Μουντιάλ 2022, Αγγλία - ΗΠΑ 0-0: Football vs Soccer στο «Χ» και αγκαλιά με τους «16» τα Τρία Λιοντάρια (vid)

Ιάσονας Θεριός
Μουντιάλ 2022, Αγγλία - ΗΠΑ 0-0: Football vs Soccer στο «Χ» και αγκαλιά με τους «16» τα Τρία Λιοντάρια (vid)

bet365

Αγγλία και ΗΠΑ αλληλοεξουδετερώθηκαν, «κόλλησαν» στο 0-0 σε ένα κλειστό ματς χωρίς πολλές φάσεις, που είδε τα Τρία Λιοντάρια να ανεβαίνουν στην κορυφή του 2ου ομίλου και να αγκαλιάζουν την πρόκριση στους «16».

Η μεγάλη μονομαχία ανάμεσα σε... Football και Soccer, ανάμεσα σε Αγγλία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έληξε χωρίς νικητή και χωρίς σκορ. Το τελικό 0-0 «φωτογράφισε» έναν αγώνα με λίγες καλές στιγμές. Τα Τρία Λιοντάρια, αν και για ακόμη μια φορά δεν κέρδισαν την Αμερική σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον βαθμό της ισοπαλίας παρέμειναν στην κορυφή του 2ου ομίλου και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από τους «16» του θεσμού. Για να μείνουν εκτός, θα πρέπει να... αυτοκτονήσουν, να δεχθούν, για παράδειγμα, συντριπτική ήττα από την Ουαλία με πάνω από τέσσερα γκολ διαφορά και στο Ιράν-ΗΠΑ να υπάρξει νικητής.

Η Αγγλία μπήκε με όρεξη στο ματς και επιχείρησε να βρει ένα γκολ στα πρώτα λεπτά. Στο 10' Μπέλιγχαμ και Σακά συνδυάστηκαν όμορφα στα αριστερά, ο εξτρέμ της Άρσεναλ γύρισε την μπάλα στον Κέιν αλλά το πλασέ του από το σημείο του πέναλτι κόντραρε στον Ζίμερμαν και κατέληξε σε κόρνερ.

Σταδιακά, οι ΗΠΑ κατάφεραν, ασκώντας την πίεσή τους. να δυσκολέψουν την ανάπτυξη της Αγγλίας. Η αθλητικότητα της τριάδας Άνταμς-Μούσα-ΜακΚένι βοήθησε την ομάδα του Μπερχόλτερ να ελέγξει τον χώρο του κέντρου. Η Αμερική αμυνόταν καλά και έκλεινε αποτελεσματικά τους διαδρόμους των Τριών Λιονταριών, παρά τις κινήσεις του Κέιν μακριά από την περιοχή, ενώ όταν έκλεβε την μπάλα γινόταν επικίνδυνη στην αντεπίθεση.

Κάπως έτσι, δημιούργησε καλές στιγμές. Στο 26' ο Γουεά σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο ΜακΚένι ανενόχλητος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Λίγο αργότερα, στο 33ο λεπτό, έφτασε και πάλι σε γρήγορη επιθετική μετάβαση. Ο Μούσα ακούμπησε την μπάλα στον Πούλισικ στα πλάγια, ο επιθετικός της Τσέλσι υπό πίεση και από δύσκολη γωνία σούταρε δυνατά αλλά η προσπάθειά του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ.

Η Αγγλία ήταν αρκετά στατική και, μολονότι είχε την κατοχή, δυσκολευόταν να την χρησιμοποιήσει ουσιαστικά για να μπει με αξιώσεις στην περιοχή των Αμερικάνων. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πάντως, κατάφερε να απειλήσει. Αρχικά ο Σακά αστόχησε εντός περιοχής από γύρισμα του Σο. Λίγο μετά, ο μπακ της Γιουνάιτεντ βρήκε τον Στέρλινγκ στον εσωτερικό διάδρομο, αυτός «σέρβιρε» στον Μάουντ, όμως ο Τέρνερ σταμάτησε στη γωνία του το ωραίο σουτ του 23χρονου.

Στο δέυτερο μέρος τα πάντα... έσβησαν. Η Αμερική εξακολουθούσε να βάζει τα ίδια προβλήματα στην Αγγλία, η οποία δεν μπορούσε να βρει τη λύση. Καλές στιγμές δημιουργήθηκαν με το... σταγονόμετρο. Τα σύνολα των Σάουθγκεϊτ και Μπερχόλτερ δεν κατάφεραν σχεδόν σε κανένα σημείο να φτάσουν κοντά σε κάποιο γκολ, ούτε σε ανοιχτό παιχνίδι, ούτε μέσα από στημένες φάσεις.

Στις καθυστερήσεις του ματς όμως, ο Κέιν λίγο έλειψε να λυτρώσει την ομάδα του και να «κλέψει» τη νίκη. Ο Σο εκτέλεσε το φάουλ, ο επιθετικός της Τότεναμ ξεμαρκαρίστηκε ωραία, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τέρνερ.

Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 με την Αγγλία να βρίσκεται στην 1η θέση του 2ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς και την Αμερική στην 3η με δύο.

MVP: Ο Τάιλερ Άνταμς ήταν παντού στο γήπεδο. Με ηγετική παρουσία στη μεσαία γραμμή όριζε το παιχνίδι, έκοβε τις επιθέσεις των Άγγλων και οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πούλισικ είχε θετική παρουσία. Συγκεντρωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα βοηθούσε την ομάδα του, ενώ στην επίθεση πολλά περνούσαν από τα δικά του πόδια. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να έχει σκοράρει.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ριμ «χάνει» στην τελευταία φάση της Αγγλίας τον Κέιν από την εκτέλεση φάουλ του Σο. Αν ο 29χρονος έβρισκε δίχτυα, τότε αυτόματα ο Αμερικάνος στόπερ θα γινόταν ο μοιραίος του ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σάουθγκεϊτ και η Αγγλία περιμένουν περισσότερα από τον Ραχίμ Στέρλινγκ, που, αν και κανείς δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στην επίθεση, είχε σχεδόν «αόρατη» παρουσία στο ματς. Εύλογα αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βαλενσουέλα από τη Βενεζουέλα δεν είχε κάποια δύσκολη φάση, αλλά απέπνεε σιγουριά στα σφυρίγματα του και κοντρόλαρε το παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές συγκινήσεις. Η Αγγλία δεν μπόρεσε να κλέψει εκ νέου τις εντυπώσεις μετα τη «δυνατή» της πρεμιέρα στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μέτρια εμφάνιση από τα Τρία Λιοντάρια που τακτικά νικήθηκαν από το νεανικό σύνολο της Αμερικής.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μάουντ, Μπέλιγχαμ (68' Χέντερσον), Στέρλινγκ (68' Γκρίλις), Κέιν, Σακά (78' Ράσφορντ).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ρόμπινσον, Ρεάμ, Ζίμερμαν, Ντεστ (78' Μουρ), Άνταμς, ΜακΚένι (77' Άαρονσον), Μούσα, Γουεά (83' Ρέινα), Ράιτ (83' Σάρτζεντ), Πούλισικ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα