Ινφαντίνο-Ζαγοράκης: Συζήτηση για τις αλλαγές στο Παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ινφαντίνο-Ζαγοράκης: Συζήτηση για τις αλλαγές στο Παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου (pics)

bet365

Η συνάντηση του προέδρου της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας, Θόδωρο Ζαγοράκη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η επιβεβαίωση για την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας να είναι το επόμενο μεγάλο ραντεβού και το πρώτο σοβαρό στοίχημα για τη FIFA, ο Τζιάνι Ινφαντίνο επιβεβαίωσε την πεποίθηση και την αποφασιστικότητα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για επαναστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο, στην συνάντηση, που είχε το βράδυ της Τρίτης (05/12) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, που σήκωσε το Euro 2004 στην Πορτογαλία, και νυν Ευρωβουλευτή, Θόδωρο Ζαγοράκη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν το μέλλον του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια κλειστού δείπνου, που διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού στις Βρυξέλλες κ. Αντόνιο Ταγιάνι, προς τιμήν του Προέδρου της ΦΙΦΑ.

Η «επανάσταση» που σχεδιάζει η ΦΙΦΑ στο ποδόσφαιρο, περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές σε επίπεδο εθνικών ομάδων και συλλόγων (στα σκαριά είναι η δημιουργία ενός «σούπερ Μουντιάλ συλλόγων» το 2021), «βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές αλλαγές για το ποδόσφαιρο κάτι που το επιβεβαίωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας», σχολίασε ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης εστίασε σε δύο πολύ σημαντικά θέματα, πρώτον τα εργασιακά δικαιώματα των ποδοσφαιριστών και δεύτερον το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των μεγάλων και των μικρών χωρών, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου είχε ξεχωριστή θέση στο δείπνο, άλλωστε είναι από το Μάιο του 2016 εκλεγμένο μέλος της Ανεξάρτητης Οικονομικής Επιτροπής της ΦΙΦΑ και είναι ένας από τους ελάχιστους Ελληνες, που έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και να συζητούν για σοβαρά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είχε συμβεί την εποχή του Grexit.

Στο δείπνο συμμετείχαν επίσης τα μέλη του προεδρείου της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για τον Αθλητισμό, το οποίο προωθεί συστηματικά τα θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα