Μουντιάλ 2022: Η βαθμολογία του 7ου ομίλου και τα σενάρια πρόκρισης για Ελβετία, Καμερούν και Σερβία

Γιάννης Αρώνης
Μουντιάλ 2022: Η βαθμολογία του 7ου ομίλου και τα σενάρια πρόκρισης για Ελβετία, Καμερούν και Σερβία

bet365

Καμερούν και Σερβία προσέφεραν σκορ και θέαμα στο μεσημεριανό 3-3 και η Βραζιλία πήρε τη νίκη-πρόκριση επί της Ελβετίας με 1-0, αφήνοντας μια θέση για τρεις διεκδικητές την τελευταία αγωνιστική.

Το υπέροχο γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό σφράγισε το εισιτήριο της Βραζιλίας για τη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ, με την Ελβετία να κρατάει πάντως την υπόθεση της πρόκρισης στα χέρια της παρά την ήττα με 1-0. Νωρίτερα Καμερούν και Σερβία πήραν τον πρώτο τους βαθμό στην διοργάνωση μετά την μεταξύ τους χορταστική ισοπαλία με 3-3 και χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο Κατάρ. Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου οι αναμετρήσεις είναι Βραζιλία - Καμερούν και Ελβετία - Σερβία.

Η Βραζιλία είναι στην επόμενη φάση και πολύ απλά αν η Ελβετία νικήσει την Σερβία θα ακολουθήσει την Σελεσάο στους 16 της διοργάνωσης. Αν δεν τα καταφέρει υπάρχουν τα εξής σενάρια:

  • Με ισοπαλία στο Ελβετία - Σερβία και νίκη Βραζιλίας ή ισοπαλία στο άλλο ματς οι Ελβετοί προκρίνονται, όμως με ήττα της Βραζιλίας θα υπάρξει ισοβαθμία Ελβετίας και Καμερούν στην δεύτερη θέση. Αν το Καμερούν νικήσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά την Βραζιλία θα περάσει σίγουρα στην επόμενη φάση, αλλά πιθανότατα θα του αρκεί και απλή νίκη λόγω της καλύτερης επίθεσης (3 γκολ έναντι ενός των Ελβετών).
  • Με νίκη των Σέρβων η Ελβετία μένει σίγουρα εκτός διοργάνωσης και οι Βαλκάνιοι προκρίνονται εκτός από την περίπτωση που ταυτόχρονα το Καμερούν επιβληθεί της Βραζιλίας. Τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην δεύτερη θέση όπου για την ώρα υπερτερεί το Καμερούν (-1 διαφορά γκολ έναντι -2 των Σέρβων), όμως όλα θα κριθούν από την έκταση των νικών που θα έχουν πετύχει οι δύο ομάδες.

Αναλυτικά η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Βραζιλία 6 (3-0)

2. Ελβετία 3 (1-1)

3. Καμερούν 1 (3-4)

4. Σερβία 1 (3-5)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα