστον Sport24 Radio 103,3, είπε πως υπάρχει μαχαιρωμένος οπαδός και πάνω από εξήντα περιστατικά τραυματισμένων οπαδών.

«Έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και σοβαρά περιστατικά. Από πέτρες, από ποτήρια και από μπουκάλια. Υπήρξαν 30 περιστατικά στην VIP εξέδρα. Δύο-δύο έστελνα τα περιστατικά στα ασθενοφόρα. Στήσαμε ιατρείο έξω απ’ την εξέδρα των επισήμων. Είχαμε κι έναν μαχαιρωμένο οπαδό που δεν γνωρίζω την εξέλιξη της κατάστασης. Κάλεσα άλλα 4 ασθενοφόρα. Φοβόμαστε τα επεισόδια μετά το πέρας του αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.

Τρομερή ήταν κι η στιγμή που ένας οπαδός της ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ένας ζήτησε να σταματήσουν το ξύλο για να μη θρηνήσουμε νεκρό.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι χαρακτηριστική:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

Φωτογραφίες από τα τραγικά επεισόδια:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Πανθεσσαλικό

Tο παρακάτω video καταμαρτυρά τις σκηνές βίας στον τελικό του 2017:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα