Η FIFA δεν τιμώρησε Κούπερ - Κονγκό για τη γκάφα με τις αλλαγές και Γκάνα για το πέναλτι-«φάντασμα»!

Η FIFA δεν τιμώρησε Κούπερ - Κονγκό για τη γκάφα με τις αλλαγές και Γκάνα για το πέναλτι-«φάντασμα»!

Η FIFA δεν τιμώρησε Κούπερ - Κονγκό για τη γκάφα με τις αλλαγές και Γκάνα για το πέναλτι-«φάντασμα»!

bet365

Το πειθαρχικό σώμα της FIFA απέρριψε τις προσφυγές του Μπενίν και της Νότιας Αφρικής επικαλούμενο ανεπαρκή στοιχεία. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε τη γκάφα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, η δεύτερη το πέναλτι-«φάντασμα» που έκρινε την πρόκριση της Γκάνας.

Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων στα προκριματικά της Αφρικής για το Μουντιάλ στιγματίστηκε από όσα συνέβησαν στο Κονγκό - Μπενίν και το Γκάνα - Νότια Αφρική. Οι δύο φιλοξενούμενες που χρειάζονταν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας για να περάσουν στα μπαράζ, υπέστησαν ήττες με... ερωτηματικά (2-0 και 1-0 αντίστοιχα), που τις οδήγησαν να διαμαρτυρηθούν επίσημα προς τη διοργανώτρια αρχή. Τα αιτήματά τους, όμως, έπεσαν στο κενό και οι λόγοι παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Συγκεκριμένα, η εθνική της Δημοκρατίας του Κονγκό που προπονεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραβίασε τον κανονισμό των τριών «παραθύρων» για αλλαγές σε ένα ματς, καθώς ο πολύπειρος Αργεντινός coach υπέπεσε σε γκάφα κι έκανε τέσσερις αλλαγές σε τέσσερα διαφορετικά χρονικά σημεία του αγώνα. Αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι του Μπενίν να προσφύγουν στη FIFA για να δικαιωθούν, σε ένα ματς που τους κόστισε την πρωτιά του ομίλου για έναν βαθμό.

Την ίδια ημέρα, η Γκάνα είχε σφραγίσει την πρόκριση σε βάρος της «Μπαφάνα Μπαφάνα» με εξόφθαλμο πέναλτι-«εφεύρεση» του Σενεγαλέζου ρέφερι, Εντιαγέ Μαγκέτ! Απόφαση που προκάλεσε την οργή της ομοσπονδίας των φιλοξενούμενων οι οποίοι έκαναν λόγο για «κλοπή» και ζήτησαν τη διερεύνηση του ματς από τη FIFA για περίπτωση δωροδοκίας και «στημένου» αγώνα.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις το πειθαρχικό σώμα της FIFA δεν βρήκε επαρκή τα στοιχεία για να προωθήσει τις καταγγελίες των δύο χωρών, οι οποίες μέσω των ομοσπονδιών τους δήλωσαν ότι έλαβαν το πόρισμα χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση και πρόκειται να ασκήσουν έφεση.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα