Politico: «Η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στην Ελλάδα να φτιάξει τρία γήπεδα για το Μουντιάλ 2030»

Newsroom
Politico: «Η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στην Ελλάδα να φτιάξει τρία γήπεδα για το Μουντιάλ 2030»

bet365

Για υποσχέσεις κατασκευής γηπέδων στην Ελλάδα από τον Μπιν Σαλμάν, προκειμένου να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2030, κάνει λόγο το Politico.

«Ιδιωτικές υποσχέσεις» του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην ελληνική κυβέρνηση, για κατασκευή τριών γηπέδων ώστε να συνδιοργανώσει η Ελλάδα το Μουντιάλ του 2030 με την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, αποκάλυψε το Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την περσινή συνάντηση του Σαλμάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν οι τρεις χώρες το Μουντιάλ του 2030, με τον Σαουδάραβα να φέρεται πως υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει η χώρα του την κατασκευή των τριών γηπέδων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης στη χώρα μας.

Το ίδιο μάλιστα φέρεται να έκανε και στην Αίγυπτο, με αντάλλαγμα (όπως αναφέρει το δημοσίευμα), να φιλοξενήσει η χώρα του το 75% των αγώνων της διοργάνωσης.

politico

Το Politico αναφέρεται σε πηγή «εκ των έσω», τονίζοντας πως η συζήτηση αυτή έγινε σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των δύο ηγετών, με την Σαουδική Αραβία να φέρεται πως είναι «έτοιμη να αναλάβει όλο το κόστος» υπό τον όρο να φιλοξενήσει αυτή το 75% των αγώνων.

Οι υποψηφιότητες έχουν ξεκινήσει να κατατίθενται και θα ολοκληρωθούν του χρόνου, ενώ μέσα στο 2024 θα γίνει γνωστό και το πού θα πάει η διοργάνωση.

Ηδη κατέθεσαν φάκελο κοινής υποψηφιότητας Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Παραγουάη, ενώ και η Ισπανία με την Πορτογαλία αναμένεται να πράξουν το ίδιο.

Το Politico εκτιμά πως η υποψηφιότητα Σαουδικής Αραβίας, Ελλάδας και Αιγύπτου έχει πολλές πιθανότητες, καθώς από τις 200 ομοσπονδίες που θα ψηφίσουν, οι 52 Αφρικάνικες αναμένεται να στηρίξουν την Αίγυπτο (αλλά και την Σαουδική Αραβία που επεκτείνεται επιχειρηματικά στην ήπειρο), με τους Σαουδάραβες να έχουν την στήριξη των Ασιατικών ομοσπονδιών και ενδεχομένως και η Ελλάδα θα βρει μερική στήριξη από την Ευρώπη, κάτι που είναι δυσκολότερο λόγω της υποψηφιότητας των Ιβήρων.

H αντίδραση Αυγενάκη

Το δημοσίευμα προκάλεσε και την αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «ανακρίβειες», ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνει πως υπάρχουν επαφές για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της διοργάνωσης.

«Το δημοσίευμα του Politico, περί "εξαγοράς" της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα