Μπέκαμ: Στο στόχαστρο της Διεθνούς Αμνηστίας για το Κατάρ και την μη αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα

Κώστας Ζάλιαρης
Μπέκαμ: Στο στόχαστρο της Διεθνούς Αμνηστίας για το Κατάρ και την μη αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα

bet365

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ως το πρόσωπο του Μουντιάλ του Κατάρ συνεχίζει να διαφημίζει και να προμοτάρει την διοργανώτρια χώρα, όμως, η Διεθνής Αμνηστία τα βάζει μαζί του για το γεγονός πως δεν έχει τοποθετηθεί για όσα συμβαίνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο «Μπεκς» συμμετείχε σε νέο promo video για το Κατάρ και όσα θα μπορέσουν να γνωρίσουν οι ταξιδιώτες του προσεχή Νοεμβρίου που θα βρεθούν εκεί για να στηρίξουν τις εθνικές ομάδες των χωρών τους και να παρακολουθήσουν το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το τουρνουά του Κατάρ είναι τρομερά ιδιαίτερο λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού τα έργα και η ανέγερση των γηπέδων έχουν βαφτεί με το αίμα των εργατών που πέθαναν από τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Η Διεθνής Αμνηστία τα βάζει με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ για το γεγονός πως δεν έχει πάρει θέση για όσα έχουν συμβεί στο Κατάρ, με τον Άγγλο σούπερ σταρ προφανώς να μην έχει τη δυνατότητα να το κάνει από τη στιγμή που είναι το επίσημο πρόσωπο της διοργάνωσης και έχει τη δική του συμφωνία με τους διοργανωτές.

«Θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως είναι τόσο δημοφιλής για να θίξει το θέμα των απάνθρωπων συνθηκών και της κακομεταχείρισης για τους εκατοντάδες πρόσφυγες που εργάζονται στα γήπεδα τα οποία θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ. Ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση είναι τέτοια που ευνοεί τον τουρισμό στο Κατάρ κι όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα» σχολίασε η Διεθνής Αμνηστία.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα