Μουντιάλ 2022, Ισπανία: Ο Λουίς Ενρίκε έβαλε... εργασία στους παίκτες του να εκτελέσουν 1000 πέναλτι, μετά το περασμένο Euro (vids)

Μουντιάλ 2022, Ισπανία: Ο Λουίς Ενρίκε έβαλε... εργασία στους παίκτες του να εκτελέσουν 1000 πέναλτι, μετά το περασμένο Euro (vids)

Μουντιάλ 2022, Ισπανία: Ο Λουίς Ενρίκε έβαλε... εργασία στους παίκτες του να εκτελέσουν 1000 πέναλτι, μετά το περασμένο Euro (vids)

bet365

Το πάθημα του αποκλεισμού στη «ρώσικη ρουλέτα» από το περασμένο Euro έγινε πραγματικό μάθημα για τους Ισπανούς διεθνείς, καθώς όπως δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε, τους ανέθεσε... εργασία να εκτελέσουν 1000 πέναλτι στον ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε μέχρι το Μουντιάλ.

Πανέτοιμη σκοπεύει να είναι η εθνική Ισπανίας για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, στα νοκ-άουτ του φετινού Μουντιάλ.

Η Ρόχα, η οποία καλείται να αποκλείσει το Μαρόκο στους «16», γνώρισε πικρό αποκλεισμό στους «4» του περασμένου Euro από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλία στη «ρώσικη ρουλέτα» και ο Λουίς Ενρίκε δεν θέλει η ομάδα του να ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο. Γι' αυτό και έβαλε... εργασία στους ποδοσφαιριστές του, να εκτελέσουν 1000 πέναλτι στην προπόνηση με τις ομάδες τους, από το καλοκαίρι του 2021 ως και τις παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου!|

«Τους είπα ότι πρέπει να εκτελέσουν τουλάχιστον 1000 πέναλτι όταν παίζουν στον σύλλογό τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έκαναν τις ασκήσεις τους. Η διαδικασία των πέναλτι δεν είναι λοταρία. Το αποτέλεσμα δεν εναπόκειται μόνο στην τύχη. Το να εκτελείς ένα πέναλτι σε τέτοιες καταστάσεις είναι στιγμή εξαιρετικής πίεσης. Γι' αυτό πρέπει να είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις την τεχνική και τις ικανότητές σου. Φυσικά, δεν μπορείς να προσομοιώσεις την ίδια πίεση στην προπόνηση, αλλά μπορείς να γίνεις καλύτερος στο να εκτελείς πέναλτι. Οι παίκτες στις προπονήσεις μας έχουν όλοι μάθει να εκτελούν και φυσικά, σε αυτή τη διαδικασία οι τερματοφύλακες παίζουν μεγάλο ρόλο, οπότε το κάνουμε και για να τους προπονούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος, βέβαια, πιθανότατα να μη θέλει να φτάσει η πρόκριση σε τέτοιο οριακό σημείο, καθώς η παράδοση της Ισπανίας σε διαδικασία πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αρνητική.

Σε τέσσερις περιστάσεις, μετράει μόλις μία πρόκριση, αυτή στους «16» του Μουντιάλ του 2002 κόντρα στην Ιρλανδία. Από κει και πέρα, στην ίδια διοργάνωση έχασε στους «8» από τη Νότια Κορέα (3-5 πεν.), πιο παλιά το 1986 έμεινε εκτός στα προημιτελικά από το Βέλγιο (5-6 πεν.), ενώ στο περασμένο Μουντιάλ το 2018, αποκλείστηκε στους «16» από τη διοργανώτρια Ρωσία (4-5 πεν.).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα