Μουντιάλ 2022, Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 0-0: Η Σελέστε σημάδεψε.... δοκάρι στην πρεμιέρα (vid)

Νίκος Κικίδης

bet365

Η Ουρουγουάη δεν έπεισε κόντρα στη Νότια Κορέα, είδε τα δοκάρια να της στερούν την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη από το «ερυθρόλευκο» σύνολο των Χουάνγκ - Μπέντο και μοιραία έμεινε στην ισοπαλία (0-0).

Το θέαμα πήγε.. περίπατο στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε ένα φτωχό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, η Νότια Κορέα των «ερυθρόλευκων» Χουάνγκ Ιν Μπομ και Ουί Τζο που ξεκίνησαν βασικοί αρκέστηκε απλώς στις... εντυπώσεις για το συνδυαστικό και στρωτό της ποδόσφαιρο απέναντι σε μια συντηρητική Ουρουγουάη, η οποία αν και κατώτερη θα μπορούσε να είχε κλέψει το ματς εφόσον δεν... είχε πέσει (δυο φορές) πάνω στο δοκάρι (0-0).

Από τα πρώτα λεπτά πάντως φαινόταν πως ο αγώνας θα κινηθεί σε χαμηλούς ρυθμούς. Έπειτα από ένα πρώτο ισορροπημένο πεντάλεπτο, οι δυο ομάδες άρχισαν να εφαρμόζουν πρόδηλα το πλάνο τους, με τη Νότια Κορέα να κυκλοφορεί με υπομονή τη μπάλα τη στιγμή που η Ουρουγουάη είχε στηθεί στο δικό της μισό, βασιζόμενη στο γρήγορο και άμεσο τρανζίσιον.

Η πρώτη... υποψία φάσης μάλιστα έμελλε να προέλθει χάρη σε μια από τις οργανωμένες κόντρες της Σελέστε στον 19΄ο Βαλβέρδε κατέβασε υπέροχα μετά από 40αρα μπαλιά αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Το σύνολο του Μπέντο από την πλευρά του παρέμενε πιστό στο πλάνο του και λίγο έλειψε να δικαιωθεί στο 34΄. Έπειτα από γύρισμα στην περιοχή, ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Ουί Τζο, βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, όμως εκτέλεσε άστοχα σπαταλώντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Οι Κορεάτες πίεζαν προς το φινάλε του ημιχρόνου για το προβάδισμα, με την Ουρουγουάη να εκμεταλλεύεται την αμυντική ανισορροπία για να φτάσει μια ανάσα από το 1-0 κόντρα στη ροή. Για κακή της τύχη ωστόσο η κεφαλιά του Γκοδίν βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Κιμ (45΄), με το 0-0 να παραμένει. Η εικόνα δεν έμελλε να αλλάξει ούτε στο ξεκίνημα του β΄μέρους που χαρακτηρίστηκε από χαμηλό τέμπο και κυριαρχία της Κορέας, η οποία ωστόσο από το 60΄και έπειτα άρχισε προοδευτικά να υποχωρεί λόγω έλλειψης... αντοχών.

Σε εκείνο το σημείο η Σελέστε βρήκε την ευκαιρία να πάρει μπάλα και μέτρα στο γήπεδο, με τις ευκαιρίες ωστόσο να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Ακόμα όμως και με φανερό πρόβλημα στη δημιουργία, οι Ουρουγουανοί θα μπορούσαν να είχαν κλέψει το τρίποντο χάρη στο τρομακτικό «δεξί» του Βαλβέρδε. Στο 89΄ο μέσος της Ρεάλ βρήκε χώρο και χωρίς δεύτερη σκέψη εξαπέλυσε οβίδα που τράνταξε όμως και πάλι το κάθετο δοκάρι του Κιμ, με την ισορροπία να παραμένει. Ένα σουτ του Σον δευτερόλεπτα αργότερα ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή σε ένα ματς χωρίς πολλές συγκινήσεις που βρήκε τους δυο μονομάχους να μοιράζονται τον βαθμό.

Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ρόσετ, Κάσερες, Χιμένεθ, Γκοδίν, Ολιβέρα (79΄Βίνα), Βετσίνο (79΄Ντε Λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντακούρ, Πελίστρι (88΄Βαρέλα), Νούνιες, Σουάρες (64΄Καβάνι)

Νότια Κορέα (Πάουλο Μπέντο): Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Μιν Τζαέ Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χουάνγκ Ιν Μπομ, Γιουνγκ, Να (74΄Λι Κανγκ Ιν), Λι (74΄Σον Τζου Χο), Σον, Ουί Τζο (74΄Τσο Γκε Σουνγκ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα