Μουντιάλ 2022, Κέιχιλ: Ο πρεσβευτής του Μουντιάλ αρνήθηκε να σχολιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ

Newsroom
Μουντιάλ 2022, Κέιχιλ: Ο πρεσβευτής του Μουντιάλ αρνήθηκε να σχολιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ

bet365

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία με τον πρεσβευτή του Μουντιάλ και άλλοτε ηγέτη των Kangaroos, Τιμ Κέιχιλ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο άλλοτε ηγέτης της Αυστραλίας και πρεσβευτής του Μουντιάλ, Τιμ Κέιχιλ, μετά την άρνησή του να απαντήσει σε ερώτηση για ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται στο Κατάρ.

Μετά από έρευνες όπως εκείνης της «Guardian» που αποκάλυψαν πάνω από 6.500 νεκρούς εργάτες στα κατασκευαστικά και οργανωτικά έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολλές ομάδες θέλησαν να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν το θέμα.

Ανάμεσα σε αυτές και η εθνική ομάδα της Αυστραλίας, η οποία λίγες εβδομάδες πριν από τη σέντρα στο Μουντιάλ του Κατάρ ανάρτησε ένα βίντεο όπου στεκόταν κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια συνθήκη που έχουν βιώσει στο... πετσί τους όσοι άνθρωποι συμμετείχαν στα κατασκευαστικά έργα.

Όταν πάντως ζητήθηκε από τον Τιμ Κέιχιλ να σχολιάσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία των Kangaroos και κατ΄επέκταση τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ, ο άλλοτε παίκτης της Έβερτον αρνήθηκε να σχολιάσει, προκαλώντας κύμα κριτικής πίσω στην πατρίδα του.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα