Μουντιάλ 2022: Πρόταση της FIFPro για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των νεκρών εργατών

Βασίλης Μπαλατσός
Μουντιάλ 2022: Πρόταση της FIFPro για οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των νεκρών εργατών

bet365

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών κατέθεσε πρόταση προς τη FIFA και το κράτος του Κατάρ για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των εργατών που έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια εργασιών για το ερχόμενο Μουντιάλ του 2022.

Σύμφωνα με έρευνα του Guardian πάνω από 6.500 μετανάστες εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Φυσικά από τη πλευρά τους οι διοργανωτές διαψεύδουν τα πάντα και υποστηρίζουν πως «μόνο τρεις εργάτες έχουν πεθάνει»...

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), στην οποία ανήκει και ο ΠΣΑΠΠ, μετά από πρωτοβουλία των Ολλανδών κατέθεσαν πρόταση για την οικονομική στήριξη των οικογένειων των εργατών που έχουν φύγει από τη ζωή για τη κατασκευή των γηπέδων στο κράτος του Κατάρ και στη FIFA.

H FIFPro προτείνει οι Καταριανοί να προσφέρουν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία να δώσει το 5% από τα έσοδά της από το Παγκόσμιο Κύπελλο στις οικογένειες των εργατών με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται στα 440 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα «nos» το πλάνο της Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών βρίσκεται υπό συζήτηση τόσο με τη FIFA όσο και με το Κατάρ.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα