Μουντιάλ 2022: Μαρόκο και Ελβετία θέλουν να «χαλάσουν» το ιβηρικό ραντεβού στους «8»

Μουντιάλ 2022: Μαρόκο και Ελβετία θέλουν να «χαλάσουν» το ιβηρικό ραντεβού στους «8»

bet365

Ισπανία και Πορτογαλία στοχεύουν ήδη στον μεταξύ τους προημιτελικό, αν καταφέρουν πρώτα να προσπεράσουν δύο «ύπουλα» αουτσάιντερ, Μαρόκο και Ελβετία αντίστοιχα.

Η φάση των «16» ολοκληρώνεται απόψε και μέχρι στιγμής, το παζλ των προημιτελικών εξελίσσεται σε υπόθεση των φαβορί.

Όλα τα μεγάλα ονόματα, ακόμα και στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι (Ιαπωνία - Κροατία) πήραν το εισιτήριο για τους «8», από τους οποίους δύο θέσεις θα καλυφθούν από τους σημερινούς νικητές.

Θα είναι πάλι τα φαβορί, Ισπανία και Πορτογαλία και θα έχουμε «ιβηρική» μάχη με φόντο τα ημιτελικά, ή μήπως το Μαρόκο ή/και η Ελβετία αντίστοιχα θα καταφέρουν να μπουν «σφήνα» στο κάδρο;

Μαρόκο - Ισπανία (17:00, ΑΝΤ1)

Η μοναδική ομάδα της Αφρικής που συνεχίζει στο Μουντιάλ είναι το Μαρόκο του Βαλίντ Ρεγκραγκί. Και η τύχη εκ πρώτης όψεως δεν στάθηκε στο πλευρό της, αφού το διασταύρωμα του ομίλου της, στον οποίο τερμάτισε πρώτη, την έστειλε απέναντι στην Ισπανία του Λουίς Ενρίκε. Τα Λιοντάρια του Άτλαντα, όμως, κάθε άλλο παρά τυχαία βρίσκονται στους «16» και διατηρούν πιθανότητες για το μεγάλο «μπαμ», μετά τα όσα έδειξαν στον όμιλο.

Νίκησαν Βέλγιο και Καναδά, κράτησαν στο μηδέν και πήραν τον βαθμό κόντρα στην Κροατία, είναι αήττητοι και με πρωταγωνιστές τους Ζίγιεχ, Χακίμι, Άμραμπατ βγάζουν ένταση και ποιότητα στο παιχνίδι τους. Το γεγονός ότι έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ και δεν έχουν βρεθεί καμία φορά ως τώρα πίσω στο σκορ, λέει πολλά για το «βουνό» που έχει να ανέβει η Ρόχα ώστε να περάσει στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επιβίωσε την τελευταία αγωνιστική χάρη στη νίκη της Γερμανίας κόντρα στην Κόστα Ρίκα, «μουτζουρώνοντας» με την ήττα από την Ιαπωνία τις εντυπώσεις που άφησε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Η κουβέντα για το αν «στόχευσε» τη δεύτερη θέση ώστε να αποφύγει τη Βραζιλία στους «8» φούντωσε, ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός το διέψευσε κατηγορηματικά και πλέον, οι πρωταθλητές Κόσμου του 2010 δεν έχουν καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο αποτυχίας απέναντι στο Μαρόκο, αφού θέλοντας και μη έχουν κατοχυρωμένη τη «στάμπα» του φαβορί.

Άπαντες, πάντως, στο εσωτερικό της Ρόχα δηλώνουν πως η ομάδα δεν πρόκειται να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της μετά την ήττα από τους Ιάπωνες, συνεπώς θα επιχειρήσουν με τη γνώριμη συνταγή του απόλυτου ελέγχου στην κατοχή της μπάλας να λυγίσουν την αντίσταση των Μαροκινών.

Πορτογαλία - Ελβετία (21:00, ΑΝΤ1)

Η φάση των ομίλων βρήκε την Πορτογαλία εξασφαλισμένη ως προς την πρόκριση από τη δεύτερη αγωνιστική και πρωτοπόρο. Όλα κύλησαν θετικά για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος, αν και το κλίμα πριν από το παιχνίδι κόντρα στους Ελβετούς κάπως έχει χαλάσει, με επίκεντρο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την αντίδρασή του στο περασμένο παιχνίδι όταν αντικαταστάθηκε στο 65'.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε δημόσια πως δεν είναι χαρούμενος με τους τρόπους του CR7 και μένει να φανεί αν αυτό θα έχει συνέπεια την απουσία του 37χρονου σούπερ σταρ από την αρχική ενδεκάδα. Ακόμα και χωρίς τον Κριστιάνο, πάντως, η Πορτογαλία λειτουργεί αρμονικά στο φετινό Μουντιάλ, έχοντας για ηγέτη τον Μπρούνο Φερνάντες και για X-factor από τον πάγκο τον Ράφαελ Λεάο.

Το εμπόδιο της Ελβετίας, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Παρά την αλλαγή προπονητή συγκριτικά με τα προηγούμενα τουρνουά, το σύνολο του Μουράτ Γιακίν επιβεβαίωσε την εμπειρία του σε προκρίσεις από τον όμιλο, έβγαλε χαρακτήρα και κανείς δεν μπορεί να το υποτιμήσει. Άλλωστε, στο περασμένο Euro απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, «σκοτώνοντας» στα πέναλτι τη Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ.

Η Ελβετία ψάχνει την πρόκριση στα προημιτελικά ενός Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1954 όταν και διοργάνωσε το τουρνουά και θα πορευθεί και με οδηγό την παράδοση, αφού στο μοναδικό παιχνίδι του παρελθόντος κόντρα στην Πορτογαλία σε μεγάλη διοργάνωση (Euro 2008), νίκησε με 2-0.

Loading...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα