Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών: «Ανεπίτρεπτο να διεξαχθεί ξανά Μουντιάλ τον χειμώνα χωρίς αλλαγές στο καλεντάρι»

Newsroom
Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών: «Ανεπίτρεπτο να διεξαχθεί ξανά Μουντιάλ τον χειμώνα χωρίς αλλαγές στο καλεντάρι»

bet365

Την αντίθεσή της με την διεξαγωγή ενός ακόμη Μουντιάλ κατά τους χειμερινούς μήνες δίχως να γίνουν ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα εξέφρασε η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών.

Κουβέντα σήκωσε η απόφαση της FIFA να διοργανώσει το πρόσφατο Μουντιάλ κατά τους χειμερινούς μήνες του 2022, με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία μάλιστα να έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο.. επανάληψης και στο μέλλον.

Απέναντί της πάντως θα βρει την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών Fifpro, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της με τα πλάνα της FIFA μέσω του γενικού της γραμματέα, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν, που χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη διεξαγωγή ενός ακόμη χειμερινού Μουντιάλ δίχως να ληφθούν πρώτα οι απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα.

«Το γεγονός ότι το Μουντιάλ έγινε Νοέμβριο και Δεκέμβριο είχε έναν αντίκτυπο. Το είδαμε με την ποιότητα των αγώνων. Αλλά το να επαναλάβουμε κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο.

Αν θες να διεξάγεις ξανά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χειμώνα, πρέπει να μπεις σε συζητήσεις με τις λίγκες για να αλλάξεις εντελώς το καλεντάρι και να παρέχεις τον κατάλληλο χρόνο προπονήσεων και αποθεραπείας.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε περίπου 2,5 μήνες διάλειμμα από τις διοργανώσεις. Το βρίσκω απίθανο να συμφωνήσουν με κάτι τέτοιο» ήταν τα λόγια του.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα