Τελικός Novibet Κυπέλλου: Κρίσιμη σύσκεψη στις 20 Απριλίου, ανοιχτό για ματς μόνο με Κύπριους φιλάθλους! (vid)

Το ΓΣΠ

bet365

Ο πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο στην Κύπρο έθεσε το χρονικό πλαίσιο των εξελίξεων για τον τελικό της 20ής Μαϊου στον θεσμό του Novibet Κυπέλλου.

Νεότερα από το... μέτωπο σχετικά με τον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας στις 20 Μαϊου στο ΓΣΠ. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» στον Alpha Κύπρου και είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Ο κ. Κούμας ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Αποκάλυψε ότι υπήρξε μια προφορική συμφωνία για συνάντηση - σύσκεψη στις 20 Απριλίου (ίσως γίνει και στις 17 του ίδιου μήνα), η οποία όμως ίσως γίνει νωρίτερα, με τους ιθύνοντες της ελληνικής Ομοσπονδίας να περιμένουν πρώτα να «κλειδώσει» το ζευγάρι του τελικού, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέχρι την Πέμπτη (13/4). Βέβαια τα φαβορί είναι οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ χαρακτήρισε κρίσιμη και σημαντική τη σύσκεψη που θα γίνει με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Επισήμανε πως στην Κύπρο θα μεταβούν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για αυτή τη σύσκεψη. Κατά τα άλλα:

  • Για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου: ο Κούμας αναφέρθηκε στον ΚΟΑ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εν λόγω νομοθεσία. Πρόκειται για τον κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Παλαιότερα υπήρξαν αγώνες που έγιναν στην Κύπρο από άλλες Ομοσπονδίες και δεν χρειάστηκε ταυτοποίηση του κόσμου που μπήκε στο γήπεδο. Όμως παίζει ρόλο και η επικινδυνότητα του αγώνα. Σύμφωνα με τον κ. Κούμα θεωρείται ματς υψηλού κινδύνου.
  • Για το θέμα του κόσμου: ότι είναι να γίνει θα συμβεί σε συννενόηση με την Αστυνομία που έχει στείλει αίτημα η ΚΟΠ (που πάντως μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης σύμφωνα με τις πληροφορίες του Gazzetta επίσημη ενημέρωση δεν είχε ακόμα, δηλαδή δεν έχει αυτή τη στιγμή επίσημα όλα τα δεδομένα για το παιχνίδι αυτό). Τονίστηκε από τον κ. Κούμα πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο για παρουσία μόνο Κύπριων οπαδών των δύο ομάδων (πχ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που είναι φαβορί να περάσουν έχουν Συνδέσμους στο νησί της Κύπρου) που θα βρεθούν στον τελικό. Τα πάντα βέβαια θα κριθούν στη σύσκεψη. Στην ΚΟΠ ακόμα δεν ξέρουν επακριβώς το τι θα ισχύσει με τον κόσμο και τι κόσμος μπορεί να έρθει στην Κύπρο.
  • Για το ΓΣΠ: Το αίτημα αφορά στο ΓΣΠ και κανένα άλλο γήπεδο στην Κύπρο.
  • Για το εάν θα γίνει ή μπορεί να γίνει ο τελικός: Ο κ. Κούμας το άφησε ανοιχτό αυτό το θέμα ανάλογα με τις συζητήσεις που θα γίνουν.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα