Οι πιο δύσκολες αποφάσεις του Σαμπάολι (pic)

Οι πιο δύσκολες αποφάσεις του Σαμπάολι (pic)

Θοδωρής Βασίλης
Οι πιο δύσκολες αποφάσεις του Σαμπάολι (pic)

bet365

Η Αργεντινή παίζει την ύπαρξη της κόντρα στην Κροατία και ο Χόρχε Σαμπάολι ετοιμάζει αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχήμα με τον Αργεντινό τεχνικό να σκέφτεται το 4-3-3.

Ο Χόρχε Σαμπάολι γνωρίζει καλά ότι το ματς με την Κροατία την Πέμπτη (21/6) δεν είναι ένα απλό παιχνίδι για την Αργεντινή αφού παίζεται η ύπαρξή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «αλμπιτσελέστε» απογοήτευσε κόντρα στην Ισλανδία μένοντας σο 1-1, ένα αποτέλεσμα που έβαλε σε σκέψεις τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αργεντινής, αφού πλέον τα πράγματα έχουν περιπλέξει. 'Ετσι, όλα δείχνουν ότι ο 58χρονος τεχνικός θα παρατάξει μια εντελώς άλλη ομάδα κόντρα στους Βαλκάνιους.

Άλλη η ενδεκάδα

Το πρώτο πράγμα που ετοιμάζει ο Σαμπάολι είναι η αλλαγή της ενδεκάδας σε σχέση με αυτή της πρεμιέρας με την Ισλανδία. Αλλαγές που ήταν έτσι και αλλιώς στο μυαλό του αφού ο επερχόμενος αντίπαλος δεν έχιε καμία σχέση με την Ισλανδί τόσο σε δυναμικότητα όσο και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στην Βαρκελώνη εκεί όπου προετοιμάστηκε η Αργεντινή για το Μουντιάλ είχε δοκιμάσει δύο διαφορετικά σχήματα ενόψει των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Αλλάζει σύστημα

Κόντρα στην Ισλανδία ο Σαμπάολι κατέβασε την ομάδα σε σύστημα 2-3-3-2 που σε θέση άμυνας γινόταν 4-2-3-1. Για την δεύτερη αγωνιστική τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού τα χαρακτηριστικά της Κροατίας δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Ισλανδίας. Το προπονητικό τιμ των «γκαούτσος» θεωρεί ότι το ματς της Πέμπτης θα κριθεί στην ταχύτητα κάτι που σημαίνει πως ποδοσφαιριστές όπως ο Μπίλια δεν έχουν θέση στην ενδεκάδα.

Πιο αμυντικά και είσοδος Μερκάδο

Τρίτη βεβαιότητα για τον Σαμπάολι είναι η παρουσία του αμυντικογενή Μερκάδο στην θέση του Σάλβιο στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Κόντρα σε αρκετά ποιοτικές ομάδες όπως είναι η Κροατία, ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης έχει αποφασίσει πως ο Μερκάδο θα έχει το προβάδισμα αφού θέλει μια μεγαλύτερη σιγουριά πίσω, κάτι που δεν μπορεί να το προσφέρει ο Σάλβιο.

Κι εδώ έρχονται τα όποια θέματα πρέπει να λύσει. Στην Βαρκελώνη ο Λανσίνι ήταν αυτός που ξεκινούσε δεξιά στην τριάδα πίσω από τους Μέσι και Αγουέρο. Ο άσος της Γουέστ Χαμ όμως τραυματίστηκε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση με τον Μέζα να παίρνει την θέση του. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο άσος της Ιντεπεντιέντε δεν θάμπωσε με την απόδοσή του.

Στο 4-3-3 που είχε δοκιμάσει στην Βαρκελώνη όμως δεν υπήρχε φορ με τον Μέσι στην κορυφή της επίθεσης και τους Παβόν και Ντι Μαρία στα άκρα (με τον Λανσίνι στην τριάδα). Ο Αγουέρο όμως ήταν από τους καλύτερους της ομάδας στην πρεμιέρα και ο σκόρερ της Αργεντινής οπότε δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα.

Δύο είναι οι σκέψεις του Σαμπάολι εφόσον πάει σε 4-3-3. Στην πρώτη να βρίσκονται κανονικά οι Μέσι-Αγουέρο-Ντι Μαρία και αυτό γιατί είναι τα μεγάλα αστέρια της ομάδας και προσωπικότητες που χρειάζονται σε παιχνίδια χαρακτήρα τελικού, ενώ η δεύτερη σκέψη είναι ο Παβόν να πάρει την θέση του Ντι Μαρία για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Ο άσος της Παρί ήταν αρνητικός, δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία επέλαση σε αντίθεση με τον Παβόν ο οποίος από την στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή και φρεσκάδα στα αριστερά καταφέρνοντας να δημιουργήσει ρήγματα και να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις.

Αφού αποφασίσει για το ποιοι θα αποτελέσουν την επιθετική τριάδα, το δεύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να λύσει ο Σαμπάολι είναι για το ποιοι θα είναι οι εσωτερικοί μέσοι δίπλα στον Μασεράνο που θα είναι το καθαρό αμυντικό χαφ με τους Λο Σέλσο αριστερά και τον Μέζα δεξιά. Το σίγουρο είναι ότι τρεις ημέρες πριν τον αγώνα που θα καθορίσει την μοίρα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Χόρχε Σαμπάολι καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις που θα δώσει το δικαίωμα στην «αλμπιτσελέστε» να ελπίζει για τον τίτλο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα