Γαλλική Ομοσπονδία για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Θα προκαλέσει αδιαφορία στους φιλάθλους»

Κώστας Τόπας
Γαλλική Ομοσπονδία για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια: «Θα προκαλέσει αδιαφορία στους φιλάθλους»
Αντίθετη με την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια είναι και η Γαλλική Ομοσπονδία, η οποία το επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της.

Η FIFA συνεχίζει να πιέζει, προκειμένου το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε τέσσερα όπως έχουμε συνηθίσει.

Η συγκεκριμένη ιδέα, έχει πυροδοτήσει μια σειρά από κριτικές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά και στους εκπροσώπους των πρωταθλημάτων σε όλο τον κόσμο, σε παίκτες και φιλάθλους.

Αυτή τη φορά η Γαλλική Ομοσπονδία (Professional Football League/LFP), εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα διαταράξει τη σειρά των εγχώριων πρωταθλημάτων και θα προκαλέσει αδιαφορία στους φιλάθλους.

«Η εξέλιξη του ποδοσφαίρου δεν περνά μόνο από το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά επίσης και πάνω απ’ όλα βασίζεται στα εγχώρια πρωταθλήματα. Χωρίς διαβούλευση, η FIFA θέλει να λάβει μια απόφαση που είναι προς το δικό της συμφέρον και της οποίας η επίδραση θα είναι ανεπανόρθωτα αρνητική για τα εγχώρια πρωταθλήματα και τους συλλόγους.

«Αυτό το έργο θα προβλέπει επίσης την επιμήκυνση των διεθνών περιόδων που θα διαταράξουν πολύ τη σειρά των εγχώριων πρωταθλημάτων και θα προκαλέσουν αδιαφορία στους φιλάθλους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί μια παγκόσμια κληρονομιά που πρέπει να διατηρηθεί», εξήγησε χαρακτηριστικά η LFP.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.