Μόντριτς στο Gazzetta: «Η Κροατία στο μέλλον θα κατακτήσει μια μεγάλη διοργάνωση»

Μόντριτς στο Gazzetta: «Η Κροατία στο μέλλον θα κατακτήσει μια μεγάλη διοργάνωση»

Μόντριτς στο Gazzetta: «Η Κροατία στο μέλλον θα κατακτήσει μια μεγάλη διοργάνωση»

bet365

Ο Λούκα Μόντριτς μίλησε στον απεσταλμένο του Gazzetta στο Κατάρ, Γιάννη Σαπουντζάκη, μετά τον θρίαμβο επί του Μαρόκου, τονίζοντας πως είναι θέμα χρόνου για την Κροατία να κατακτήσει ένα μεγάλο τρόπαιο.

Αποστολή στο Κατάρ: Γιάννης Σαπουντζάκης

Η Κροατία κατάφερε να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι τη διαδρομή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφού επικράτησε 2-1 επί του Μαρόκου στον μικρό τελικό και ανέβηκε στο τρίτο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μετά το φινάλε του αγώνα, ο απεσταλμένος του Gazzetta, Γιάννης Σαπουντζάκης, ήταν στο «Khalifa International Stadium» για να καταγράψει τις πρώτες δηλώσεις του ηγέτη της Χρβάτσκα, Λούκα Μόντριτς, ο οποίος μίλησε για τον στόχο του Μουντιάλ, το μέλλον του στην εθνική, τις φιλοδοξίες των Κροατών, αλλά και τον χαμό του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που έφυγε από τη ζωή στα 53 του χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι κόντρα στο Μαρόκο:

«Παίξαμε πολύ καλά και δυνατά, ήμασταν συμπαγείς στο κέντρο. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από το Μαρόκο. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, το πιο σημαντικό είναι ότι η Κροατία κατέκτησε το μετάλλιο γιατί είναι διαφορετικό να επιστρέφεις στην πατρίδα σου μετά από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ως νικητής απ΄ότι σαν ηττημένος. Το σημαντικό είναι ότι η Κροατία βρέθηκε στα ημιτελικά, θέλαμε όμως την τρίτη θέση και να εξασφαλίσουμε το τρίτο μετάλλιο στην ιστορία της Κροατίας».

Για τον στόχο του Μουντιάλ:

«Ήμασταν πολύ κοντά, λυπόμαστε γι' αυτό. Όλοι πιστέψαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Πρέπει να είμαστε περήφανοι όμως για το χάλκινο μετάλλιο και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον η Κροατία θα καταφέρει να κατακτήσει μια μεγάλη διοργάνωση, είτε αυτή λέγεται Μουντιάλ, Euro ή Nations League. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσουμε ένα μεγάλο τρόπαιο».

Για το μέλλον του στην εθνική ομάδα:

«Θέλω να μείνω στην εθνική ομάδα, θέλω να συνεχίσω γιατί ήμουν μέλος της διαδρομής προς τα ημιτελικά του Nations League και θέλω να την ολοκληρώσω. Μετά από αυτό δεν ξέρω αν θα συνεχίσω στο επόμενο τουρνουά, οπότε θα δω διοργάνωση ανά διοργάνωση πως νιώθω σωματικά. Εφόσον μπορώ να προσφέρω ποιοτικά θα συνεχίσω να παίζω στην εθνική. Είμαι περήφανος που παίζω στην Κροατία, σημαίνει περισσότερα από κάθε κλαμπ. Δεν θα είναι εύκολο να πάρω την απόφαση για το πότε θα φύγω, αλλά όταν θεωρήσω ότι δεν μπορώ να κάνω την ομάδα καλύτερη θα αποσυρθώ. Τώρα, ωστόσο, συνεχίζω».

Για τον Μιχαΐλοβιτς που έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία:

«Η είδηση σόκαρε όλη την ομάδα. Ξέραμε ότι ήταν άρρωστος, αλλά ποτέ δεν περιμένεις τέτοια νέα. Ελπίζαμε ότι θα τα καταφέρει, αλλά δυστυχώς δεν έγινε έτσι. Ήταν μεγάλο σοκ όταν το μάθαμε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα