Οι 10 αξέχαστες φανέλες των Μουντιάλ (pics)

Gazzetta team
Οι 10 αξέχαστες φανέλες των Μουντιάλ (pics)

bet365

Η Daily Mail διάλεξε τη δεκάδα με τις φανέλες Εθνικών που έκαναν την εμφάνισή τους σε Παγκόσμια Κύπελλα και έμειναν στη μνήμη στους οπαδούς!

Βέλγιο - Αίγυπτος και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Μέρτενς σημειώσει το πρώτο γκολ του αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Λίγες μέρες πια πριν την έναρξη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής γιορτής της Ρωσίας, οι φίλοι του αθλήματος δεν μετρούν απλά αντίστροφα, αλλά ίσως έχουν βάλει και τις μπύρες στο ψυγείο για να είναι παγωμένες στη σέντρα της 14ης Ιουνίου!

Τα ΜΜΕ απανταχού στον κόσμο ασχολούνται με το Μουντιάλ και οι συντάκτες της Daily Mail επέλεξαν τις 10 ωραιότερες φανέλες που φόρεσαν οι ομάδες στις διοργανώσεις στα χρονικά. Επιλογές με φινέτσα, όπως αυτή της Αργεντινής του 1978 ή της Δυτικής Γερμανίας το 1990, δίπλα σε άλλες με πρωτότυπο σχεδιασμό, επί παραδείγματι η «σκακιέρα» της Κροατίας το 1998 και εκείνη του Μεξικό την ίδια χρονιά, έχουν χαρακτεί ανεξίτηλα στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων.

Συγκεκριμένα:

10. Αργεντινή 1978

Με τη συγκεκριμένη πρώτη εμφάνιση, οι «μπιανκοσελέστε» έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου Παγκόσμιου Κυπέλλου της ιστορίας τους και μάλιστα στη χώρα τους. Παράλληλα, ήταν η πρώτη φορά που τα νούμερα των παικτών μοιράστηκαν κατά αλφαβητική σειρά.

9. ΗΠΑ 1994

Η συγκεκριμένη ήταν η δεύτερη εμφάνιση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Μουντιάλ που διοργάνωσαν. Το κόκκινο σορτσάκι, με τη μπλε φανέλα και τα «αστέρια» της σημαίας σε λευκό χρώμα πάνω της «έκλεψαν» την παράσταση!

8. Αγγλία 1982

Σε αντίθεση με την κυριαρχία του λευκού χρώματος που έχουμε συνηθίσει στις εμφανίσεις των «Τριων Λιονταριών», τη χρονιά εκείνη στην εμφάνισή τους μπορούσε κανείς να παρατηρήσει αρκετό… μπλε, τόσο στους ώμους, όσο και στο σορτσάκι.

7. Ολλανδία 1974

Στην πρώτη τους εμφάνιση σε Μουντιάλ μετά το 1930, οι «οράνιε» έπαιξαν το «Total Football» στα γήπεδα της Δυτικής Γερμανίας και αποθεώθηκαν από παρόντες και μέλλοντες παρατηρητές. Στην εμφάνισή της δεν παρατηρούνται καινοτομίες, αφού ανέκαθεν οι επιλογές στο ντύσιμο εξαντλούνταν στο πορτοκαλί. Ενδιαφέρον έχει η ιστορία του Κρόιφ, που έχοντας συμβόλαιο με την Puma, είχε στη φανέλα του δυο μαύρες ρίγες και όχι τις κλασικές τρεις της Adidas που έντυνε την ομάδα!

6. Γερμανία 1994

Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την επανένωση της χώρας, τα «πάντσερ» φόρεσαν μια εμφάνιση με τα χρώματα της σημαίας τους στο πάνω μέρος της φανέλας. Οι Βούλγαροι πάντως δεν έδειξαν να πτοούνται από την εθνική τους ομοψυχία, αποκλείοντάς τους στα προημιτελικά.

5. Μεξικό 1998

Σε έναν καλτ κι εντυπωσιακό σχεδιασμό, οι Μεξικανοί εμφάνισαν μέσα στο καταπράσινο της φανέλας τους διάφορα σχέδια, που παραπέμπουν σε μορφές των Αζτέκων και άλλων ιστορικών για εκείνους αποτυπώματα

4. Περού 1970

Η απλότητα και η φινέτσα στο μεγαλειο τους. Η κάτασπρη φανέλα, με μια παχιά διαγώνια ρίγα στη μέση στόλιζαν τους Περουβιανούς στο στυλ της φανέλας τους. Αναμφίβολα μια από τις ωραιότερες εμφανίσεις στην ιστορία των Μουντιάλ.

3. Βραζιλία 1970

Η αξέχαστη σελεσάο των πέντε δεκαριών και το jogo bonito συνέτριψε τους πάντες στον διάβα της στο Μουντιάλ του Μεξικό, με το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο να κάνουν έναν από τους πιο εντυπωσιακούς συνδυασμούς στη φανέλα της και να αποτυπώνεται έντονα στην ιστορία, λόγω και της πρώτης έγχρωμης τηλεοπτικής κάλυψης στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

2. Κροατία 1998

Όσο υπέροχη ήταν στο χορτάρι η ομάδα του Νταβόρ Σούκερ, άλλο τόσο εντυπωσιακή ήταν εμφανισιακά, σε έναν σπάνιο συνδυασμό του κόκκινου με το άσπρο στα 2/3 της εμφάνισης!

1. Δυτική Γερμανία 1990

Σε ένα σχέδιο που θυμίζει πολύ αυτά των τελευταίων ετών, η «νασιονάλμανσαφτ» είχε τα χρώματα της σημαίας στη φανέλα της να ενώνουν τα δυο μανίκια, χρωματίζοντας ιδιαίτερα το κεντρικό σημείο της. Το σημείο ψηλά όπου φτάνει στο δεξί μανίκι συμβόλιζε την κατάκτηση του 1974, το χαμηλότερο σημείο στο κέντρο την αποτυχία του 1978, όπου αποκλείστηκαν από τους ομίλους. Η μικρή άνοδος αμέσως μετά θύμιζε τις ήττες στα ημιτελικά το 1982 και το 1986. Η ανοδική πορεία στο αριστερό μανίκι προμήνυε την επιστροφή στην κορυφή του κόσμου, όπερ και εγένετο, σε μια υπέροχη μουντιαλική ιστορία!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα