Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι κρατάει ψεύτικο τρόπαιο στη δημοφιλέστερη φωτογραφία όλων των εποχών!

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι κρατάει ψεύτικο τρόπαιο στη δημοφιλέστερη φωτογραφία όλων των εποχών!

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κρατούσε το αυθεντικό Παγκόσμιο Κύπελλο στη φωτογραφία που πήρε τα περισσότερα likes στην ιστορία του Instagram!

Απίστευτο τί μπορεί να κρύβεται πίσω από μια ιστορική φωτογραφία! Και μάλιστα εκείνη με τα περισσότερα likes στην ιστορία του Instagram (74,4 εκατομμύρια). Ένα ρεκόρ που κατέχει ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος εμφανίζεται από χαμηλή γωνία λήψης, με τα χέρια του υψωμένα στον ουρανό, κρατώντας το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Μόνο που αυτό δεν ήταν το πραγματικό τρόπαιο, εκείνο που δόθηκε λίγες στιγμές νωρίτερα από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, στο βάθρο των νικητών!

Ο αρχηγός της Αργεντινής κρατούσε στην αρχή των πανηγυρισμών ένα αντίγραφο του Ζιλ Ριμέ που έφτιαξαν δύο Αργεντινοί οπαδοί στο Μπουένος Άιρες και το πήραν μαζί τους στη Ντόχα ως φυλαχτό. Παρόντες στις κερκίδες του γηπέδου Lusail για τον τελικό, ο άνδρας και η γυναίκα παρέδωσαν το πολύτιμο τρόπαιό τους στα χέρια των παικτών της «Αλμπισελέστε» κατά τη διάρκεια του γύρου του θριάμβου. Πέρασε έτσι από χέρι σε χέρι πριν καταλήξει σε εκείνα του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ως εκ τούτου δεν γνώριζε ότι κρατούσε μια απλή απομίμηση. Τελικά τον ειδοποίησε ο Άνχελ Ντι Μαρία. Τη σκηνή κατέγραψε διαπιστευμένος φωτογράφος που ήταν παρών γύρω από το γήπεδο. Βλέπουμε τον Ντι Μαρία, ξεκαρδισμένο να δείχνει στον Μέσι την κάτω πλευρά του πραγματικού τροπαίου πιστοποιώντας την γνησιότητά του σε σχέση με το άλλο!

Ο φωτογράφος, ο οποίος είχε συναντήσει τους δημιουργούς της ρέπλικα -Πάολα και Μανουέλ- τους ζήτησε να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη. Σε συνέντευξή του στην Clarin, το ζευγάρι εξήγησε όλη την παρεξήγηση και το πώς αυτό το τρόπαιο κατασκευάστηκε, έφτασε στα χέρια των παικτών και τελικά έγινε το πιο διάσημο στον κόσμο!

«Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, επικοινωνήσαμε με ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στην κατασκευή τροπαίων και τους πήρε έξι μήνες για να το φτιάξουν», είπαν. «Έχει το βάρος του πρωτοτύπου, είναι φτιαγμένο από ρητίνη και χαλαζία στο εσωτερικό και είναι βαμμένο με χρυσό χρώμα. Υπάρχουν λεπτομέρειες, σημάδια και ανάγλυφα που δεν μοιάζουν, αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη», πρόσθεσαν.

Το τρόπαιο που δανείστηκε ο Παρέδες

Πώς κατέληξε στη συνέχεια στα χέρια των παικτών; «Η ιδέα ήταν να το υπογράψουν οι παίκτες, αλλά τελικά το Κύπελλο μπήκε τρεις φορές στον αγωνιστικό χώρο», χαμογελά το ζευγάρι. «Την πρώτη φορά, το πήρε ένας συγγενής του Παρέδες. Τη δεύτερη φορά μας το ζήτησαν και ήταν 45 λεπτά, πήγαινε από παίκτη σε παίκτη, από μέλος της οικογένειας σε μέλος της οικογένειας και έβγαζαν φωτογραφίες». «Περάσαμε καλά, αλλά το θέλαμε πίσω. Εκεί φώναξα σε μερικούς παίκτες 'αν δείτε το κύπελλο που έχει ο Παρέδες, είναι δικό μας' και στο τέλος το έφερε ο Λαουτάρο Μαρτίνες και το υπέγραψε κι αυτός».

«Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε τις φωτογραφίες, συνειδητοποιήσαμε ότι ο Λίο είχε σηκώσει το τρόπαιό μας, καταλήγει το ζευγάρι. Είδαμε λεπτομέρειες, ειδικά στο κάτω μέρος, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι ήταν όντως δικό μας».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα