Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Η ευρωπαϊκή «κατάρα» σε νοκ-άουτ συνεχίζεται... (vids)

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Η ευρωπαϊκή «κατάρα» σε νοκ-άουτ συνεχίζεται... (vids)

Νότης Χάλαρης
Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Η ευρωπαϊκή «κατάρα» σε νοκ-άουτ συνεχίζεται... (vids)

bet365

Η Κροατία έκανε την... έκπληξη και κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας τη Βραζιλία, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση της «σελεσάο», να αποκλείεται από ευρωπαϊκή χώρα.

Το γκολ του Νεϊμάρ στo 105' της παράτασης κόντρα στην Κροατία, έδειξε πως ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση της Βραζιλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όμως, η παρέα του Λούκα Μόντριτς δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και ο Μπρούνο Πέτκοβιτς ήταν ο άνθρωπος που νίκησε τον Άλισον στο 117' και έστειλε το παιχνίδι στην «ρωσική ρουλέτα». Από τα έντεκα βήματα, ο Λιβάκοβιτς έβγαλε (ξανά) το απίστευτο ταλέντο του.

Με σκορ 4-2, οι Κροάτες έκλεισαν μία θέση στις τέσσερις καλύτερες χώρες του κόσμου και άφησαν εκτός το σύνολο του Τίτε, το οποίο δεν ήταν... αρκετό για να βάλει φρένο στην αρνητική παράδοση που έχει μετά το 2002.

Συγκεκριμένα, με αφετηρία το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία, η «σελεσάο» μένει μόνιμα εκτός διοργάνωσης από ευρωπαϊκές χώρες (!). Το απίθανο της ιστορίας είναι πως δεν έχει συμβεί ποτέ το αντίθετο σε αυτό το διάστημα, καθώς η Βραζιλία δεν έχει νικήσει ευρωπαϊκή χώρα μετά από το 2002. Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο και τους τέσσερις αποκλεισμούς από τότε.

Μουντιάλ 2006: Γαλλία-Βραζιλία 1-0

Με τον άερα της κατόχου του τίτλου από το 2002, η Βραζιλία ήταν έτοιμη να κρατήσει τα... σκήπτρα της στην κορυφή του κόσμου και στα γήπεδα της Γερμανίας, το 2006. Ωστόσο η προσγείωση ήταν... άτσαλη όταν η «σελεσάο» έπεσε πάνω στη Γαλλία στα προημιτελικά. Το γκολ του Τιενρί Ανρί στο 57' ήταν αρκετό για να χαρίσει μία ιστορική πρόκριση στους «τρικολόρ» και να αφήσουν εκτός την παρέα του Ρονάλντο.

Μουντιάλ 2010: Βραζιλία-Ολλανδία 1-2

Τέσσερα χρόνια μετά, ο εφιάλτης επανέρχεται και με τον ίδιο τρόπο. Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010, η Βραζιλία περνάει... αέρα από τη φάση των «16» (με 3-0 της Χιλής) και στα προημιτελικά συνάντησε την Ολλανδία των Ρόμπεν και Φαν Πέρσι. Παρότι ο Ρομπίνιο έκανε το 1-0 μόλις στο 10ο λεπτό, ο Σνάιντερ, με ένα μοναδικό ρεσιτάλ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και χάρισε την πρόκριση στη χώρα του με 2-1.

Μουντιάλ 2014: Βραζιλία-Γερμανία 1-7

Από όλους τους αποκλεισμούς της λίστας, ίσως είναι ο πιο... βαρύς από όλες τις απόψεις. Η Βραζιλία φιλοξενεί τη διοργάνωση στα γήπεδα της, με ελπίδα την επιστροφή στην κορυφή μετά το 2002 και μπροστά στον κόσμο της. Χιλή και Κολομβία (του Χάμες Ροντρίγκες) δεν καταφέρνουν να σταθούν εμπόδιο και η «σελεσάο» φτάνει μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί, όμως, η Γερμανία του Λέβ τη... σκορπάει στους επτά «ανέμους» και με το επιβλητικό 7-1, την έστειλε εκτός τελικού.

Μουντιάλ 2018: Βέλγιο-Βραζιλία 2-1

Τελευταίο... παπατράκ με άρωμα Ευρώπης πριν την Κροατία, ήταν απέναντι στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, η «σελεσάο» έφτασε για ακόμη μία φορά μέχρι τα προημιτελικά, αφού πρώτα απέκλεισε το Μεξικό στους «16». Η παρέα του Αζάρ επιβεβαίωσε την κακή παράδοση και με μία επίδειξη... κυριαρχίας (2-0 στο 30'), επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα