Ρικέλμε για την κόντρα Φαν Χάαλ - Μέσι: «Δεν γίνεται να τον κάνεις να θυμώσει, καλύτερα να τον αγκαλιάσεις»

Newsroom
Ρικέλμε για την κόντρα Φαν Χάαλ - Μέσι: «Δεν γίνεται να τον κάνεις να θυμώσει, καλύτερα να τον αγκαλιάσεις»

bet365

Ο πρώην συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι στην Αργεντινή, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, θεωρεί ότι ο Φαν Χάαλ ήταν ανόητος που εξόργισε τον Λιονέλ Μέσι πριν από τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πριν από τον προημιτελικό της Αργεντινής με την Ολλανδία στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ, ο τεχνικός των «οράνιε» Λουίς Φαν Χάαλ δήλωσε ότι: «δεν ήταν δύσκολο να βρω μια απάντηση για το πώς να τον σταματήσω», αφού προηγουμένως ισχυρίστηκε ότι ο αρχηγός της Αλμπισελέστε, Λιονέλ Μέσι, δεν άγγιξε την μπάλα όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Ο προημιτελικός της διοργάνωσης ήταν ο πιο... άγριος αγώνας του τουρνουά με 15 κίτρινες κάρτες, ενώ η Αργεντινή ήταν εκείνη που πανηγύρισε τελικά την πρόκριση στα ημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι. Το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας με 2-2 και στράφηκε προς τον πάγκο της Ολλανδίας δείχνοντας τα αφτιά του στον Φαν Χάαλ.

Ήταν ένας πανηγυρισμός εμπνευσμένος από τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, έναν από τους παιδικούς ήρωες του Μέσι, ο οποίος κάποτε εκδιώχθηκε από την Μπαρτσελόνα από τον Ολλανδό τεχνικό. Μιλώντας για το περιστατικό, ο θρύλος της ομάδας δήλωσε στο TyC : «Νομίζω ότι ο Φαν Χάαλ είχε πει κάτι και δεν έπρεπε να το κάνει. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να τον κάνεις να θυμώσει (τον Μέσι). Είναι προτιμότερο να τον αγκαλιάσεις, να τον φιλήσεις, ώστε να μην θέλει να σε χτυπήσει. Όταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο θυμώνει, δεν έχεις καμία πιθανότητα να τον νικήσεις. Είναι αδύνατον. Γι' αυτό τα λόγια του Φαν Χάαλ για την Αργεντινή ήταν στην πραγματικότητα πολύ ευεεγτικά γι' αυτήν. Και συν τοις άλλοις, ο Μέσι έχει πλεονέκτημα επειδή, όταν θυμώνει, δεν αποβάλλεται όπως άλλοι παίκτες».

Ο Ρικέλμε πρόσθεσε για τη σχέση του με τον Μέσι: «Ξέρει ότι τον αγαπώ πολύ, μιλάμε κατά καιρούς. Δεν τον ενοχλώ πολύ, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση. Του έγραψα μόνο όταν χάσαμε το πρώτο παιχνίδι και όταν κερδίσαμε τον τελικό. Πάντα έλεγα ότι όσο παίζει ο Μέσι, η Αργεντινή θα είναι πάντα το φαβορί. Θέλει να ανταγωνίζεται, παίζει ποδόσφαιρο όπως θα έπαιζε στο δρόμο. Όταν παίζει, είναι υπέροχο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα