Η πιο μεγάλη ώρα της Αργεντινής και του Μέσι (pics)

Η πιο μεγάλη ώρα της Αργεντινής και του Μέσι (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Η πιο μεγάλη ώρα της Αργεντινής και του Μέσι (pics)

bet365

Η Αργεντινή δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Νιγηρία με την παρέα του Μέσι να τα παίζει όλα για όλα.

Ποιος θα το περίμενε πως το παιχνίδι με τη Νιγηρία θα καθόριζε το μέλλον της Αργεντινής. Και όμως ο Μέσι και η παρέα του τα έχουν κάνει θάλασσα και πλέον μετά από δύο αγωνιστικές κινδυνεύουν σοβαρά με πρόωρο αποκλεισμό.

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι ήταν το φαβορί του ομίλου αλλά μετά το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση τόσο με την αγωνιστική της παρουσία όσο και με το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα, αλλά κυρίως με την τραγική εικόνα που δείχνει το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Λιονέλ Μέσι.

Η «αλμπιτσελέστε» πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και για να μην πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στη Νιγηρία, ενώ σε περίπτωση που η Ισλανδία επικρατήσει της Κροατίας, τότε η Αργεντινή χρειάζεται νίκη με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων.

Το κλίμα στα αποδυτήρια

Τα άσχημα αποτελέσματα αλλά κυρίως το γεγονός ότι η Αργεντινή θυμίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ένα σκορποχώρι έχει αναγκάσει τα ΜΜΕ όλου του κόσμου να ασχολούνται με τον Σαμπάολι, τον Μέσι και τις σχέσεις τους.

Κάποια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ανταρσία των παικτών κατά του Σαμπάολι ζητώντας μάλιστα να μην βρίσκεται ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Χόρχε Μπουρουσάγα να να αναλαμβάνει. Παρά την διάψευση η Αργεντινή αποτελεί το πιο καυτό θέμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα δημοσιεύματα περί κακών σχέσεων μεταξύ των ποδοσφαιριστών συνεχίζονταν.

Μάλιστα, το γεγονός πως ο Χόρχε Σαμπάολι κατά την διάρκεια της τελευταίας προπόνησης της Αργεντινής μιλούσε με παίκτες και συγκεκριμένα με τον Μασεράνο για τα πλάνα του ενόψει του αγώνα με τη Νιγηρία έφερε νέα δημοσιεύματα.

Οι εικόνες του Σαμπάολι με τον Μασεράνο έγιναν viral και ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα προσπάθησε με μήνυμα να ξεκαθαρίσει πως δεν κανονίζει αυτός την ενδεκάδα και πως όλοι μαζί πάνε ενωμένοι για τη νίκη και την πρόκριση.

Το σχήμα

Στα του αγώνα για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Σαμπάολι ετοιμάζει διαφορετική ενδεκάδα. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός της Χιλής ετοιμάζει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 στηριζόμενος στην εμπειρία και στα μεγάλα του αστέρια που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Για τον λόγο αυτό βασικοί θα είναι οι Μέσι, Ντι Μαρία, Μπανέγα, Μασεράνο, Ρόχο, Οταμέντι και Ιγουαΐν, όλοι παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές σε βασικές θέσεις όπως αυτή του τερματοφύλακα με τον Καβαγιέρο να μένει στον πάγκο και τον Αρμάνι να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του. Εκτός από τον Αρμάνι, βασικός ξεκινάει και ο Ιγουαΐν στην θέση του Αγουέρο, ενώ γενικά ο Σαμπάολι αποφάσισε να πάει σε ένα ορθολογικό σχήμα αφήνοντας στην άκρη τις αλχημείες με τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στις θέσεις στις οποίες τους μάθαμε τόσα χρόνια.

Έτσι, το πιθανό σχήμα των «γκαούτσος» θα είναι ο Αρμάνι κάτω από τα γκολπόστ με αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο κσαι Ταλιαφίκο. Μασεράνο και Μπανέγα θα αποτελέσουν τα δύο κεντρικά χαφ, με τους Πέρες (δεξιά) και Ντι Μαρία (αριστερά) να παίρνουν τις θέσεις των πλάγιων χαφ. Τέλος, Μέσι και Ιγουαΐν θα είναι το επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Νικητής ο κόσμος

Την ίδια ώρα οι Αργεντίνοι οπαδοί έχουν μετατρέψει τους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης σε Μπουένο Άιρες και θα είναι ξανά ο 12ος παίκτης της ομάδας. Πάνω από 20.000 οπαδοί θα βρίσκονται στο γήπεδο ενώ την Δευτέρα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Αργεντινής και με συνθήματα έδειξαν την στήριξή τους στην ομάδα. Μάλιστα, και οι παίκτες κατέβηκαν στην είσοδο κι έγιναν ένα με τους οπαδούς.

Το σίγουρο είναι ότι το σημερινό ματς θα είναι το σημαντικότερο μέχρι στιγμής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όλος ο κόσμος το περιμένει πως και πως.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα