Γκάνα - Ελβετία 2-0: Σαλισού και Σεμένιο έδωσαν τις λύσεις για τα «μαύρα αστέρια»

Newsroom
Γκάνα - Ελβετία 2-0: Σαλισού και Σεμένιο έδωσαν τις λύσεις για τα «μαύρα αστέρια»

bet365

Η Γκάνα επικράτησε με 2-0 της Ελβετίας σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι των ΗΑΕ.

Οι δύο ομάδες έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι πριν την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ με τα «μαύρα αστέρια» να κάνουν πρεμιέρα την άλλη Πέμπτη (24/11) κόντρα στην Πορτογαλία και την Ελβετία την ίδια μέρα αντιμετωπίζοντας το Καμερούν.

Τόσο ο Ότο Άντο όσο και ο Μουράτ Γιακίν έκαναν αρκετές αλλαγές και χρησιμοποίησαν διάφορα σχήματα στο παιχνίδι. Η Γκάνα ήταν εκείνη που είχε την καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ ήταν και η πιο απειλητική με την Ελβετία να μην κατορθώνει να κάνει τελικά εντός εστίας στην αφρικανική ομάδα.

Τα γκολ που οδήγησαν στη νίκη τα «μαύρα αστέρια» πέτυχαν ο Σαλισού της Σαουθάμπτον, που εκμεταλλεύτηκε μία σύγχυση που επικράτησε στην άμυνα των Ελβετών μετά από εκτέλεση κόρνερ κι έκανε το 1-0 στο 70ο λεπτό με κεφαλιά, και ο Σεμένιο της Μπρίστολ Σίτι, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, και είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του στην άδεια εστία των Ευρωπαίων, μετά την επέλεση του Σουλεμανά και την κόντρα πάνω στον Σόμερ.

Ενδεκάδες:

Γκάνα (πρ. Ότο Άντο): Ατί-Ζιγκί, Αμαρτέϊ, Σαλισού (77' Αϊντόο), Λάμπτεϊ (80' Σεϊντού), Μπαμπά, Οβούσου (62' Κιερέ), Αμπντούλ Σαμέντ, Α. Αγιού (62' Σεμένιο), Τζ. Αγιού, Αφρίγιε (62' Σογουά), Ι. Γουίλιαμς (62' Σουλεμανά)

Ελβετία (πρ. Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Ακάντζι (46' Ελβέντι), Σαρ (65' Σεφέροβιτς), Βίντμερ (62' Φάσναχτ), Κομέρτ, Τσάκα, Ζακάρια, Σακίρι, Φρόιλερ (46' Οκαφόρ), Βάργκας (62' Στέφεν), Εμπολό (46' Εμπισέρ)

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα