Ακτιβιστές διαμαρτύρονται στη Γαλλική Ομοσπονδία για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ ενόψει Μουντιάλ (vid)

Κώστας Τόπας
Ακτιβιστές διαμαρτύρονται στη Γαλλική Ομοσπονδία για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ ενόψει Μουντιάλ (vid)

bet365

Ακτιβιστές της ΜΚΟ της Διεθνούς Αμνηστίας ανήρτησαν πανό στα κεντρικά γραφεία της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Το Κατάρ αναμένεται φιλοξενήσει διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Μια γιορτή η οποία είναι... βαμμένη με αίμα καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία του γερμανικού δκτύου «ZDF» οι θάνατοι εργατών που έχουν προκύψει από το 2010 ανέρχονται σε περίπου 15.000.

Γι' αυτό και την Τετάρτη (14/12) ακτιβιστές της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνούς Αμνηστίας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τους εργάτες οι οποίοι βρίσκονται στο Κατάρ και δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες, υπερωρίες (προκειμένου να παραδοθούν έγκαιρα τα έργα), με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με ελλιπή σίτιση.

Ετσι, αποφάσισαν να τιμήσουν την περίσταση τοποθετώντας ένα πανό μπροστά από την είσοδο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στο Παρίσι με μήνυμα: «Χιλιάδες θάνατοι στο Κατάρ και η FFF ακόμα δεν σφυρίζει».

@Photo credits: Video Screen

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα