Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Γερμανία 1-1: Θρίλερ χωρίς νικητή και «ζωντανή» η Νασιονάλμανσαφτ

bet365

Σε ένα ανοιχτό ματς με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις η Ισπανία προηγήθηκε αλλά ο Φούλκρουγκ ισοφάρισε σε 1-1 και η Γερμανία μένει «ζωντανή» στο παχνίδι της πρόκρισης αλλά θέλει συνδυασμό...

Η Γερμανία είδε μπροστά της να... αναβιώνει ο εφιάλτης του 2018 όταν ο Άλβαρο Μοράτα άνοιξε το σκορ αλλά ο game-changer Σανέ και ο σκόρερ Φούλκουργκ κράτησαν όρθια την ομάδα του Χάνσι Φλικ (1-1) στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, κόντρα στην Ισπανία. Τα Πάντσερ πλέον για να περάσουν στους «16» χρειάζονται νίκη με την Κόστα Ρίκα και η Ιαπωνία να ηττηθεί από τη Φούρια Ρόχα την τελευταία αγωνιστική ή ισοπαλία και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων.

Η Ισπανία είχε τον έλεγχο του ματς και κυκλοφορούσε τη μπάλα με τη Γερμανία να ασκεί πίεση για να «μπλοκάρει» τo passing game των Πάντσερ. Στο 6' η Φούρια Ρόχα είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Όλμο έπιασε σουτ-βολίδα, ο Νόιερ βρήκε ίσα ίσα τη μπάλα και την έστειλε στη συμβολή των δοκαριών. Η Γερμανία είχε καλή στιγμή στο 24' όταν μετά από γρήγορη κυκλοφορία των παικτών του Φλικ, ο Γκνάμπρι τελείωσε τη φάση με πλασέ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

Στο 54' ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς κλασικό «9αρι» με την είσοδο του Άλβαρο Μοράτα και ο υψηλόσωμος σέντερ φορ τον δικαίωσε. Στο 62' ο Αλμπα γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, ο Ζίλε δεν πρόλαβε να μαρκάρει τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος με τελείωμα μιας επαφής άνοιξε το σκορ. Η Φούρια Ρόχα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 65' όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση Όλμο έκανε την πάσα, ο Γκάβι άφησε την μπάλα να περάσει για τον Ασένσιο, ο οποίος σούταρε άουτ.

Οι Γερμανοί από εκεί και πέρα πίεσαν και έψαξαν το γκολ που θα τους κρατούσε ζωντανούς. Στο 73΄ο Ρόδρι έκοψε τον Φούλκρουγκ μέσα στην περιοχή πριν εκτελέσει, ο Σανέ έβγαλε τετ α τετ στον Μουσιάλα, ο οποίος πλάσαρε αντί να πασάρει στον Γκνάμπρι και ο Σιμόν τον νίκησε. Η φάση τελείωσε με το άστοχο βολέ του Γκνάμπρι. Τα Πάντσερ βρήκαν το γκολ που άξιζαν στο 83'. Όμορφη προσπάθεια του Σανέ, η μπάλα μέσω Μουσιάλα καταλήγει στον Φούλκρουγκ και ο επιθετικός της Βέρντερ με δυνατό σουτ νίκησε τον Σιμόν γα το 1-1. Η Γερμανία είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε να κάνει την ανατροπή όταν ο Σανέ βγήκε τετ α τετ αλλά προσπάθησε να περάσει τον Σιμόν και έφυγε πλάγια.

MVP: Ο Ουνάι Σιμόν ήταν καθοριστικός και έκανε δυο μεγάλες αποκρούσεις που κράτησαν όρθια την Ισπανία. Είχε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Κίμιχ και είπε «όχι» στον Μουσιάλα σε τετ α τετ. Η Φούρια Ρόχα έπαιξε καλά αλλά θα μπορούσε να είχε χάσει αν δεν είχε τον κίπερ της.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λερόι Σανέ μπορεί να μην έκανε την ανατροπή στο τέλος αλλά είναι ο παίκτης που συνδυάστηκε με την αγωνιστική άνοδο της Γερμανίας. Έδωσε φρεσκάδα, ταχύτητα και ποιότητα στην ομάδα του, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση του γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για ακόμα ένα ματς ο Νίκολας Ζίλε φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχεται η Γερμανία. Κόντρα στους Ιάπωνες κράτησε στη φάση τον σκόρερ του 2-1, Ασάνο και απόψε δεν πρόλαβε να πάει στο μαρκάρισμα του Μοράτα πριν εκτελέσει για το 1-0.

Η ΓΚΑΦΑ: Η Γερμανία είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς στο 73' όταν ο Τζαμάλ Μουσιάλα βγήκε τετ α τετ είχε δίπλα του αμαρκάριστο συμπαίκτη, όμως δεν του έδωσε τη μπάλα για να μπει... στα δίχτυα μαζί της. Μεγάλο λάθος που στο τέλος των ομίλων μπορεί να στοιχίσει στους Γερμανούς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: O Ντάνι Μάκελι έκανε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία, με σωστές αποφάσεις και άφησε το παιχνίδι να κυλήσει χωρίς διαρκείς διακοπές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ματς κύλησε αναμενόμενα με την Ισπανία να έχει την κατοχή και την Γερμανία να πρεσάρει και να προσπαθεί να χτυπήσει με την ταχύτητα της. Οι Ισπανοί θα μπορούσαν να βρουν δεύτερο γκολ και η Γερμανία είχε ευκαιρίες για να γυρίσει το ματς. Αμφότερες δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και η μοιρασιά είναι δίκαιο αποτέλσμα.

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα (82΄Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66' Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν (54' Μοράτα), Ασένσιο (66' Κόκε)

Γερμανία: Νόιερ, Κέρερ (70' Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87' Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85' Χόφμαν), Μίλερ (70' Φούλκουργκ), Γκιντογκάν (70' Σανέ), Μουσιάλα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα