Ινφαντίνο: «Εφικτή η διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

Κώστας Τόπας
Ινφαντίνο: «Εφικτή η διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο γι' ακόμη μία φορά ξεκαθάρισε πως επιθυμία της FIFA είναι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια.

Ανένδοτος παραμένει ο πρόεδρος της FIFA όσον αφορά το πλάνο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο πλαίσιο παρουσίας του σε σύσκεψη κορυφής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο Τζάνι Ινφαντίνο επανέλαβε ότι επιθυμία της FIFA είναι η διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, ενώ μάλιστα υποστήριξε πως ο Σεπτέμβριος θα ήταν η ιδανική λύση ως προς την περίοδο τέλεσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

«Μπορεί να γίνει κάθε δύο χρόνια το Μουντιάλ, είναι εφικτό κάτι τέτοιο τόσο από αθλητική όσο και από οικονομική άποψη. Θα είχε μία πολύ σημαντική επιστροφή σε οικονομικό επίπεδο και αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να επενδυθούν ακόμα περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε κάθε μέρος του κόσμου.

Στην τελική, όλοι θα είχαν οφέλη, από τον πιο πλούσιο στον πιο φτωχό, ο καθένας θα είχε τη δυνατότητα να παίζει και θα είχαμε τη συμμετοχή ακόμα περισσοτέρων. Αν δεν θέλουμε να δούμε τα μικρά παιδιά να απομακρύνονται από το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να τους δίνουμε το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια», ήταν το σχόλιο που έκανε για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην περίοδο που θεωρεί ιδανική για την διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

«Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής γίνεται κάθε δύο χρόνια και αντιλαμβανόμαστε τη σημασία αυτού του τροπαίου. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το γεγονός πως γινόταν μέσα στο χειμώνα δεν πείραζε κάποιον. Τώρα έγινε πρόβλημα επειδή πολλοί Αφρικανοί παίκτες παίζουν σε τοπ συλλόγους, που τους χάνουν σε μία σημαντική στιγμή της σεζόν.

Εάν μπορέσουμε να επαναπρογραμματίσουμε το καλεντάρι, θα διασφαλίσουμε πως το εν λόγω τουρνουά θα γίνεται Σεπτέμβριο αντί για τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Θα είχαμε δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά μεγάλα πρωταθλήματα που έχουν Αφρικανούς παίκτες. Δεν μου αρέσει να μιλάω για πολέμους ή εχθρούς αλλά για εξέλιξη. Είναι σημαντικό να ψάχνουμε μαζί για να βρούμε την καλύτερη λύση σε κάθε πρόβλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα