Τον Μάρτιο η ψηφοφορία για Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια, απίθανα κίνητρα και στην UEFA!

Newsroom
Τον Μάρτιο η ψηφοφορία για Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια, απίθανα κίνητρα και στην UEFA!

bet365

Η FIFA επιμένει για Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια και μέχρι τον Μάρτιο θα επιδιώξει να δελεάσει την UEFA με δεκάδες εκατομμύρια.

Η FIFA, έχει αρκετή υποστήριξη για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του Τζιάνι Ινφαντίνο για Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια. Ωστόσο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να αναβάλει την ψηφοφορία για την εκπλήρωση του στόχου, μιας και θέλει να εξασφαλίσει τη στήριξη τόσο της UEFA όσο και της CONMEBOL. Αλλωστε, οι συγκεκριμένες συνομοσπονδίες έχουν εναντιωθεί σε αυτό το σχέδιο κι έχουν απειλήσει να μποϊκοτάρουν αυτή την προσπάθεια.

Βέβαια, από τη FIFA διαβεβαιώνουν ότι θέλουν αυτή η διαδικασία να εγκριθεί με τον πιο αρμονικό τρόπο, αν και υπήρχε φόβος ότι, εάν η ψηφοφορία γινόταν αυτή τη Δευτέρα, τόσο η UEFA όσο και η CONMEBOL θα κινούνταν νομικά. Η ψηφοφορία μεταφέρθηκε για τον Μάρτιο και στο επόμενο τρίμηνο η FIFA θα επιδιώξει να πείσει τις δυο πλευρές προσφέροντας αρκετά κίνητρα.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ομοσπονδιών-μελών της FIFA και να προσφέρουμε σε όσες περισσότερες γίνεται μια πιο ρεαλιστική ευκαιρία να αγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε αναφορικά με την πρότασή του ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Αν τελικώς περάσει το σχέδιο, το Μουντιάλ του 2026 θα διεξαχθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.

Τι προσφέρει η FIFA;

  • Υπόσχεται να ιδρύσει ειδικό ταμείο με κεφάλαια που θα αγγίζουν τα 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
  • Προσφέρει 16 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε ομοσπονδία που θα εγκρίνει το πλάνο για Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια.
  • Ο αριθμός των ομάδων που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα αυξηθεί σε 48 και θα χωριστούν σε 16 ομίλους των τριών ομάδων ο καθένας.
  • Η προκριματική φάση θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσα σε ένα μήνα και σε αυτό το διάστημα θα διεξάγονται μόνο ματς των εθνικών ομάδων. Οκτώβριος ή Μάρτιος οι πιθανότεροι μήνες, χωρίς πάντως να αποκλείουν το γεγονός να μοιραστεί το πρόγραμμα και στις δυο περιόδους.
  • Θα δημιουργηθούν δύο εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι σήμερα!
  • Η FIFA θα μοιράσει 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ότι δίνει τη δεδομένη στιγμή.
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα