Μουντιάλ: Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει το Κατάρ στο ζήτημα της ασφάλειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ: Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει το Κατάρ στο ζήτημα της ασφάλειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

bet365

Αυτή την Πέμπτη στην επίσημη ιστοσελίδα του, το ΝΑΤΟ δημοσίευσε ένα δελτίο Τύπου εξηγώντας ότι ο οργανισμός επρόκειτο να παράσχει υποστήριξη στο Κατάρ όσον αφορά την ασφάλεια κατά το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρά τα σοκαριστικά στοιχεία για τις χαμένες ψυχές στα έργα κατασκευής στη χώρα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των εργαζομένων καθώς επίσης και τους πολύ αυστηρούς νόμους που προστέθηκαν στην ήδη μακρά λίστα των απαγορεύσεων τις τελευταίες ημέρες, με τις επισημάνσεις της Daily Star ότι οι σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου απαγορεύονται διά νόμου, το Κατάρ παραμένει ο διοργανωτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Μάλιστα αυτή την Πέμπτη (23/6), είδε το φως της δημοσιότητας μια ανακοίνωση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι θα στηρίξει το κράτος του Κατάρ σε θέματα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δεδομένης της τεράστιας παρουσίας κόσμου που αναμένεται από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου στη χώρα. Υπενθυμίζοντας ότι «το Κατάρ είναι ενεργά εταίρος της Ατλαντικής Συμμαχίας για πολλά χρόνια».

Η βοήθεια θα περιλαμβάνει «εκπαίδευση ενάντια σε απειλές από χημικά, βιολογικά, ραδιενεργά και πυρηνικά υλικά», αλλά και βοήθεια σχετικά με την προστασία πολύ σημαντικών προσώπων (VIP) και «την αντιμετώπιση των απειλών από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους θα προσφέρει η Ρουμανία».

Τον περασμένο Μάιο, μια διάσκεψη για την πτυχή της ασφάλειας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε σε ένα παλάτι της Ντόχα. Το Κατάρ εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ένα διεθνές κέντρο αστυνομικής συνεργασίας θα είναι παρόν, για την καλύτερη αποτροπή οποιουδήποτε περιστατικού.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, από εκείνη την συνδιάσκεψη βέβαια, μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας κατήγγειλε (ξανά) τις συνθήκες εργασίας χιλιάδων φρουρών ασφαλείας σε χώρους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τις οποίες χαρακτήρισε ως «καταναγκαστική εργασία».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα