Η Τρόμσο πρωτοστατεί βγάζοντας εμφανίσεις κατά του Κατάρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Τρόμσο πρωτοστατεί βγάζοντας εμφανίσεις κατά του Κατάρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

bet365

Για άλλη μία φορά η Τρόμσο επιτίθεται σε Κατάρ και FIFA για τις συνθήκες εργασίας στη χώρα εν όψει Μουντιάλ και το κάνει με… νέα φανέλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρόμσο τα βάζει με το Κατάρ και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν όψει Μουντιάλ.

Το κάνει εδώ και λίγα χρόνια, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των αλλοδαπών στην Αραβική χώρα, όπου χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα.

Για άλλη μία φορά, ο Νορβηγικός σύλλογος πρωτοστατεί σε αυτή τη καμπάνια και τώρα το κάνει με τις νέες εμφανίσεις που παρουσίασε. Ο σύλλογος δημιούργησε μία νέα εμφάνιση η οποία έχει έναν QR κωδικό, με σκοπό να θέσει και ζητήματα πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, εν όψει του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Στον σύλλογο έχουν συνάψει συμφωνία με την Διεθνή Αμνηστία, ενώ στηρίζουν και τον Μάλκομ Μπιντάλι, πρώην εργάτη που είχε συλληφθεί στο Κατάρ, επειδή αποκάλυψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν.

Η φανέλα της Τρόμσο έχει τα χρώματα του Κατάρ και όταν σκανάρει κάποιος τον κωδικό QR, τον πάει στην ιστοσελίδα της ομάδας όπου έχει έγγραφα και ντοκουμέντα για την κακοποίηση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ.

«Πόσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να γίνουν για να απαιτήσει η ποδοσφαιρική κοινότητα καλύτερη προστασία σε αλλοδαπούς εργάτες; Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ποδόσφαιρο και πολιτική δεν συνδέονται και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το όμορφο αυτό άθλημα για να καλύπτουμε αυτές τις παραβιάσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τρόμσο, πετώντας ευθείες βολές κατά της FIFA.

Η Τρόμσο ήταν από τους συλλόγους που πρωτοστάτησε στο να γίνει μποϋκοτάζ από την χώρα στο Μουντιάλ, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν προχώρησε η σκέψη (στην πορεία αποκλείστηκε και η Νορβηγία).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα