Ιβάν Κάμπο στο gazzetta.gr: «Στο γήπεδο, το Euro της Ελλάδας δεν ήταν έκπληξη!»

Θάνος Σαρρής
Ιβάν Κάμπο στο gazzetta.gr: «Στο γήπεδο, το Euro της Ελλάδας δεν ήταν έκπληξη!»

bet365

Ο κάτοχος δύο Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, Ιβάν Κάμπο, μίλησε στο gazzetta.gr για το Euro 2004, το φιλικό της Πάτρας και την επόμενη μέρα των Μερένγκες.

Ο Βάσκος ήταν από τους «στρατιώτες» της Ρεάλ Μαδρίτης στην πενταετία που έπαιξε στο Μπερναμπέου, ζώντας την εποχή των Galacticos και κρεμώντας στο στήθος του δύο μετάλλια Champions League. Παίζοντας στη συνέχεια στην Αγγλία, με τη φανέλα της Μπόλτον και της Ίπσουιτς και κλείνοντας την καριέρα του στην ΑΕΚ Λάρνακας, ο 44 χρονος πλέον Κάμπο ταξίδεψε στην Πάτρα με τους Ισπανούς που θα αναμετρηθούν απόψε με την Ελλάδα του 2004 για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ατλέτικο Παραναένσε - Σάο Πάολο και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν σημειωθεί γκολ με πέναλτι στον αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο πρώην αμυντικός με το χαρακτηριστικό μαλλί -το οποίο διατηρείται!- μίλησε στο gazzetta.gr για το ματς, την Ισπανία, την Ελλάδα του Euro 2004 και τον Ζιντάν.

Ιβάν, πώς αισθάνεσαι που βρίσκεσαι στην Πάτρα και θα παίξεις απέναντι στην Ελλάδα του 2004;

«Είναι τιμή για εμάς να παίζουμε με την ομάδα που κατέκτησε το Euro του 2004 και επίσης είναι για έναν σκοπό φιλανθρωπικό, οπότε αποκτά ξεχωριστή σημασία για αυτό και μόνο, τώρα που έχουμε σταματήσει το ποδόσφαιρο το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθάμε τον κόσμο, να βοηθάμε τα παιδιά, τα ιδρύματα, τους οργανισμούς και όλα αυτά. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω την Πάτρα, όλες τις αρχές που συνέβαλαν στην διοργάνωση και πάνω από την Εθνική Ελλάδας που μας τίμησε με την πρόσκλησή της και τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο, πιστεύω θα ευχαριστηθεί!»

Ποια είναι η γνώμη σου για την τωρινή Ισπανία και το Μουντιάλ που έρχεται;

«Νομίζω πως είναι πολύ καλή ομάδα, έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά είναι δύσκολο να προγραμματίσεις, να δώσεις προγνωστικά, να πεις για φαβορί και για το ποιος θα πάει στον τελικό και τα λοιπά πριν την έναρξη μιας τέτοιας διοργάνωσης. Νομίζω δεν έχει νόημα. Πιστεύω ότι είναι έξι πολύ καλές ομάδες που μπορεί να φτάσουν ψηλά και η Ισπανία είναι ανάμεσα σε αυτές».

Το 2004 εσύ δεν ήσουν στην εθνική. Πώς ήταν όμως να βλέπεις την Ελλάδα να φτάνει μέχρι την κατάκτηση; Ήταν έκπληξη; Ήταν θαυμασμός;

«Ήταν έκπληξη με την έννοια ότι δεν ήταν φαβορί για την κατάκτηση, αλλά με την αμυντική της επάρκεια και την επιθετική αποτελεσματικότητα έδειξε ότι το άξιζε, οπότε με βάση την εικόνα που έδειξε στο γήπεδο όχι, η κατάκτηση δεν ήταν έκπληξη και γι' αυτό προκάλεσε θαυμασμό από όλους».

Πώς βλέπεις τη Ρεάλ Μαδρίτης της επόμενης χρονιάς;

«Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Ζιντάν θα φύγει από τη Μαδρίτη, τώρα πρέπει να δούμε ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν για να μπορούμε να πούμε κάτι, καθώς και τον νέο προπονητή. Ακόμα είναι πολύ νωρίς!»

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα